To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2007 - Miot G Emerald Moon

Anonymous - Śro Paź 24, 2007 09:12

Maluchy na fotach patrzą niemal wszystkie do góry i przez to wyglądaja tak cudownie, rozpływam sie całkiem. Małe różowiutkie noski, małe śliczne pysie, uuuszy po bokach.. nie ma piekniejszych malców niż szczurze. :serducho: :serducho: :serducho:
hefi - Śro Paź 24, 2007 10:05

bastet66 napisał/a:
O boze jaka ona sliczna ta panienka (dumbo, standard, black, self)qrde tak bym ja chciala ale ma juz 3 dziewczyny i na anstepna klatke nie mam miejsca..moglabym dolaczyc ja do wacikow ale jak nie zaakceptuja to kaplica....help nooo co ja mam zrobic

BRAĆ!! :DD

Ja swojego Dziobaka nie namowie tak szybko na kolejną ciurę...a ona mi się tak podoba... słodziak...

Azi - Śro Paź 24, 2007 10:07

Panienka wolna czarnuszka jest przesliczna. Właśnie dyskutujemy o niej, jest prawie idealna (dla mnie nie ma tego "prawie")! :serducho:
helen.ch - Śro Paź 24, 2007 15:33

zywym_trudniej napisał/a:
samiczka (dumbo, standard, black, self) wolna

słodka, nikt nie chce prawie kopii mojej Daisy? No, prawie, bo Dejka ma wszystko czarne, oprócz jednego paluszka :D . Śliczne maluchy :serducho: :serducho:

L. - Śro Paź 24, 2007 15:38

helen.ch, "prawie" nikt ;] sytuacja z chętnymi na nią rozstrzygnie się na dniach :P
LunacyFringe - Śro Paź 24, 2007 17:20

Ślicznie maluchy powychodziły na tle tego kocyczka ^^
Naprawdę słodkie , nie dziwię się , że prawie wszystkie juz zarezerwowane :mrgreen:

polna - Śro Paź 24, 2007 17:32

L. a kiedy mała byłaby do odbioru? Sliczna jest. :serducho:
L. - Śro Paź 24, 2007 17:49

polna, po 4 listopada.
Ale jesli chodzi Ci o wolną Panienkę to mamy na nią już dwóch chętnych :wink:
Jesli bardzo chcesz black'a to radze poczekać na miot F :P

polna - Śro Paź 24, 2007 17:52

Pytam z ciekawości bo brakuje mi jeszcze paru rzeczy w asortymencie, a pewnie pojawią się z początkiem listopada. ;)

Szkoda. :wink:

zywym_trudniej - Pią Paź 26, 2007 08:02

Niestety mam bardzo przykrą wiadomość w micoie G u trzech malców pojawił się megacolon. Niedługo będe musiała pomóc im odejść. Jest mi strasznie przykro, że tak się stało... Liczę na zrozumienie...

Polecam lekture tematu:

http://shsrp.pl/forum/vie...&st=0&sk=t&sd=a

Nisia - Pią Paź 26, 2007 11:40

zywym_trudniej napisał/a:
Niestety mam bardzo przykrą wiadomość w micoie G u trzech malców pojawił się megacolon. Niedługo będe musiała pomóc im odejść

A czy nie myślicie o operacji? Kacprzak mi kiedyś tłumaczyła, że można mega operować już u szczurka wielkości kciuka, z tym że trzeba mieć duuużą wprawę w operowaniu takich maleństw, odpowiedni sprzęt (np. bardzo cienkie nici), no i nie ma gwarancji, że by się udało. Zależnie od zakresu zmian trzeba też czasem opracować "sztuczny odbyt".
I nie każdego szczurka można operować, trzeba najpierw wykonac badania (np. rtg z kontrastem).
Wiem, że to bardzo trudna operacja, pewnie kosztowna, a zwierzak nawet po udanym zabiegu nie będzie miał komfortowego życia...

Bardzo mi przykro. Jeden przypadek mega w miocie to już nieszczeście, a 3....

H. - Pią Paź 26, 2007 12:48

zywym_trudniej, o moj Boze .. u ktorych ? Tragedia .. : (
AngelsDream - Pią Paź 26, 2007 12:50

zywym_trudniej, czy dziewuszka, która umarła wcześniej, to też megacolon? :(
Anonymous - Pią Paź 26, 2007 12:55

Aż 3?? :shock: Boże, współczuję. :( Które to malce?

Ok, mam jeszcze jedno pytanie.
Ponieważ w miocie pojawiło sie kilka, nie jeden, przypadków megacolonu, w innym świetle stawia to pierwszą zmarłą samiczkę.
Jaki jest wynik sekcji tej samiczki?

Ninek - Pią Paź 26, 2007 13:25

Tyle nieszczęść w jednym miocie :(