To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Półki

Natalia - Wto Lip 01, 2008 09:44

Off-Topic:
aaa, gapa ze mnie i nie zauważyłam :D . Może kupię;) .

Fauka - Nie Paź 12, 2008 08:49

Co myślicie na temat ferlastowego pięterka narożnego? wiecie gdzie można takie nabyć? chciałabym kupić takie do woliery ale nie wiem czy bedą pasować... :roll:
Oli - Nie Paź 12, 2008 15:12

Fauka napisał/a:
Co myślicie na temat ferlastowego pięterka narożnego? wiecie gdzie można takie nabyć? chciałabym kupić takie do woliery ale nie wiem czy będą pasować... :roll:

Jest fantastyczny (jeśli mowa o tzw. tarasie ferplasta). Sporo osób ma na forum te półki. Ja mam tylko te i są bardzo dobre - szybko się demontuje do mycia, a na co dzień można szybko przetrzeć wilgotną szmatką. Kupić można w kilku sklepach internetowych (Viss pisała, że w krakvecie są najtańsze; wystrzegaj się zookoziołka :wink: ). Viss ma takie półki w wolierze - w temacie jej stadka ostatnio były nawet foty nowo urządzonej klatki. :)

Fauka - Nie Paź 12, 2008 15:19

Chodzi mi o to - http://www.krakvet.pl/fer...373-p-8822.html
Kateratina mi odradzała to piętro bez konkretnego powodu. Czy ja wiem czy tańsze, w sklepie fretka.pl jest za 25 zł

Anonymous - Nie Paź 12, 2008 15:19

Off-Topic:
Fauka, hyh, chcialam napisać, że mam i pasują do wolier i że nadal najtańsze są w krakvecie, ale widzę, że Oli mnie wyprzedziła. :rotfl:

Edit/
Ooo, co im tak cena podskoczyła?? O_o Ja kupowałam za 21 zł.

Oli - Nie Paź 12, 2008 15:23

Off-Topic:
Może jakaś promocja była.

Ja te półki bardzo polecam - są trwałe i u mnie bardzo dobrze się sprawdzają. :)

Anonymous - Nie Paź 12, 2008 15:31

Może... ale ja je kupowałam w całkiem spory odstępie czasowym. No trudno.
Na fretki.com też jest za 25 zł, a drabinka kosztuje 8 zł.

Ja te półki kocham. Są bardzo solidne, praktyczne, łatwe do de/montażu, mycia i w ogóle boskie. :mrgreen:

Fauka - Nie Paź 12, 2008 15:33

Ferplast to porządna firma, zdziwilam się kiedy kateratna mi je odradziła. Kupię je, widziałam że są duże więc będą fajnym gadżetem. Ile kupić takich półek do woliery?
babyduck - Nie Paź 12, 2008 15:49

Ja też polcam tarasy ferplasta. mam od nedawna i jestem zachwycona. Plusem jest przede wszystkim spory rozmiar i łatwość montażu. W przypływie gotówki zakupię jeszcze jeden.
Anonymous - Nie Paź 12, 2008 16:04

Fauka, ja ma trzy i uważam, że to minimum, ale tak naprawdę wiele zależy od pomysłu na klatkę. Ja przedzieliłam wolierę kratką m.w. w połowie, ale w takiej nie dzielonej na pewno 4 też wejdą spokojnie. :)
magnes - Wto Paź 14, 2008 13:44

Postanowiłam kupić w końcu taras ferplasta, bo nie moge już wytrzymać z moimi starymi półkami. Tylko gdzie najbardziej opłaca sie kupić?
Anonymous - Wto Paź 14, 2008 13:51

Magnes, powyżej była o tym rozmowa. :P Fretki.com albo fretka.pl - tam chyba najtaniej. :)
Justka1 - Czw Paź 16, 2008 14:47

Mi polecono z Krakvetu i tam zamówiłam.Jesteśmy w trakcie oczekiwań na tarasik :) .Powinien przyjść do końca tygodnia ;) .
Anonymous - Pon Lis 17, 2008 00:12

A czy do klatki z odstępami miedzy prętami 2 cm się nada?
Oli - Pon Lis 17, 2008 00:18

tak, nada się, chociaż będzie tak na styk z prętami, ale u mnie w dwóch klatkach z takimi właśnie odstępami bardzo dobrze się trzymają.