To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Rozmnażanie - Jak się przygotować na ciążę i poród samicy?

Layla - Śro Sie 18, 2010 15:29

Sysa, przecież napisała, że trzy dni temu urodziła, to chyba nietrudno stwierdzić mając szczura w domu :P
Devona - Śro Sie 18, 2010 15:31

Sysa napisał/a:
mal, skoro to kinderniespodzianka to jakim cudem okresliłaś dzień ciązy z dokładnością co do dnia?
Dziwny wniosek O_o . Przecież mogła zobaczyć poród na własne oczy i stąd zna dokładny termin.
Sysa - Śro Sie 18, 2010 15:43

No ale to tak plus minus można wtedy określić. pewność się ma jak sie widzi zapłodnienie :P
Jakbym otrzymała odpowiedź, ze na podstawie dnia porodu to bym się nie czepiała. Lub że na potrzeby zdjęc przybliżone daty. Żadnych tu wniosków, to tylko pytanie upewniające :] Gdybym snula wnioski to nie stawiałabym znaku zpaytania na końcu, więc nie róbta ze mnie spiskowca :P

Sama fotorelacja to bardzo dobry pomysł :)

Layla - Śro Sie 18, 2010 15:48

mal napisał/a:
moja szczurowa trzy dni temu właśnie urodziła maluszki
Gdzie ty tu widzisz jakieś spekulacje o dniu zapłodnienia? O_o Ona zna termin porodu, nie zapłodnienia, daj spokój dziewczynie :P
babyduck - Śro Sie 18, 2010 15:50

Sysa, ale mal nigdzie nie wspominała o dniu ciąży :shock:
Devona - Śro Sie 18, 2010 15:52

Sysa, chyba zbyt pobieżnie przeczytałam Twój post, więc cofam swój komentarz. Mal podała tylko termin porodu, a nie zapłodnienia ;) .
Sysa - Śro Sie 18, 2010 15:56

babyduck, to chyba w link nie zajrzałaś :] Wyraźnie jest "13 dzien ciąży" itp. itd. :P

Layla, ja żadnych spekulacji nie sieję na ten temat. Na Boga, nie mam nic do Mal :P Tylko się dopytuje, bo pewny dzien ciąży dla mnie się określi po zapłodnieniu, a nie dniu porodu. Ale może to skrzywienie zawodowe :]

Devona, no problema, cieszę się, ze się zrozumiałyśmy :) Choć może mój post faktycznie zabrzmiał podejrzliwie, za co przepraszam Mal :)

Anouk - Śro Sie 18, 2010 15:59

Sysa, ten link wstawiła całkiem inna osoba 1,5 roku temu. ;)
Devona - Śro Sie 18, 2010 16:04

Sysa, chyba się nie zrozumiałyśmy ;) . Na moje oko opacznie wywnioskowałaś, że na fotorelacji jest szczurka mal i stąd Twoje pytania dotyczące dnia ciąży. Osoba, która stworzyła tę fotorelację zapewnie znała termin zapłodnienia, natomiast mal "podczepiła" się pod ten temat i napisała, że jej szczurzyca 3 dni temu urodziła. Ja zaś opatrznie zrozumiałam treść Twojego wpisu
Sysa napisał/a:
mal, skoro to kinderniespodzianka to jakim cudem okresliłaś dzień ciązy z dokładnością co do dnia?
jako
Cytat:
mal, skoro to kinderniespodzianka to jakim cudem okresliłaś termin porodu z dokładnością co do dnia?
Bardzo mnie to zdziwiło, bo przecież poród trudno przeoczyć, jednego dnia masz samiczkę, a następnego dodatkowo kilka/kilkanaście klusek. Przeczytałam Twój post jeszcze raz i zdałam sobie sprawę, że z mój komentarz jest lekko bez sensu, więc napisałam
Devona napisał/a:
Sysa, chyba zbyt pobieżnie przeczytałam Twój post, więc cofam swój komentarz

Mal nigdzie nie napisała ani słowa o DNIU CIĄŻY.

Przepraszam za długie wyjaśnienie ;) .

Sysa - Śro Sie 18, 2010 16:38

AAAAAAAAAAAAAAA! O bosz... :doh: Faktycznie myślałam, ze to fotorelacja Mal :doh: Kierowałam się pytaniem Wuwuny, a reszta mi umknęła, bo przemęczona jestem :oops:

Huhu, idę na spacer z psem się orzeźwić :-P

mal - Śro Sie 18, 2010 16:57

no to się wyjaśniło :)

idę czytać dalej :wink:

polegalu - Śro Wrz 22, 2010 11:29

Słuchajcie, a jak zmienia się wygląd samicy w czasie ciąży? Bo ja mam podejrzenia. Dżej jest wykastrowany, Precyl też (zostawili mu jedno jajo?) ale Szanta ostatnio dużo wcina, przytyła, chodzi osowiała i czesto spi w klatce. :?:
Oli - Śro Wrz 22, 2010 11:32

polegalu, a kiedy chłopcy zostali wykastrowani?
polegalu - Śro Wrz 22, 2010 16:00

Oli, jakos pod koniec sierpnia :) nie pamietam dokładnie.
agacia - Śro Wrz 22, 2010 16:22

Od razu po kastracji zamieszkali z samicą?