Wystawy szczurów rodowodowych - Targi Zoo Botanica 2009
mikuś - Śro Kwi 29, 2009 11:09
ja wystawie chyba z dwoma szczurkami z Albim i moim ciapkiem
[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 12:30 ]
ja wystawiam dwa szczury Albiego i Ciapka
[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 14:04 ]
ja na pewno będę z dwoma szczurkami ale ze sklepu
Anonymous - Śro Kwi 29, 2009 13:20
Off-Topic: | spokojnie, wystarczy jeden post. |
Pozatym uwazam, ze jesli ktos ma np. tylko trzy kundelki, to powinnien nie brac ich wszystkich tylko jednego. Wkoncu tu chodzi o promowanie szczurow z hodowli, a kundelki maja byc tylko takim jak by "dodatkiem". Bo okaze sie, ze bedzie wiecej kundelkow niz rodowodowych...
Azi - Śro Kwi 29, 2009 18:15
katasza napisał/a: | Bo okaze sie, ze bedzie wiecej kundelkow niz rodowodowych.. | tak być nie może najwyżej będzie ograniczenie miejsc
Anonymous - Śro Kwi 29, 2009 20:52
Azi, mam nadzieje
Napisalam bo widze, ze wszyscy sie napalaja, ze przyjda z dwoma/trzema/czterema kundelkami, a to nie o to chodzi.
mc - Śro Kwi 29, 2009 21:12
Wezme Coco, a Cykoria to raczej już nie będzie w stanie się pokazywać
Anonymous - Czw Kwi 30, 2009 08:00
Ja wezielabym Rydzyka, ale on sie boi obcych ludzi i nie wiem. Stary raczej juz nie bedzie do wystaw, bo bedzie mial 2 lata i kilka mies.
Ninek - Czw Kwi 30, 2009 11:17
Hmm, a kundelki które wyglądają mało-kundelkowo? Chciałam wziąć dwie paskudy (prócz Elishki), fuzzice i dumbolke o ciekawym umaszczeniu. W sumie głównie po to, żeby sie dowiedzieć co to takiego bo kolory obu są dla mnie zagadką...
Anonymous - Czw Kwi 30, 2009 12:22
Ninek, chętnie przyjmiemy i ocenimy każdego szczura, byle by był zdrowy i cały.
Azi - Czw Kwi 30, 2009 16:42
Ninek napisał/a: | Hmm, a kundelki które wyglądają mało-kundelkowo? | bez znaczenia, kundelek, to kundelek
wystawy to "konkurs piękności", ale także propagowanie pewnych idei Póki proporcje między rodowodowcami a nierodowodowcami będą właściwe, każdy szczur będzie przyjęty
Anonymous - Pią Maj 01, 2009 13:52
No, a nie mozna szerzyc takich idei jak adoptowanie kundelkow i ratowanie ich od nieodpowiedzialnych wlascicieli?
Rozumiem, ze z tymi kundelkami chodzi o to aby ludzie nie mysleli, ze zaszczurzeni polecaja kupowanie w zoologicznym, tak?
Anonymous - Pią Maj 01, 2009 13:55
tamiska napisał/a: | No, a nie mozna szerzyc takich idei jak adoptowanie kundelkow i ratowanie ich od nieodpowiedzialnych wlascicieli? | od tego jest sps. shsr ma troszkę inne cele nadrzędne. Co nie oznacza, ze się wykluczają, ale to chyba jest jasne.
gratis - Pią Maj 01, 2009 13:56
Off-Topic: | tamiska, tego typu propagowanie czemu nie - ale na wystawach.
Wybaczcie, ale dla mnie wystawa szczurów rodowodowych to wystawa szczurów rodowodowych, a nie "adoptuj szczurka" . Sama mam 3 kundelki obok 3 rodowodów więc to nie żaden "rasizm"
Na wystawie mają byc GŁÓWNIE rasiaki. kropka |
Anonymous - Pią Maj 01, 2009 13:57
tamiska, idac twoim tropem na wystawie psow powinno sie takze wystawiac kundelki, zeby promowac branie ze schroniska. A na wystawach nei o to chodzi.
Anonymous - Pią Maj 01, 2009 14:14
Mi nie dokladnie o to chodzilo. Skoro SHSR decyduje sie na pokaz takze szczurkow nierasowych to myslalam, ze mozna pod to podpiac propagowanie adopcji. Jesli byloby tak, ze mialyby byc same rasiaki to ok Tak tylko sobie myslalam
Logiczne jest to, ze rasiaki nie moga zgubic sie w tlumie nierasowych bo ktos bedzie po piec wystawial. Chyba na same wystawy az tylu rasowych sie nie bierze, nie?
I logiczny jest tez limit miejsc, bo jest okreslona przestrzen do zagospodarowania
sachma - Pią Maj 01, 2009 18:58
tamiska napisał/a: | ze mozna pod to podpiac propagowanie adopcji. |
nie można bo nam nie o to chodzi, pozwalamy na kundelki PRZEDE WSZYSTKIM dla wygody wystawców szczurów rasowych, żeby, jeśli mają jednego rasiaka nie jechał on przez pół polski sam, ale z towarzyszem - i tylko dlatego nierasowe zostały dopuszczone do wystaw przynajmniej takie były początkowe założenia, kiedy ustalaliśmy z Zirr zasady dla pierwszej wystawy w Gdańsku
|
|
|