Wystawy szczurów rodowodowych - XIII Wystawa Szczurów Rasowych w Warszawie 04-05.12.2010
Bel - Pon Paź 25, 2010 23:53
Spoko luz ja biorę 9 rasiaków i 3-4 kundelki
L. - Pon Paź 25, 2010 23:56
a ja nie wiem w jakiej kategorii wystawić siebie bo ze szczurów nie bede miała co.
Bel - Wto Paź 26, 2010 00:09
L., standard standard aguti... znaczenie nie do końca pewne..Wszystko zależy czy Cię słońce dopadnie czy się uchronisz
Oli - Wto Paź 26, 2010 00:26
believe_86 napisał/a: | L., standard standard aguti... | jaaaki standard, jaaaaki standard, co najwyżej double rex
Azi - Wto Paź 26, 2010 07:29
a ja nadal nie wiem, czy będe chociaż towarzysko
Bel - Wto Paź 26, 2010 08:15
Azi, no weź.. no musisz być...
Anonymous - Wto Paź 26, 2010 08:54
Część postów została usunięta, a część wyedytowana.
Na Walnym Zgromadzeniu Członków SHSRP (z którego sprawozdanie zostanie dopiero utworzone) zostało ustalone, że kategoria zaczyna się od 3 szczurów, drugie miejsce zostaje utworzone od 8 szczurów. Pułap pierwszy ma na celu danie szansy odmianom, których w Polsce jest niewiele (np. double rexom i fuzzom), pułap drugi został ustalony na podstawie doświadczeń z poprzednich wystaw, czyli m.in. ilości zgłoszonych szczurów w danej kategorii. Drugie miejsce to konieczność zakupu dodatkowych odznaczeń i obciążenie sponsorów, których mamy niewielu, dlatego 8 to liczba optymalna. Do tej pory drugie miejsce było od 8 i wychodziliśmy finansowo na zero, jeśli zmniejszylibyśmy pułap do 6, musielibyśmy dopłacać.
Oli - Wto Paź 26, 2010 10:22
Ren napisał/a: | Na Walnym Zgromadzeniu Członków SHSRP (z którego sprawozdanie zostanie dopiero utworzone) zostało ustalone, że kategoria zaczyna się od 3 szczurów, drugie miejsce zostaje utworzone od 8 szczurów. Pułap pierwszy ma na celu danie szansy odmianom, których w Polsce jest niewiele (np. double rexom i fuzzom), pułap drugi został ustalony na podstawie doświadczeń z poprzednich wystaw, czyli m.in. ilości zgłoszonych szczurów w danej kategorii. Drugie miejsce to konieczność zakupu dodatkowych odznaczeń i obciążenie sponsorów, których mamy niewielu, dlatego 8 to liczba optymalna. Do tej pory drugie miejsce było od 8 i wychodziliśmy finansowo na zero, jeśli zmniejszylibyśmy pułap do 6, musielibyśmy dopłacać. | dziękuję za (w końcu!) rzeczową i pełną odpowiedź
zuuzuushii - Śro Paź 27, 2010 14:34
bu! moja buremka na wystawie zacznie swój 21 tydzień i się nie załapie do młodziaków, cóż za niesprawiedliwość...
nic się nie da zrobić? jakoś go upchać czy coś
przy zgłaszaniu jeszcze się łąpie
baradwys - Śro Paź 27, 2010 14:36
zuuzuushii, młodszego dało by się załapać jako dorosłego odwrotnie ni dy rydy
quagmire - Śro Paź 27, 2010 14:57
zuuzuushii, ale to lepiej, że on będzie w dorosłych - w młodziakach jest tylko ogólnie oceniany
zuuzuushii - Śro Paź 27, 2010 15:00
no niby tak, ale doszło do mnie, że to już nie jest dzieciak :-p
wydawało mi się, że byłoby fajnie jakby był jeszcze w młodziakach, taki mini start ^ ^
quagmire - Śro Paź 27, 2010 15:14
Mi wyszło, że wtedy kończą 25 tygodni, więc i tak by się nie załapały
zuuzuushii - Śro Paź 27, 2010 15:16
to ja nie wiem jak to się liczy
quagmire - Śro Paź 27, 2010 15:21
Mi też telefon jakoś przeskoczył i najpierw wyszło 21, ale nie byłam w stanie zrozumieć, jakim cudem, skoro one 13 listopada kończą 5 miesięcy, a to jest już, licząc w zaaokrągleniu, co najmniej 20 tygodni
|
|
|