Mioty urodzone - rok 2009 - Miot E of Anahata - 16.11.2009
quagmire - Wto Gru 15, 2009 11:13
Ever ma najcudniejsze uszy świata a jak wyłysiał, hihi
Wymiziaj wszystkich szczęściarzy
Oli - Śro Gru 16, 2009 21:20
dzisiaj E-smrodki skończyły 4 tygodnie...
Nakasha - Śro Gru 16, 2009 22:03
Tak
Biegają, szaleją, mordują, liżą, iskają, podgryzają, próbują wejść do nogawki spodni i zjadają mi koronki i ramiączka od staników jak na mnie siedzą
Oli - Śro Sty 06, 2010 03:35
zdjęcia grupowe z piszczałką i torpedą http://forum.szczury.biz/...1319&start=2235
Ever waży 190g, a Enkil 170g
Liriel - Wto Lip 06, 2010 06:54
U nas wszystko w porządku Escudo nawet przejął dominację nad moim starszym szczurem. Oprócz zimowego przeziębienia jest okazem zdrowia. i dalej dzieciak z niego straszny
Escudo przechodzi chyba drugie dzieciństwo, bo porzucił bycie pluszowym misiem dla szalonych wycieczek po mieszkaniu, ciągłego zaczepiania Negatywa i skakania po meblach trudno mi było zrobić jakiekolwiek zdjęcie, bo nie może usiedzieć nawet przez chwilę w jednym miejscu.
http://www.fotosik.pl/pok...29abe359cb.html
http://www.fotosik.pl/pok...0debf5077e.html
Oli - Czw Sty 20, 2011 21:05
wróciliśmy właśnie od weta z Enkilem i niestety nie mam dobrych wieści.
Enkil ma bardzo poważną genetyczną wadę serca - ma je przemieszczone całkowicie na lewo i prawdopodobnie jest ono obrócone lekko. Wygląda to tak, że w bocznej projekcji na RTG nie widać serca, nie ma go tam. Weszliśmy z leczeniem i zobaczymy jak to będzie, ale bardzo ważne jest by zrobić RTG nie tylko Escudo i Everowi (zrobię je na dniach), ale także dzieciom po Ester i Everze (narazie są to maleńkie kluski, ale trzeba będzie to monitorować). Wada mogła się ponieść niestety.
Liriel - Pią Sty 21, 2011 15:00
to straszne w ciągu kilku dni wybiorę się z Escudem do weta i dam znać jak to wygląda u nas. 3mam kciuki za Enkila!
Nakasha - Pią Sty 21, 2011 22:29
Jak już pisałam na forum SHSR: Ester miała serce w porządku, tak samo Xibbuś, Whisper i Cyranek, ale jest szansa, że to się jakoś recesywnie poniosło, więc trzeba będzie zrobić zdjęcia miotowi O.
Kcukam za Enkila nieustannie...
Chyba tu nie pisałam..... Ester odeszła po kastracji, nie wybudziła się z narkozy, narządy były w normalnym stanie, miała przekrwione płuca. [*]
[ Dodano: Wto Kwi 12, 2011 12:41 ]
Uzupełniam informacje dotyczące zachowania i zdrowotności szczurów z naszej hodowli. Prosiłabym więc o wysłanie mi na maila hodowli, nie PW! krótkiej notatki w formie odpowiedzi na poniższe pytania. To nie musi być wywód na kilka stron A4, ale proszę chociaż o kilka zdań. Chodzi o szczurki, które jeszcze żyją, jak i o te, które już odeszły…
W temacie maila najlepiej umieścić literkę miotu, tak będzie mi łatwiej wszystko segregować. Niektóre osoby same z siebie regularnie piszą mi co słychać u wnuków, czytam też forumowe tematy, ale wolę mieć wszystko ładnie opisane, aby nie było wątpliwości.
1. Imię szczurka:
2. Data urodzenia:
3. Zachowanie
- w stosunku do ludzi:
- w stosunku do szczurów:
4. Zdrowie i choroby
- choroby serca:
- choroby neurologiczne:
- ropnie:
- guzy (jakie):
- inne:
5. Data śmierci:
6. Przyczyna śmierci (wyniki sekcji):
Liriel - Nie Kwi 17, 2011 20:04
dawno to załatwiłam, ale zapomniałam napisać. mam nadzieję, że lepiej późno niż później byłam z Escudem u weterynarza- z sercem wszystko w porządku
Nakasha - Nie Kwi 17, 2011 22:57
Super, bardzo się cieszę.
Oli - Pon Maj 16, 2011 17:13
nie mogę w to uwierzyć, ale to już 1,5 roku... moja najsłodsza lizaweczka, mój kochany szczur słoneczny już ma 1,5 roku... ale czas zapitala - oby jeszcze drugie tyle!
Nakasha - Pią Maj 20, 2011 09:48
Oby!
Liriel - Śro Cze 22, 2011 06:57
mój niedobry Escudo ostatni raz jako 100% mężczyzna
http://www.fotosik.pl/pok...c6a671c62e.html
Nakasha - Śro Cze 22, 2011 10:54
Liriel, sam sobie zapracował. Kciukam za zabieg!
Oli - Śro Lis 16, 2011 00:50
a dzisiaj drugie urodziny... nie mogę w to uwierzyć, że to już tyle, że tak szybko czas leci oby leciał nam jak najdłużej
|
|
|