Wystawy szczurów rodowodowych - IX Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych w Katowicach
L. - Czw Mar 11, 2010 18:11
Cerro, jeśli szczur się nadto szarpie lub wyrywa ma odjęte punkty za zachowanie.
jeśli szczur ugryzie DSQ.
w sumie szczur może zdobyć 100 ptk. na tę sumę składają oczy, uszy, sierść, barwa, znaczenia, ogólna budowa, głowa, kondycja i zachowanie.
Cerro - Czw Mar 11, 2010 18:29
Kamień spadł mi z serca, dziękuję, L. . Ugryźć to on raczej nie ugryzie, już tyle dzieci się nad nim znęcało i nigdy nawet nie próbował chapnąć... boję się trochę, czy się wyrywać nie będzie, ale kilka pkt to tam przeżyjemy . I dobrze wiedzieć, na czym się stoi
Anonymous - Czw Mar 11, 2010 22:59
Mnie jednak nie będzie
L. - Czw Mar 11, 2010 23:29
Reeen, nie rób mi tego uschne z tęsknoty.
Oli - Pią Mar 12, 2010 00:38
Cerro, dużo tez zależy od zestresowania szczura, bo nawet najspokojniejszy szczur moze ugryzc lub przeciwnie awanturnik moze byc spokojny jak baranek.
Azi - Pią Mar 12, 2010 15:25
Cerro napisał/a: | Ugryźć to on raczej nie ugryzie | tu nie ma miejsca na "raczej". Jeżeli nie jest się pewnym zachowań szczura - nie bierze się go. Co innego, gdy ugryzie szczur, który się zestresował, a gdy to nie jest jego przewidywalne zachowanie. Jednakże jeżeli ugryzie szczur, którego sam własciciel pewien nie był... No to cóż. Konsekwencje nie będą tylko na jednej wystawie.
Przykro mi, ze strasze, ale musze, poniekąd to są moje palce
Nakasha - Pią Mar 12, 2010 19:53
Jednak mogłabym przyjechać na wystawę.
Wzięłabym ze sobą pewnie 6 szczurów.
Oli - Pią Mar 12, 2010 21:26
Od kiedy i do kiedy można wysyłać zgłoszeni ana wystawę? Już miesiąc tylko został, a nadal jest jedynie ankieta, samego tematu brak...
Anonymous - Pią Mar 12, 2010 22:09
Oli, bo koty nadal nie odpowiadają. gratis już do nich wydzwania. Myślę, że za kilka dni będziemy wiedzieć czy się uda.
Oli - Pią Mar 12, 2010 23:03
Ok, to czekam grzecznie.
Cerro - Sob Mar 13, 2010 13:05
Azi napisał/a: | tu nie ma miejsca na "raczej". Jeżeli nie jest się pewnym zachowań szczura - nie bierze się go. Co innego, gdy ugryzie szczur, który się zestresował, a gdy to nie jest jego przewidywalne zachowanie. |
To "raczej" było właśnie do nieprzewidywalnego zachowania wywołanego stresem. Jeszcze nigdy nie był na wystawie, więc trudno mi powiedzieć, jak się zachowa w czasie oceny sędziowskiej, ale rozciągało go, memlało, przytrzymywało, tuliło, itd. już mnóswo osób i nigdy nie reagował na to agresywnie... więc sądzę, że możesz być spokojna o swoje palce, Azi . Aż takim żółtodziobem nie jestem, żeby zabierać na wystawy chętnie gryzące zwierzaki.
gratis - Nie Mar 14, 2010 21:30
Temat do zamknięcia.
Zapraszam tu: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=7180
|
|
|