To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot H Happy Feet - 8.05.2010

Nakota - Pon Maj 17, 2010 19:47

Azi, wiem, staram się być cierpliwa, ale czasem mi nie wychodzi ;)

Hipokryzja :serducho: Zastanawiałam się czy nie nadać maluchowi z tego miotu właśnie takiego imienia. Bardzo się cieszę, że wybrałaś akurat to imię :)

Boskie są te maluchy :sirwwt: A możecie zdradzić już kto będzie szczęśliwym nowym właścicielem Hjukiego?

Azi - Pon Maj 17, 2010 19:53

niech się sama przyzna ;]
Kla.kier - Pon Maj 17, 2010 21:31

Ja! Ja! :D Tak, wiem, że nikt mnie tu nie zna :P

Cudowny on Ci :serducho: :serducho: Nie mogę się doczekać. Zaraz chyba temat w naszych szczurach założę.

22 gramy paskudztwa. Już go uwielbiam.

nutaka - Pon Maj 17, 2010 21:53

gratuluje właścicielom wyjątkowych klusek!
A Ty Klakierku jak będziesz już miała Hjukigo to lepiej mnie nie zapraszaj bo ukradnę i zjem :zeby:

Nakota - Pon Maj 17, 2010 21:56

Kla.kier, gratuluję! A teraz leć temat zakładać, żebym miała gdzie potem podziwiać zdjęcia Hjukiego :serducho: :mrgreen:
Azi - Wto Maj 18, 2010 21:09

Ech...

no i mamy nieproszonych gości :/

nie jest ich dużo i nic maluchom nie robią, ale są. Po konsultacjach weterynaryjnych zostało ustalone, że na razie nic nie robimy - o ile się nie pogorszy. Jak maluchy otworzą oczy - kąpiel Gagi w nizoralu, Tydzień i dwa później - przesypanie insectinem.

proszę kciukac za maluszki, mamę i dzielną babcię ;)

Bel - Wto Maj 18, 2010 21:11

Azi, a skąd one :| ?
L. - Wto Maj 18, 2010 21:14

believe_86, jeśli to wszoły to mogą być zewsząd. najprawdopodobniej ze ściółki.

Azi, maluchy nie mają jeszcze długiego futra. może coś niecoś uda się wybrać pęsetą.
sachma, ma sposoby z tego co wiem ;] może uderz do niej.

Azi - Wto Maj 18, 2010 21:20

L., wybieramy je ;)

sachmy sposób był taki, który wet nam odradził. Ulotka insecticinu też. U sachmy nic się maluchom na szczeście nie stało. Ja wole nie ryzykować jeszcze, szczególnie, że nic im się nie dzieje. Co innego, gdyby paskudztw było więcej.

believe_86, najprawdopodobniej ze ściółki jeszcze przed porodem młodych. Innego sposobu nie ma. Pozostałe stado jest czyste.

Nakota - Wto Maj 18, 2010 21:51

Paskudztwo niech sobie idzie precz :evil:

Kciukam za mamusię i maluszki :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:

quagmire - Śro Maj 19, 2010 09:31

Niech sobie robale idą od maluszków i mamusi natychmiast :kciuki:
mc - Śro Maj 19, 2010 18:44

No niestety przypałętały się paskudy, ale spokojnie nie jest ich dużo. Użycie środków jest wg mnie ryzykowne dlatego na razie maluchy z mamą będą musiały się przemęczyć. Iskam je jak tylko mam je na rękach, niestety ich futerko rośnie w zabójczym tempie i jest mi coraz trudniej. Z przyjemniejszych wiadomości napiszę, że dzieciaki coraz bardziej przypominają szczury. Podnoszą łebki, niuchają i próbują się myć. To ostatnie totalnie mnie rozbraja, bo są jeszcze takie nieporadne i wywracają się na boki, bo nie mogą złapać równowagi :serducho: Jest mi coraz trudniej utrzymać je przy sobie, bo zaczynają się rozpełzać we wszystkie strony, w takich momentach cieszę się, że są tylko trzy.
Porozpieszczam Was jeszcze zdjęciami, a co!

http://s854.photobucket.c...t%20H/?start=40

Azi - Śro Maj 19, 2010 19:50

To ja trochę powyręczam ;)

Hej Ho - standard, standard, black varieberk spotted (w środku) - zostaje u mc

Hjuki - standard, standard, black niest. hooded - Kla.kier

Hipokryzja - standard, standard, beige (?) niest. hooded - zostaje w hodowli

Ogólnie, to ten mały Hjuki taki jest nie w pełni czarny... Jest bardziej brązowy, gorzka czekolada. Prawdopodobnie może być więc czekoladą, ale jedynie FENOTYPOWĄ - aaMmRr - tak tak, podobnie jak Chili czy Chrupka :P znaczy to, ze nie jest czekoladą, ale wygląda jak czekolada... jak muchówki upodabniające się do os ;)

W metryce będzie miał wpisane black - bo ja wpisuję zgodnie z genotypem, do wystaw będzie go można opisywać fenotypowo.

Wszystkie trzy:

quagmire - Śro Maj 19, 2010 19:57

Cudowny czekoladowy szczur :serducho: Ale dziewczynki też piękne :mrgreen:
Kla.kier - Śro Maj 19, 2010 20:03

Wstrętne robaki, idźcie sobie -,- A kysz.

Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz za zdjęcia :D Piękne maluchy, takie hipopotamki. Wyglądają na duże, ile ważą? Achh, Hjuki. Mówcie co chcecie, on mi najpiękniejszy! :serducho:

Ślinię się do fotek. Wujkowie poczuli się chyba trochę zazdrośni, zasikali klawiaturę, jak ujrzeli przyszłego kumpla. Temat założę, jak naprawię aparat :)

Rośnijcie zdrowo. Niech wszołki czy inne diabelstwo szybko się odczepi.

edit

Teraz zobaczyłam post Azi. Czekolada! Nie wierzę :shock: Taaak chciałam czekoladkę. Cudowny, wspaniały, niesamowity itd. Może to dziwne, ale już teraz zastanawiam się, czy pojadę z nim w przyszłości na jakąś wystawę. Przecież on już taaki piękny jest :DD :serducho: