Odżywianie - Gryzaki dla psów - czy podawać i jakie?
Oli - Pon Sty 30, 2012 22:41
Pokrzywa09 napisał/a: | Oli, oj uciekła mi jedna literka | a nie pomyliłaś raczej wyrazu z choć/chociaż
Pokrzywa09, jak nie znasz składu to lepiej uważaj i dawaj co najwyżej raz w miesiącu. Bacznie obserwuj i np. zweryfikuj po pewnym czasie, chociaż lepiej kupić coś gryzoniowego lub zrobić smakołyki samemu (jest na forum temat z przepisami )
Pokrzywa09 - Pon Sty 30, 2012 23:08
Oli, a może i pomyliłam, ja dzisiaj przez ból kręgosłupa nie jestem w stanie racjonalnie myśleć
Oki w takim będziemy ostrożne z dawkowaniem tych ciastek
wojsza - Wto Sty 31, 2012 14:04
I pytanie psiule mają takie chrupki na zęby żeby miały zdrowe dziąsła i robiły zdrową no tą xP.. pytanie czy jakieś można podać szczurkom na pożarcie?
Oli - Wto Sty 31, 2012 14:15
wojsza, jeśli masz na myśli czyszczące zęby, to nie dałabym tego psu, a co dopiero szczurom
Sorgen - Wto Sty 31, 2012 14:58
To już prędzej bym podała te białe kości naturalne albo jeszcze lepiej surową kość z mięsnego. Przynajmniej by sobie szpik wyjadły.
Te do czyszczenia zębów to badziew i tak jak Oli pisała nie dałabym tego psu ani szczurowi.
wojsza - Wto Sty 31, 2012 18:28
Kostka z mięsnego mówicie ;D hmm no to spróbuje
gerbizu - Sob Lut 04, 2012 21:27
UA moje panny zakochały się w butach z prasowanych ścięgien nie pogardzą też uchem suszonym ani krodylkiem. Nawet zauważyłam że lekko zjaśniały im ząbki po nich
LuxTorpeda - Pon Sie 20, 2012 20:49
gerbizu napisał/a: | UA moje panny zakochały się w butach z prasowanych ścięgien nie pogardzą też uchem suszonym ani krodylkiem. Nawet zauważyłam że lekko zjaśniały im ząbki po nich | jak ząbki zjaśniały, to z tego co czytałam nie wróży nic dobrego... Zdrowe zębiska winny być żółte
nimka - Śro Cze 19, 2013 21:34
uszy wołowe tuczą czy raczej tam nie ma za wiele tłuszczu? że można podawać szczurom, to już doczytałam
a łapki kurze? jakoś mogą zaszkodzić czy bez problemu można dać, jeśli polubią?
jak szczury nie zjedzą, to psu dam
Kasik - Śro Cze 19, 2013 21:56
nimka, uszy raczej nie za bardzo dla szczurów w moim odczuciu, bo one są raczej do "memłania" i żucia. Kiedyś próbowałam z psią kością, taką ze ścięgien i nie cieszyła się żadnym zainteresowaniem. Łapki kurze prędzej, bo one są kruche.
nimka - Śro Cze 19, 2013 22:15
Kasik napisał/a: | nimka, uszy raczej nie za bardzo dla szczurów w moim odczuciu, bo one są raczej do "memłania" i żucia. Kiedyś próbowałam z psią kością, taką ze ścięgien i nie cieszyła się żadnym zainteresowaniem. Łapki kurze prędzej, bo one są kruche. |
a wyżej w temacie ludzie piszą, że dają uszy szczurom i szczury je jedzą (czasem )
nie zaszkodzi mi spróbować, jeśli będą chętnie jadły, najwyżej dam psu, nie zmarnuje się
uszy są dość kruche, jak papier, łatwo je rwać - wiem jak wyglądają i jak się je gryzie, także myślę, że szczury sobie poradzą, a przy okazji będą miały frajdę z odrywania kawałków
ścięgna oczywiście są bardziej twarde, tak samo prasowane "kości" ze skóry. Ale uszy delikatne, kruche, ręką też się da naderwać, jakby się uprzeć
łapki w takim razie spróbuję im dać
pies mój bardzo lubi
Kasik - Śro Cze 19, 2013 22:19
nimka napisał/a: | uszy są dość kruche, jak papier, łatwo je rwać | No tak, ale jak namokną np. od śliny, robią się gumowate, a tego szczur już nie pogryzie tak łatwo Ale spróbować zawsze można.
Aghaa - Czw Cze 20, 2013 08:32
Świńskie uszy niby są kruche, ale faktycznie namakają od śliny. Mój owczarek może kilka razy w życiu się krztusił przy ich jedzeniu (sporadycznie, ale jednak) a jako ze szczury nie potrafią wymiotować, to jednak bałabym się ze ogon też się może "zapchać" tym gryzakiem no ale to tylko takie moje luźne przemyślenia na ten temat.
arachne - Sob Sie 03, 2013 18:37
Mój stary szczurek Stefan ( żył 3,5 roku ) jak żył to uwielbiał froliki...Taka sucha ale miękka karma dla psa...Pies też za tym przepada, całe szkolenie zrobiłam na frolikach, służą za nagrodę za wykonanie polecenia.
|
|
|