Interwencje/Pilne - Fundacja Ogony - Kontrola w hodowli Rat's Baradwys
Ninek - Śro Lis 21, 2012 19:39
Jeszcze niedawno na zdjęciach od P były 3 albo nawet 4 psy. Do kogoś z forum o tym pisałam, bo byłam w szoku, że jest o jednego więcej niż wiedziałam, że ma.
Tragedia, jak te psy wyglądają
EDIT
Znalazłam, do Bel to pisałam. Na filmiku z interwencji były 4 psy.
Zizollo - Czw Lis 22, 2012 08:30
o matko jak można być tak okrutnym i trzymać zwierzęta i doprowadzać je do takiego stanu
jeśli ją nie stać na utrzymanie zwierzyny to po co je bierze i męczy
Bel - Czw Lis 22, 2012 08:35
Zizollo, ja niestety jestem więcej niż pewna, że Paulina potrzebuje leczenia. Nie jest to pisane ze złośliwości. Nie ma na to innego wytłumaczenia. Po prostu nie zdaje sobie sprawy, że robi źle. Jak było z VV? Dokładnie to samo. Miłością również można zabic
Zizollo - Czw Lis 22, 2012 08:56
Bel, dokładnie też tak myślę ale wiesz wkurza mnie również jej otoczenie,nie potrafią jej przemówić do rozumu przecież widzą co się dzieję.Jakoś zareagować i starać się jej pomóc ech...
PACZEK - Czw Lis 22, 2012 10:45
Zizollo, co do otoczenia, to nieprawdą jest to, co piszą na FB.
Agucha z dogo wiedziała o sytuacji Czabiego od 4 doby po przybyciu do P.
Mój wpis i wątek do zdjęć został usunięty przez administratora oficjalnej strony schroniska w Rybniku. Od sierpnia urząd Gminy w Gorzkowicach i urzędnicy wiedzą o sytuacji zwierząt, wiedzą pseudo lekarze weterynarii, którzy P. wystawiali dokumenty o dobrostanie tych zwierząt. Wie pani redaktor tego tygodnika z Piotrkowa, która zrobiła ze mnie... Wie Anyk1, która umieszcza gdzie tylko może linki do tych idiotyzmów, które owa pani redaktor napisała. Wie EdenRaj, która - jak sama pisze - jest u P. co tydzień. Wie prokuratura z Piotrkowa, wiedzą Policjanci z Gorzkowic. Wie Fazolus, który jest współwłaścicielem "hodowli" i był u niej wielokrotnie nawet zdjęcie z Czabim sobie robił (FB to kopalnia wiadomości).
Wszystkie te osoby robią wszystko, aby udowodnić że to nieprawda. W mojej ocenie ponoszą współodpowiedzialność za dręczenie zwierząt przez P. To, że udało mi się zrobić zdjęcia, to przypadek czysty.
Co do mojej wypowiedzi i Pawła w sprawie organizacji progryzoniowych to też prawda.
Wczoraj osoba, u której jest 6 dziewczynek od P., po obejrzeniu zdjęć Czabiego i Rubi powiedziała, że dopiero teraz zrozumiała co P. za zgodą i akceptacją osób, które jej rzekomo pomagają, robi.
Jeśli administracja forum wyrazi zgodę, będziemy na naszą odpowiedzialność prawną umieszczać tu dokumenty zgromadzone przez nas w tej sprawie.
Piszę tu, bo jesteśmy bezsilni nawet nas w tej sprawie nie przesłuchano. Cała energia urzędników, policji i piotrkowskiej prokuratury dąży do zamiecenia sprawy "pod dywan".
Uważają, że jak P .wyprowadzi się do Rybnika, to już nie będzie ich problem. Oczywistą jest rzeczą, że P. dalej będzie prowadzić "hodowlę" i pomagać pieskom, jak tylko sprawa przycichnie.
Co do najść na mój dom przez policję z Gorzkowic już chyba pisałem. Oczywiście owe najścia miały na celu odebranie "rasowych" i "rodowodowych zwierząt. Smaczku nadaje sprawie fakt wożenia pani P. na owe "interwencje", gdzie czekała z transporterkami. Nie mam nic do tych policjantów, oni oświadczyli, że wykonują polecenia przełożonych.
Aby pomóc tym zwierzętom i ewentualnym następnym, które P. dla zysku dręczy (bo po to była jej "hodowla", żeby drogie "rodowodowe szczury sprzedawać) trzeba pokonać urzędniczą machinę.
Po to także wzięła Czabiego, aby pies jej zysk przynosił, bo sami widzieliście wpisy na FB, że opiekunka zbierała na behawiorystę i diagnozę co pies ma ze stawem biodrowym (szkoda tylko, że go nie karmiła).
Dwa razy zasiąg zgubiłem, gdybym coś źle ujął proszę pytać.
[ Dodano: Czw Lis 22, 2012 10:50 ]
Bel, pytałaś o to, czy Szajowa tam jeszcze jest. Tak widzieliśmy ją we wtorek. Stan taki sam jak Czabiego. Wygląda gorzej niż na fotach wklejonych przeze mnie, gdy zakładałem temat jej "Hodowli".
[ Komentarz dodany przez: AngelsDream: Czw Lis 22, 2012 11:18 ]
Pozwoliłam sobie z powodu wagi problemu edytować wpis, by był bardziej zrozumiały. AD
Asica21 - Czw Lis 22, 2012 11:03
A można by był przesłać link do tego tematu z naszego forum do redakcji TVN-u?
Niech poczytają, zobaczą film, zdjęcia i dokumenty o których pisze PACZEK. Może będą w stanie pomóc.
