To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Wystawy szczurów rodowodowych - XIII Wystawa Szczurów Rasowych w Warszawie 04-05.12.2010

Bel - Pon Paź 25, 2010 23:53

Spoko luz ja biorę 9 rasiaków i 3-4 kundelki :P
L. - Pon Paź 25, 2010 23:56

a ja nie wiem w jakiej kategorii wystawić siebie :P bo ze szczurów nie bede miała co.
Bel - Wto Paź 26, 2010 00:09

L., standard standard aguti... znaczenie nie do końca pewne..Wszystko zależy czy Cię słońce dopadnie czy się uchronisz ;)
Oli - Wto Paź 26, 2010 00:26

believe_86 napisał/a:
L., standard standard aguti...
jaaaki standard, jaaaaki standard, co najwyżej double rex :P
Azi - Wto Paź 26, 2010 07:29

a ja nadal nie wiem, czy będe chociaż towarzysko :(
Bel - Wto Paź 26, 2010 08:15

Azi, no weź.. no musisz być... ;(
Anonymous - Wto Paź 26, 2010 08:54

Część postów została usunięta, a część wyedytowana.

Na Walnym Zgromadzeniu Członków SHSRP (z którego sprawozdanie zostanie dopiero utworzone) zostało ustalone, że kategoria zaczyna się od 3 szczurów, drugie miejsce zostaje utworzone od 8 szczurów. Pułap pierwszy ma na celu danie szansy odmianom, których w Polsce jest niewiele (np. double rexom i fuzzom), pułap drugi został ustalony na podstawie doświadczeń z poprzednich wystaw, czyli m.in. ilości zgłoszonych szczurów w danej kategorii. Drugie miejsce to konieczność zakupu dodatkowych odznaczeń i obciążenie sponsorów, których mamy niewielu, dlatego 8 to liczba optymalna. Do tej pory drugie miejsce było od 8 i wychodziliśmy finansowo na zero, jeśli zmniejszylibyśmy pułap do 6, musielibyśmy dopłacać.

Oli - Wto Paź 26, 2010 10:22

Ren napisał/a:
Na Walnym Zgromadzeniu Członków SHSRP (z którego sprawozdanie zostanie dopiero utworzone) zostało ustalone, że kategoria zaczyna się od 3 szczurów, drugie miejsce zostaje utworzone od 8 szczurów. Pułap pierwszy ma na celu danie szansy odmianom, których w Polsce jest niewiele (np. double rexom i fuzzom), pułap drugi został ustalony na podstawie doświadczeń z poprzednich wystaw, czyli m.in. ilości zgłoszonych szczurów w danej kategorii. Drugie miejsce to konieczność zakupu dodatkowych odznaczeń i obciążenie sponsorów, których mamy niewielu, dlatego 8 to liczba optymalna. Do tej pory drugie miejsce było od 8 i wychodziliśmy finansowo na zero, jeśli zmniejszylibyśmy pułap do 6, musielibyśmy dopłacać.
dziękuję za (w końcu!) rzeczową i pełną odpowiedź :)
zuuzuushii - Śro Paź 27, 2010 14:34

bu! moja buremka na wystawie zacznie swój 21 tydzień i się nie załapie do młodziaków, cóż za niesprawiedliwość... :)
nic się nie da zrobić? jakoś go upchać czy coś ^^
przy zgłaszaniu jeszcze się łąpie :)

baradwys - Śro Paź 27, 2010 14:36

zuuzuushii, młodszego dało by się załapać jako dorosłego odwrotnie ni dy rydy :P
quagmire - Śro Paź 27, 2010 14:57

zuuzuushii, ale to lepiej, że on będzie w dorosłych - w młodziakach jest tylko ogólnie oceniany :)
zuuzuushii - Śro Paź 27, 2010 15:00

no niby tak, ale doszło do mnie, że to już nie jest dzieciak :-p
wydawało mi się, że byłoby fajnie jakby był jeszcze w młodziakach, taki mini start ^ ^

quagmire - Śro Paź 27, 2010 15:14

Mi wyszło, że wtedy kończą 25 tygodni, więc i tak by się nie załapały ;)
zuuzuushii - Śro Paź 27, 2010 15:16

to ja nie wiem jak to się liczy :doh:
quagmire - Śro Paź 27, 2010 15:21

Mi też telefon jakoś przeskoczył i najpierw wyszło 21, ale nie byłam w stanie zrozumieć, jakim cudem, skoro one 13 listopada kończą 5 miesięcy, a to jest już, licząc w zaaokrągleniu, co najmniej 20 tygodni ;)