To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - [Miot] Gluty - w nowych domkach. O maluchach słów kilka :)

valhalla - Śro Lip 06, 2011 18:44

Ja na razie mam dwóch śpiochów-miziaków, może Gluś ich rozrusza. Trochę się boję różnicy wieku przy łączeniu, bo oni już mają 9 miesięcy i od zawsze tylko razem. Żadna istota szczurza ani ludzka nigdy nie zarobiła od nich dziaba, więc mam nadzieję, że chociaż agresji nie będzie, bo tego w sumie boję się najbardziej...

Może niepotrzebnie się denerwuję na zapas? Może oni go pokochają od razu, tak jak pokochali siebie? Oby :)

Onia - Śro Lip 06, 2011 18:53

Powiem tak - w sobotę przyjechał do mnie szczurek właśnie z tego forum. Bałam sie strasznie, naczytałam sie jeszcze tych wszystkich historii i juz oczami wyobraźni widziałam jak moje napadają na tego biedaka :) a tu proszę żadnych specjalnych podchodów - chłopaki juz po 5 minutach razem w klatce, wiec nie ma sie co stresować , tym bardziej, ze takie malucha powinni przyjąć bez problemu, ja teraz jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje .
mmarcioszka - Śro Lip 06, 2011 19:37

Yarpena wymiziaj ode mnie(może jeszcze kiedyś osobiście go odwiedzę :-P ).

P.S. Przy beżowej dziewuszce dopisz proszę "Molly", bo wczoraj zapomniałam, a lepiej, żeby nie była tak bezimienna, jak jakaś sierotka :mrgreen:

Sysa - Czw Lip 07, 2011 15:56

Poproszę wszystkich, którzy mają wziąć ode mnie szczurki o wysłanie PW ze swoim mejlem. Będę mogła wtedy rozesłać wzór umowy adopcyjnej jaka podpiszemy. ;)

Wiem, że niektórzy już wysyłali, ale mam urwanie głowy z wiadomościami i znacznie ułatwi mi to zadanie. ;)

Maluchy rosną jak na drożdżach. Mama chyba zostanie drobniutka. Wszystkie ogony czuja się dobrze. :)

valhalla - Czw Lip 07, 2011 17:40

Wysłałam :)
A maluchy niech zdrowo rosną i zwiedzają świat :)

Onia - Czw Lip 07, 2011 19:06

Wysłane
Ogoniasta - Sob Lip 09, 2011 09:34

Jak tam nasze skarbeczki się miewają?? :mrgreen:
wushu - Sob Lip 09, 2011 10:13

Ogoniasta, jak to jak? Żrą, łobuzują, rosną... i chyba tyle :P
valhalla - Sob Lip 09, 2011 10:47

Ja czekam niecierpliwie na nowe fotki i spotkanie z maluchami :)
Złożyliśmy już wczoraj nową klatkę, teraz będziemy ją urządzać, więc wszystko już będzie gotowe na przyjęcie Glusia :)

Sysa - Sob Lip 09, 2011 13:17

Maluchy w dzień głównie śpią albo się bawią. Coraz chętniej jedzą pokarm stały.
Za to noce... O losie... Na całe mieszkanie słychać, że brzdąctwo ssie bądź próbuje ssać (takie wielkie porosły, że już się wszystkie nie mieszczą pod mama kruszyną ;) ) :roll: Piski nie z tej ziemi, bo trzeba się kłócić o najlepszy sutek.. Albo piszczeć, że się akurat je.. Albo piszczeć, bo chce się ssać, a najpierw trzeba się przekopać przez rodzeństwo.... No piszczą niesamowicie podczas karmienia... :lol:

valhalla - Sob Lip 09, 2011 16:39

Ech, jak Ci zazdroszczę, możesz każdego dnia patrzeć, jak się rozwijają te nasze piskaczki :)
wushu - Sob Lip 09, 2011 23:21

Niech tyją radośnie :mrgreen: :serducho: Mam nadzieję, że jak wróce 26ego do Polski i wejde na forum to zobaczę wielką tłustą niebieską pannice :P
Sysa - Nie Lip 10, 2011 20:41

Mam ważne pytanie.... Kto odwiedza szczurki w tym tygodniu? :mrgreen:
Mam tyle rzeczy na głowie, że nie ogarniam.. przepraszam.. ;)

valhalla - Nie Lip 10, 2011 20:48

Ja bym chętnie odwiedziła, ale nie wiem, czy wyrobię się jutro, wolałabym we wtorek. Jeśli oczywiście można :)
Sysa - Nie Lip 10, 2011 21:20

valhalla, może być wtorek oczywiście!
Pytam, bo nie mogę się odnaleźć w PW, a musze wiedzieć czy mogę jutro spać do 15.. ;)