Mioty urodzone - rok 2008 - Miot "M" Rat's Troop - FOTY str.7
Matrix - Nie Sty 20, 2008 20:17
Potwierdzam, potargańce są super Nejka może posłużyć za świadka
Czekam na fotki
Jezi - Nie Sty 20, 2008 20:23
Oj czekam z zapartym tchem Sachma:)
sachma - Nie Sty 20, 2008 20:44
najpierw zla wiadomosc... odeszla od nas Makabra, najmniejsza samiczka z miotu, black self rex, staralam sie pomagac jej w dopchaniu sie do mleka, ale nie dalam rady - mowie o tym dopiero dzis, bo wiedzialam ze wlascicielka ma w ten weekend szczesliwa rocznice i nie chcialam jej tego psuc.. nie mialam sumienia.. ani odwagi.. bo to ja zawinilam, bo to ja powinnam byla zaczac ja sztucznie karmic, otoczyc szczegolna opieka, ale uwazalam ze da rade bo zaczela juz doganiac reszta malcow, bo miala codziennie karmienie sam na sam z mama.. niestety sie nam nie udalo...
teraz troche szczesliwych informacji mamy foty
wiec najpierw foty z wczorajszych odwiedzin cioc L. i Matrix, które sa oficjalnymi mamami chrzestnymi miotu pomogly mi w wyborze imion i wypieściły wszystkie skarby
Dory pospiesz sie z imieniem bo sama wybiore
przy malcach jest podawana w nawiasie [] waga z dnia 19.01.2008
1) Morfeusz (M, standard, black, self ) [32g] REZERWACJA Jezi
2) Makabra (F, standard, agouti, self ) [28g] REZERWACJA łosos
3) Matrix (M, rex, agouti, niest. irish) [28g] REZERWACJA Gratis
4) M?? (M, velveteen, agouti, self ) [30g] REZERWACJA Dory
5) Malicia (F, rex, agouti, niest. irish/berkshire) [30g] REZERWACJA Seba
6) Mefisto (M,rex,black,english irish ) [28g] WSTEPNIE ZAREZERWOWANY dla Semeny
7) Maine (F, standard, agouti, self ) [30g] REZERWACJA Em Dzej
8) Mars (M, rex, black, irish ) [30g] WSTEPNIE ZAREZERWOWANY dla Semeny
9) Montana (F, standard, agouti, self ) [30g] REZERWACJA Em Dzej
przypominam standardy - 50zl, rexy - 60zl
aaa i jeszcze dam wam wzory umowy jaka bedzie trzeba podpisac :
Cytat: | Umowa Kupna – Sprzedaży szczura
Dane Hodowli
…………………………………………….
Właściciel hodowli:
……………………………………………..
Numer dowodu osobistego:
……………………………………………..
DANE MIOTU:
.…………………………………………….
Status Miotu:
……………………………………………..
Pan/Pani ......................................................................................................................................................................
legitymujący/a się dokumentem tożsamości........................................... (Ksero dokumentu tożsamości – dowodu osobistego właściciela lub opiekuna prawnego prosimy umieścić w załączeniu do umowy kupna sprzedaży)
zamieszkały/a ...............................................................................................................................................................
Dane opiekuna prawnego:
*Pan/Pani .....................................................................................................................................................................
legitymujący/a się dokumentem tożsamości...........................................
zamieszkały/a ...............................................................................................................................................................
Zobowiązuję się do kupna szczurka i przyjmuję do wiadomości, że w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy o Ochronie Zwierząt.
dane zwierzęcia:
Imię _________________
Płeć _________________
Data urodzenia _________________
Barwa _________________
Znaczenia _________________
Sierść _________________
Uszy _________________
Status __________________
nr metryki SHSR _________________
Cena za szczura wynosi: ..….zł
SŁOWNIE: ……………………………………………………….. złotych
Zobowiązuję się:
1. Zapewnić szczurkowi odpowiednie wyżywienie, świeżą wodę i schronienie oraz nie wypuszczać go bez opieki na tereny otwarte.
2. Zapewnić szczurkowi opiekę weterynaryjną oraz konieczne zabiegi higieniczne.
3. Traktować adoptowanego szczurka łagodnie i przyjaźnie.
4. Rozmnażać tylko zgodnie ze standardami i regulaminem hodowli SHSRP.
5. Nie sprzedawać ani nie przekazywać osobom trzecim.
6. Minimum raz na 2 miesiące emaliowo informować hodowcę o stanie zdrowia i rozwoju szczurka (załączając aktualne zdjęcia)
7. W razie choroby, zaginięcia bądź śmierci szczurka natychmiast powiadomić hodowcę.
8. W przypadku uzasadnionej konieczności oddania zwierzaka w pierwszej kolejności powiadomić hodowcę, który ma w takim przypadku prawo pierwokupu.
