To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Szczurki z Olsztyna- zbóje i zbójniczki,które skradły <3

Ratanka - Pon Sty 06, 2014 15:15

limomanka :lol: dobre,dobre ;)
Ratanka - Czw Sty 09, 2014 22:33

Cisza u moich brzdąców...nie ma fotek nie ma wieści... ;(
Rysiaczek - Czw Sty 09, 2014 23:41

Będą foty będą, jakoś niebawem moim porobię ;)
Dzieciarnia rośnie, pasie się i w nocy nadal dokazuje.
Zapoznały się już z pozostałą częścią mojego stada (tzw. starszyzną). Gremlin (dumbo) do starszych lezie na chama i bez krępacji ładuje się im do klatki. Gollum (ucha standardowe) się nieco stawia, ale też i boi moich dużych chłopców. Razem mieszkać jeszcze nie mogą bo bezczelnie wyłażą z klatki szparami między prętami :twisted:

Nikky - Pią Sty 10, 2014 14:58

Ratanka, białasaek chyba u nas spadł na najniższą pozycję w stadzie, wzięty z nim równocześnie czarny już mu potrafi wlać, przy jakimkolwiek kontakcie z moimi starszakami w klatce oboje uciekają z wrzaskiem, nieźle mu się już urosło :)
Ratanka - Pią Sty 10, 2014 18:29

Nikky no widzisz,a taki czarnuszek był cherlawy...wyrobił się.
Mam nadzieję,że Pamparon sobie poradzi :?
Wstaw jakies fotki ;)

Ja dziś otrzymałam zamówiony hamaczek i tunel lila/róż do sputnika :serducho:
Pięknie wykonane i dziewuchy zachwycone(juz oczywiście obsikały)
:lol:

Polecam szmatki od majleny ;)

http://naforum.zapodaj.net/3f20bab8a277.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/3247e482ca2b.jpg.html

Nikky - Pią Sty 10, 2014 21:22

Prosisz i masz :-P
Przepraszam za bałagan, ale testujemy brak żwirku, a one załatwiają w noc ligninę :?

Ratanka - Pią Sty 10, 2014 21:45

O jaaa rośnie skubany jak na drożdżach! :)
Ładnie wygląda albinek
ale nie ma za duzo pod ogonem...:P może ma za mało testosteronu żeby rządzić? :P
(żartuję oczywiście)

Nikky - Pią Sty 10, 2014 21:51

A wiadomo, jest trochę taki cwano-ciapowaty :P
Niby tu udam cwaniaka, ale jak się coś dzieję to lepiej ucieknę.

Layla - Sob Sty 11, 2014 09:47

Boże, nie umiem ich sfocić. Mam nadzieję, że aparat mi w końcu zadziała, komórką się nie da, bo za szybcy są. Rosną, broją, rozkminiają jak mnie przechytrzyć ;)
No i kończą dziś 2 miesiące :mrgreen:

Ratanka - Sob Sty 11, 2014 22:44

Layla znam ten ból,ostatnio przy próbie zrobienia fotek o mało nie cisnęłam aparatem o glebę :P
i fotka niby super bo jedna siedzi i pozuje a dwie w tle rozmazane...

Ogólnie są urocze tylko to sikanie mnie załamuje,umycie klatki,sputnika i powieszenie czystych szmatek jest dosłownie na pół godziny skuteczne
potem wali z klatki tak jak wczesniej...
nie mam już pomysłu :?

Ebia - Sob Sty 11, 2014 23:52

Ratanka, a czym je karmisz? U mnie tak waliło po Versele Laga, trochę też po Labofeedzie (ale mniej i nie od razu). Najmniej śmierdzi na Vilmie. Pokombinuj z karmą
I jaką masz klatkę? U mnie niemiłosiernie śmierdział ocynk. Pomogło porządne wyszorowanie domestosem i regularne przecieranie płynem savic (półki też nim przecieram). Ma ładny zapach i od razu dezynfekuje klatkę ;)

Ratanka - Nie Sty 12, 2014 00:34

Jedzą Vilmie
Klatka jest kolor nie ocynk
i chodzi o siuski a ni qpy :?
Jak tylko umyję klatkę to za chwilę znaczą,sikają i znowu fetor...

Ebia - Nie Sty 12, 2014 17:23

Ratanka, a podajesz im gotowane warzywa? To może zwiększać intensywność moczu. No i malowane pręty też trzeba myć. Nie ma nic gorszego niż mocz osadzony na prętach. Wiem co mówię, bo niedawno musiałam sprzątać codziennie, a teraz robię to raz na 3 dni a i tak czuć mniej niż wcześniej po 1 dniu ;)
Spróbuj z neutralizatorem zapachu, coś do ściółki i coś do przecierania półek. Ale to już może w temacie o higienie, nie chcę offtopować tego wątku ;)

Ratanka - Pon Sty 13, 2014 16:54

Ebia
z warzyw dostają tylko surowiznę i jedzą dokładnie to samo,co jadły jak były osobno przy odchowie młodych lub ciąży, tylko w mniejszych ilościach.Czasami gerberka i gotowany ryż.
Po prostu leją w sputnik jak do nocnika...ręcznik można wykręcać :?

Rysiaczek - Pon Sty 13, 2014 19:20

Łysole