O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro
noovaa - Sob Lip 07, 2012 07:17
Ta osoba to "bobi". Była afera na orgach i jeszcze w kilku miejscach, jak to ten użytkownik kupił od Amusi samiczki odd-eye, później robił jej koło de, wszędzie bo nie dość że zaciążone mu sprzedała, to jeszcze zmusiła go do zabrania samca.
Druga wersja mówi, że ona sprzedała je innym osobom i wbrew jej woli trafiły do tego chłopaka. Część po tych odd-eyach porozdawał, część sprzedał, teraz rozmnaża dalej.
Niezależnie od tego "gdzie leży prawda", najprawdopodobniej są to wnuki Amusi.l
aneczka1-13 - Sob Lip 07, 2012 09:47
Napisałam do niego podając się za osobę chętną do kupna ale nic nie odpisuje. Oczywiście na prawdę nie zamierzam od niego brać szczurów to tylko w celu wyciągnięcia informacji
AngelsDream - Sob Lip 07, 2012 09:52
aneczka1-13, ale wiesz, że ten temat jest ogólnodostępny, więc czasem nie warto w nim pisać za dużo.
noovaa, obstawiałam taką sytuację.
Niamey - Sob Lip 07, 2012 10:14
aneczka1-13, może właśnie dlatego nie odpisuje
nezu - Sob Lip 07, 2012 11:43
Ej, ale amusia nie ma BESów.
aneczka1-13 - Sob Lip 07, 2012 14:14
No mam odpowiedź:
Kod: | Nie mam na komputerze rodowodow tylko w szafce dlatego trudno jest mi przesłać skan a biegać za tym o wiadereczko karmy to troche chore :) mam sporo chętnych na malce dlatego prosze o decyzje a rodzice pochodzą z Hodowli NKV w której jestem zarejestrowany
|
w emailu wyświetlił mi się jako Bobo więc jest tak jak napisała noovaa
mmarcioszka - Sob Lip 07, 2012 14:22
Czyli ten user Bobo jest zarejestrowany w Hodowli NKV ?
aneczka1-13 - Sob Lip 07, 2012 14:25
No tak to wygląda. O ile mówi prawdę.
smeg - Sob Lip 07, 2012 14:54
Amusia jest zarejestrowana w NKV, nie sądzę, żeby Bobo był. No, chyba że zdążył się zarejestrować od ostatniej afery z odd-eye'ami Jeśli to prawda, to tym bardziej źle to świadczy o tej organizacji, skoro kupił w niej szczury o statusie PET i je rozmnaża pod okiem stowarzyszenia.
aneczka1-13 - Sob Lip 07, 2012 20:47
poprosiłam go o zdjęcie rodowodu i w odpowiedzi dostałam
Cytat: | Nie widzę takiej potrzeby po za tym szczury oddaje praktycznie za darmo i ze związku dostałem zakaz na przesyłanie rodowodow dlatego nie da rady. |
To jest normalne?? Jak dla mnie troszkę podejrzana wypowiedź
Nakasha - Sob Lip 07, 2012 20:49
Nie, nie jest normalne. Właścicielem rodowodu jest właściciel zwierzęcia i może nim rozporządzać jak mu się podoba, także okazywać innym ludziom. A skoro twierdzi, że rodzice mają rodowody, to ma taki obowiązek, nawet jeśli oddaje szczury za darmo. Albo powinien usunąć informację, że maluchy są po rodowodowych rodzicach.
aneczka1-13 - Sob Lip 07, 2012 22:54
To coraz bardziej dochodzimy do tego że być może zmyśla. To pytanie czy rodzice faktycznie mają ten rodowód. A może pochodzą jeszcze z innego związku.
Hmm jakie pytanie jeszcze mogę mu zadać?? Ma ktoś jakiś pomysł?? Może uda się jakoś dojść do prawdy.
pszczoła - Sob Lip 07, 2012 22:58
AngelsDream napisał/a: | aneczka1-13, ale wiesz, że ten temat jest ogólnodostępny, więc czasem nie warto w nim pisać za dużo. |
aneczka1-13, jak już coś planujesz zrobić, to nie trąb o tym na publiku. Tutaj każdy może wejść.
aneczka1-13 - Sob Lip 07, 2012 23:12
A czy można by to przenieść do jakiegoś działu gdzie niezarejestrowani nie mają wstępu??
Martini - Sob Lip 07, 2012 23:27
aneczka1-13, no to się zarejestrują i wejdą, co za problem?
Jeśli jesteś pewna słuszności swojego planu, to po prostu wprowadź go w życie, bez konsultowania każdego kroku publicznie. Jeśli nie jesteś, skonsultuj przez PW z osobą, o której wiesz, że mogłaby Ci pomóc.
|
|
|