Jestem świadomy/a że:
Szczurek jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie ochronę i opiekę.
Jako hodowca zastrzegam sobie możliwość odebrania sprzedanego szczura, w przypadku zaniedbywania go i rażącego łamania punktów umowy.
................................................... ...................................................
(data i podpis osoby kupującej) (data i podpis hodowcy)
*................................................... ......................................................
(data i podpis opiekuna prawnego) (kontakt do hodowli)
* dane i podpis opiekuna prawnego konieczne w przypadku osób, które nie ukończyły 16 roku życia.
|
Cytat: | Aneks do umowy Kupna – Sprzedaży szczura z Miotu Kontrolnego w stowarzyszeniu SHSRP
Hodowla
Rat`s Troop
Szczur wpisany do Księgi Wstępnej Rodowodów SHSR dostaje Kartę Zdrowia. Kartę zdrowia uzupełnia weterynarz w trakcie badań, zarówno tych kontrolnych jak i leczniczych.
Właściciel zobowiązuje się:
1) W przypadku odejścia szczura, wypełnić i odesłać Kartę Zdrowia do Hodowcy.
2) Wykonać sekcję zwłok, oraz w razie potrzeby histopatologię tkanek szczura z miotu kontrolnego, oraz wysłać wyniki sekcji i/lub histopatologii hodowcy w przypadku śmierci szczura.
3) informować Hodowcę o ewentualnych problemach zdrowotnych szczura z miotu kontrolnego.
4) Średnio raz na 3 miesiące chodzić ze szczurem na weterynaryjne badania kontrolne i dawać weterynarzowi Kartę Zdrowia do uzupełnienia.
………………………………………..
Data i podpis kupującego
………………………………………..
Data i podpis sprzedającego
|
L. - Nie Sty 20, 2008 21:04
fotki zbiorowe robione przeze mnie są najlepsze
ach, te maluchy jestem pod wielkim wrażeniem i czuje sie dumna, jako mama chrzestna
każdy z osobna jest cudowny i na swój sposób oryginalny
Anonymous - Nie Sty 20, 2008 21:04
łiiiii jakie słodziaczki
zazdraszczam przyszłym właścicielom, czarne rexiki są mrrrr
L. - Nie Sty 20, 2008 21:06
a synek bije na łapy wszystkich co nie Matrix ?
chociaż nie jest rexem
Jezi - Nie Sty 20, 2008 21:09
1) Morfeusz (M, standard, black, self ) [32g] mój! Biorę malca, najgrubszego, najczarniejszego i nie rexa
sachma - Nie Sty 20, 2008 21:10
Synek jest powalajacy i gdybym miala chlopow to pewnie zostalby i synek (Morfeusz) i moj maly diabel (Mefisto) bo sa boscy i z wygladu i z charakteru jeden to miziak a drugi to wedrowniczek
Jezi, super bede miala blisko do niego Matrix pewnie tez sie ucieszy
Jezi - Nie Sty 20, 2008 21:11
Morfeusz to miziak?
sachma - Nie Sty 20, 2008 21:13
Jezi, taki maly leniuch lubi sie wtulic i spac zreszta Matrix caly wieczor przesiedziala z nim, a on albo ja lizal albo spal
Jezi - Nie Sty 20, 2008 21:14
To będą dwa miziaki i jeden świr w stadzie akurat żeby egzystencja była spokojna
samar - Nie Sty 20, 2008 21:15
laaaal, jakie karmelki slodziutkie cudnosci, az dziw ze tyle wolnych jeszcze..o! i nawet imienniczka mojej kici jest - Moria
Matrix - Nie Sty 20, 2008 21:20
Pewnie,że synek rządzi! I mam nawet imiennika!
Chciałam wszem i wobec ogłosić,że przede wszystkim moim synkiem chrzestnym jest Morfeuszek Pokochałam go od razu i cieszę się że będę miała do niego blisko Jezi...strzeż się!
Ogólnie miot wspaniały!
PS widzę,że teraz wszystkie trzy(ja,Sachma i L.) nazywamy go synkiem Ale Sachma,musisz przyznać,że najszybciej zaczął łazikować i wypuszczać się najdalej
Jezi - Nie Sty 20, 2008 21:23
Matrix, ja zapraszać na herbatkę będę z chęcią:) Ziemuś uwielbia poznawać nowych ludzi
Oli - Nie Sty 20, 2008 22:05
Cytat: | 6) Mefisto (M, rex, black, english irish ) [28g] WOLNY |
Tak, oczywiście nazywajcie tak pięknego samca jednym z moich ulubionych imion, naturalnie, proszę się jeszcze bardziej poznęcać.
|
|
|