O szczurach ogólnie - Szczury - ich odmiany i kolory
zuuzuushii - Pon Lis 09, 2009 19:50
mam pytanie:)
Czym różni się platinum od lavender ? Nie mogę znaleźć na to wyczerpującej odpowiedzi:)
Bel - Czw Lis 12, 2009 22:55
ok a czy mógłby ktoś powiedzieć mi jakich kolorów są moje szczurki?Skywalker ma jedno oko ciemno-czerwone drugie czarne...
[ Dodano: Czw Lis 12, 2009 23:05 ]
Osz kurcze...nie zauważyłam,że już jest osobny wątek w związku z pomocą przy ustaleniu rasy szczurka... przepraszam
Nakasha - Pią Lis 20, 2009 01:06
W skrócie, za Hawthornem.
Platinum: 2 kopie blue + 2 kopie minka + rozjaśnienie.
Lavender: 2 kopie english blue + 2 kopie minka, "blue-mink".
Skywalker to dumbo, standard, beige, blazed banded/hooded, odd-eye (a może mały husky?)
Drugi to dumbo, standard, black, blazed berkshire.
werosia7 - Sob Gru 19, 2009 15:30 Temat postu: A jakiej odmiany rasy A jakiej odmiany rasy jest moja szczurkowa jak ja dostałam powiedziano mi tylko ze to szczur niebieski
Nakasha - Sob Gru 19, 2009 16:38
Szczury nie mają ras. Jakiego koloru był ogonek, gdy był mały? Teraz jest już pojaśniały i ciężko stwierdzić, jaki ma kolor. Ma znaczenie husky: kolor futerka szczurów o tym znaczeniu staje się z wiekiem coraz bardziej szary i siwy, czasem aż do bieli.
werosia7 - Nie Sty 10, 2010 18:07
Jakiej odmiany jest ta szara panna dodam ye cala jest szara
Nakasha - Nie Sty 10, 2010 18:09
werosia7, wygląda jak standard, american blue, jeśli nie ma białych plamek na brzuszku, to znaczenie self.
L. - Nie Sty 10, 2010 20:00
Przypominam o stronie dotyczące odmian szczurków napisanej po polsku:
http://www.ogonek.waw.pl/...y-szczurow.html
Co prawda są to szczątkowe informacje , ale taka podstawa na początek wystarczy dla szczurzych miłośników
kaszka97 - Wto Sty 19, 2010 14:53
http://www.fotosik.pl/pok...ab95b78ef8.html
http://www.fotosik.pl/pok...247b4816c5.html
MOze mi ktos powiedziec jaki to kolor, odmiana itp.? ;D Z góry dzięki ;>
EpKee - Wto Sty 19, 2010 14:57
Standard (uszy), Standard (sierść), Black (kolor), Husky (znaczenie) ... jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
luka - Pią Sty 22, 2010 12:03
Witam. Moglby mi ktos pomoc w ustaleniu odmiany tego siwego szczorka?Nie jest moj. Kolezanka kupila go i powiedziano jej, ze ma piec, szesc tygodni. Nie chce mi sie wierzyc, ze juz tyle ma. Dla porownania zrobilam mu zdjecie z moim dwutygodniowym maluchem (ten bezowy). Jak myslicie jaki to kolor i w jakim jest wieku? a i ta siersc jest tez jakas inna ?
wuwuna - Pią Sty 22, 2010 12:34
luka, mała niewyraźna fota. Ta kruszynka nie ma więcej jak 2,5 tygodnia a jej kolor to american blue, sierść nie widać, ale najprawdopodobniej rex. Jak dasz lepszą fotę to dostaniesz pewniejsze informacje o jej odmianie.
luka - Pią Sty 22, 2010 14:26
tak wlasnie myslalam, ze jest duzo mlodszy. Nie rozumiem jak mozna oddac tak malego szczurka od matki Mam jeszcze jedno pytanie czym go karmic? Jezeli jest jeszcze taki malutki to moze go czyms specjalnym dokarmiac? Bo chudy jest strasznie. Tylko skora i kosci.
wuwuna - Pią Sty 22, 2010 19:14
luka napisał/a: | Mam jeszcze jedno pytanie czym go karmic? | kaszki dla niemowląt, gerberki mięsne z makaronem, oliwą, ziołami, ryżem. Nutridrinkiem (do kupienia w aptece, różne smaki cena koło 8 zeta) lub royale convalescence do kupienia w sklepie zoologicznym cena podobna, w formie puszki mięsnej lub proszku do rozmieszania z wodą. Nutri należy podzielić na małe porcje i zamrożić, żeby nie stracił swojej wartości.
cytryn007 - Pon Lut 15, 2010 09:36
A ja mam pytanie czy mógłby ktos wypisać barwy siersci które nierozerwalnie wiążą się z kolorem oczu głównie chodzi mi które barwy zawsze mają jasne oczy
|
|
|