Rozmnażanie - Jak się przygotować na ciążę i poród samicy?
Layla - Śro Sie 18, 2010 15:29
Sysa, przecież napisała, że trzy dni temu urodziła, to chyba nietrudno stwierdzić mając szczura w domu
Devona - Śro Sie 18, 2010 15:31
Sysa napisał/a: | mal, skoro to kinderniespodzianka to jakim cudem okresliłaś dzień ciązy z dokładnością co do dnia? | Dziwny wniosek . Przecież mogła zobaczyć poród na własne oczy i stąd zna dokładny termin.
Sysa - Śro Sie 18, 2010 15:43
No ale to tak plus minus można wtedy określić. pewność się ma jak sie widzi zapłodnienie
Jakbym otrzymała odpowiedź, ze na podstawie dnia porodu to bym się nie czepiała. Lub że na potrzeby zdjęc przybliżone daty. Żadnych tu wniosków, to tylko pytanie upewniające Gdybym snula wnioski to nie stawiałabym znaku zpaytania na końcu, więc nie róbta ze mnie spiskowca
Sama fotorelacja to bardzo dobry pomysł
Layla - Śro Sie 18, 2010 15:48
mal napisał/a: | moja szczurowa trzy dni temu właśnie urodziła maluszki | Gdzie ty tu widzisz jakieś spekulacje o dniu zapłodnienia? Ona zna termin porodu, nie zapłodnienia, daj spokój dziewczynie
babyduck - Śro Sie 18, 2010 15:50
Sysa, ale mal nigdzie nie wspominała o dniu ciąży
Devona - Śro Sie 18, 2010 15:52
Sysa, chyba zbyt pobieżnie przeczytałam Twój post, więc cofam swój komentarz. Mal podała tylko termin porodu, a nie zapłodnienia .
Sysa - Śro Sie 18, 2010 15:56
babyduck, to chyba w link nie zajrzałaś Wyraźnie jest "13 dzien ciąży" itp. itd.
Layla, ja żadnych spekulacji nie sieję na ten temat. Na Boga, nie mam nic do Mal Tylko się dopytuje, bo pewny dzien ciąży dla mnie się określi po zapłodnieniu, a nie dniu porodu. Ale może to skrzywienie zawodowe
Devona, no problema, cieszę się, ze się zrozumiałyśmy Choć może mój post faktycznie zabrzmiał podejrzliwie, za co przepraszam Mal
Anouk - Śro Sie 18, 2010 15:59
Sysa, ten link wstawiła całkiem inna osoba 1,5 roku temu.
Devona - Śro Sie 18, 2010 16:04
Sysa, chyba się nie zrozumiałyśmy . Na moje oko opacznie wywnioskowałaś, że na fotorelacji jest szczurka mal i stąd Twoje pytania dotyczące dnia ciąży. Osoba, która stworzyła tę fotorelację zapewnie znała termin zapłodnienia, natomiast mal "podczepiła" się pod ten temat i napisała, że jej szczurzyca 3 dni temu urodziła. Ja zaś opatrznie zrozumiałam treść Twojego wpisu Sysa napisał/a: | mal, skoro to kinderniespodzianka to jakim cudem okresliłaś dzień ciązy z dokładnością co do dnia? | jako Cytat: | mal, skoro to kinderniespodzianka to jakim cudem okresliłaś termin porodu z dokładnością co do dnia? | Bardzo mnie to zdziwiło, bo przecież poród trudno przeoczyć, jednego dnia masz samiczkę, a następnego dodatkowo kilka/kilkanaście klusek. Przeczytałam Twój post jeszcze raz i zdałam sobie sprawę, że z mój komentarz jest lekko bez sensu, więc napisałam Devona napisał/a: | Sysa, chyba zbyt pobieżnie przeczytałam Twój post, więc cofam swój komentarz |
Mal nigdzie nie napisała ani słowa o DNIU CIĄŻY.
Przepraszam za długie wyjaśnienie .
Sysa - Śro Sie 18, 2010 16:38
AAAAAAAAAAAAAAA! O bosz... Faktycznie myślałam, ze to fotorelacja Mal Kierowałam się pytaniem Wuwuny, a reszta mi umknęła, bo przemęczona jestem
Huhu, idę na spacer z psem się orzeźwić
mal - Śro Sie 18, 2010 16:57
no to się wyjaśniło
idę czytać dalej
polegalu - Śro Wrz 22, 2010 11:29
Słuchajcie, a jak zmienia się wygląd samicy w czasie ciąży? Bo ja mam podejrzenia. Dżej jest wykastrowany, Precyl też (zostawili mu jedno jajo?) ale Szanta ostatnio dużo wcina, przytyła, chodzi osowiała i czesto spi w klatce.
Oli - Śro Wrz 22, 2010 11:32
polegalu, a kiedy chłopcy zostali wykastrowani?
polegalu - Śro Wrz 22, 2010 16:00
Oli, jakos pod koniec sierpnia nie pamietam dokładnie.
agacia - Śro Wrz 22, 2010 16:22
Od razu po kastracji zamieszkali z samicą?
|
|
|