Zizollo - Czw Lis 22, 2012 11:08
PACZEK, spoko ja nawet nie czytałam tych wiadomości na fc ale tak na zdrowy rozum się wypowiadam,a co dopiero mówić jak tyle osób jest w to zamieszanych które wymieniasz nawet instytucje państwowe i nikt nie może wpłynąć na P. i w ogóle zapanować nad sytuacją ale cóż u nas w kraju takie absurdy to codzienność.
kasia83 - Czw Lis 22, 2012 11:17
Faktycznie może jakąś telewizje zaangażować? Interwencja czu Uwaga? Może to jest sposób.
Layla - Czw Lis 22, 2012 11:25
PACZEK napisał/a: | Jeśli administracja forum wyrazi zgodę, będziemy na naszą odpowiedzialność prawną umieszczać tu dokumenty zgromadzone przez nas w tej sprawie. | Administracja wyraża zgodę oczywiście.
PACZEK - Czw Lis 22, 2012 11:34
Jeśli ktoś jest na FB to proszę przekazać informację osobom które wypowiadają się pod zdjęciami Czabiego a chcą wiedzieć cokolwiek ja wiem na temat sytuacji tych zwierząt aby tu się odezwały. Chętnie udzielę informacji też jeżeli ktoś zechce utworzyć wydarzenie. Pozwolę opublikować zdjęcia itd. Niestety mnie celowo uszkodzono konto na FB. Bardzo mnie również rozbawiła wersja że odkąd P jest w posiadaniu zwierząt to wszystkie one mają robaczycę i dlatego są takie chude.
AngelsDream - Czw Lis 22, 2012 21:25
PACZEK napisał/a: | Gdyby ktoś dalej miał wątpliwości czy schron w Rybniku wiedział o sytuacji Czabiego i innych psów to adres oficjalnej strony schroniska . https://schroniskorybnik.fora.pl/
wystarczy poczytać wątek adopcyjny Czabiego i wątek "opiekunki" a także wypowiedzi admina . Niestety gdyby się udało "wyjąć" psy obawiam się że Czabi może zostać "maszynką" do zbierania datków dlatego też przeciwny jestem pomocy której teraz nagle pragną mu udzielić osoby które o sytuacji wiedziały od początku. |
AngelsDream - Czw Lis 22, 2012 21:26
PACZEK napisał/a: | No i dla jasności dzielnie zwierzętom od P. pomaga Piotrkowski TOZ.
Otóż zwierzęta zostaną u P.s. i niech sobie robi z nimi co chce bo one są do niej "przywiązane". Tak że jeśli naprawdę ktoś chce pomóc tym zwierzętom to polecam tą wspaniałą instytucję broniącą praw zwierząt. Zresztą gmina od początku zasłaniała się tym Towarzystwem i panowie policjanci też. Teraz rozumiem łamanie prawa przez osoby ustawowo odpowiedzialne za pomoc organizacją pro zwierzęcym. |
AngelsDream - Czw Lis 22, 2012 21:27
PACZEK napisał/a: |
No dobrze jestem po rozmowie z właścicielką tą którą P.S. oczernia na wszystkich forach i w na F.B. Powiem tak to wszystko kłamstwo pauliny Ci ludzie nie dość że urzyczyli jej mieszkania to jeszcze rachunki za nią płacą a telewizor który P. sprzedawała na rzekomego bechawiorystę dla Czabiego i inne rzeczy które tam były ech mam nadzieję że sobie kiedyś wybaczę że "ubrałem Tych ludzi w takiego "lokatora".
Pozwalam sobie wkleić link do strony Dogomanii i info jakie otrzymałem.
Te panie z piotrkowskiego tozu to:
1.Grażyna Fałek - sekretarz generalny ToZ w Polsce a jednocześnie prezes piotrkowskiego oddziału ToZ
2. Maria Mrozińska - inspektor piotrkowskiego ToZ (i kierownik schroniska)
Tu artykuły z ich występami:
http://www.dogomania.pl/f...-o-pomoc/page49
(w jednym z nich jest błednie napisane nazwisko - Ambrozińska zamiast Mrozińska, no ale czego się spodziewać po radomszczańskich dziennikarzach...)
To ekipa z TOZU Piotrkowskiego która udziela prawdopodobnie merytorycznego wsparcia gminie i policji Gorzkowickiej . Kto chce może poczytać że zdaniem owych inspektorów zwierzęta w stanie takim jak u P to zwierzęta w dobrym stanie .
Jak tylko P.prezesowi internet zacznie śmigać to wkleimy opinię weta na ktśrej cały czas opiera się gmina twierdząc że zwierzęta u P. mają cudownie. |
[ Dodano: Czw Lis 22, 2012 21:28 ]
Ze względu na wagę działu i problem z tym, że posty same się scalają, ta funkcja zostanie dla podforum FO wyłączona.
AD
susurrement - Pią Lis 23, 2012 01:39
ja powiem krótko - http://uwaga.tvn.pl/kontakt.html
fazolus - Pią Lis 23, 2012 01:54
Hmmm.... nie wiem gdzie Paczek uzyskał informacje że u Pauliny byłem WIELOKROTNIE,bo to bzdury wyssane z palca....byłem tylko raz i to jakiś czas temu...współwłasność hodowli z mojej strony jest wstrzymana do wyjaśnienia wszystkich spraw....więc myśle żeby Paczek sie upewnił zanim coś na mój temat napisze i nie pomawiał o coś co nie miało,albo ma miejsce.....
Jeśli to co na zdjęciach,odnośnie psów jest prawdą to P. będzie również mi sie tłumaczyć....
|
|
|