Mioty urodzone - rok 2008 - Miot S Rat`s Troop - wykruszamy się... :(
Anonymous - Wto Sie 12, 2008 21:13
http://images27.fotosik.p...6776ce3d4bm.jpg Cała Oli.. ona jest po prostu zajebiście obłędna!
wuwuna - Wto Sie 12, 2008 21:15
cudowna i obłedne....
persefona4 - Wto Sie 12, 2008 21:58
Ahh co za słodziachna mamusia http://www.fotosik.pl/sho...ada7fdbb8072ee5 wycałować ten sliczny pysio i brzusio
strup - Wto Sie 12, 2008 22:13
trzymaj sie mamusiu!
Anonymous - Śro Sie 13, 2008 08:48
Off-Topic: | moja szczurka ma takie piersi jak oliwcia na zdjęciu, a w ciąży nie jest, nie karmi... to normalne? |
Anonymous - Śro Sie 13, 2008 08:59
Off-Topic: | aga, przenieś się z tym pytaniem gdzies do działu choroby/leczenie, to ci odpowiem, bo mam doświadczenia trochę. |
blackowca - Śro Sie 13, 2008 12:12
[*] dla robaczków które odeszły
dla całej reszty
Jestem pełna podziwu dla tej heroicznej mamusi
nezu - Czw Sie 14, 2008 17:59
Za bardzo się nachwaliłam Oliwki...
Za bardzo..
Już było wszystko dobrze... Radosna 15... Bo urodziło się 19, a żyło do tej pory 15 piszczała i opijała mamę a teraz do nich poszłam i znalazłam martwego malucha na dnie przebudowanego gniazda, zamarzniętego na kość i tak martwego jak może być maluszek... Popełniła ten sam błąd który w przeszłości popełniła jej mama i który zabrał Oliwkowego brata...
A już miał oznaki futerka, już było widać że będzie cudnym standardowym beżusiowym dumbusiem i co?.. I nic... i straciłam go...
Ja już nie chcę... Nie chcę...
wuwuna - Czw Sie 14, 2008 18:04
nezu,
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Anonymous - Czw Sie 14, 2008 18:05
[*] dla maluszka. który mam nadzieję jako ostatni potrzebuje światełka w tym miocie.
AngelsDream - Czw Sie 14, 2008 18:11
aga napisał/a: | który mam nadzieję jako ostatni potrzebuje światełka w tym miocie. |
Przyłączam się do tej nadziei... [']
nezu - Czw Sie 14, 2008 18:46
Postanowiłam zrobić coming out.. na razie bez indywidualnych, ale może chociaż przełamie to fatum i nie zabierze mi już żadnego maluszka...
Ciężko mi odżąłować tego beżyka, był dużym, pięknym chłopcem... Mama go po prostu zgubiła a on zadusił się w ściółce i wyziębił... I umarł...
Maluchów było w miocie początkowo 19. 14 samców, 5 samiczek... Tak jak mówiłam, Oliwka urodziła największy rodowodowy polski miot.
Żadna samica takiego miotu nie odchowała sama. Nigdy... Potrzebna była mamka, bo nawet człowiek sobie nie radził
Najwięcej jak, a i to z doraźną pomocą człowieka i mleka dla kociąt, to było 16. Najwięcej bez pomocy człowieka - 15. Dlatego miałam nadzieję. Zwłaszcza że to już 5 doba.... Ja postanowiłam ich nie dokarmiać... To niestety nie jest dobry pomysł. W gotowcu dla kociąt nie ma szczurzych przeciwciał i te maluszki prędzej niż później i tak by umarły z powodu mniej lub bardziej groźnych infekcji..
I tak odchodziły po kolei..
Najpierw samiec, pierworodny, który nie był w stanie sam żyć, bo rodził się kilkanaście godzin. Niedotlenienie spowodowało uszkodzenie mózgu, Nieodwracalne i śmiertelne w skutkach.
Potem dwa chłopaczki.. słabiaczki... zabrał je głód... nie były w stanie się dopchać do mamy...
Potem samiczka... również bardzo słaba, mimo że dzieci było 16.. za słaba żeby sobie poradzić..
I tylko ten chłopiec zginął, choć wiem, że mógł żyć.. Że gdyby nie przekopywanie gniazda i zmiana jego usytuowania przez Oliwkę, pewnie by żył...
W chwili obecnej żyje 14 bajtelków, które chcę wam pokazać... Niestety przegapiłam na sesji jednego chłopca, za chwilę nadrobię zaległości, a na razie pokażę wam dzieciaki które obfociłam..
Po pierwsze, jasne fuzziki. Samiczka która chyba będzie topaz i standardouszna i dwóch beżowych chłopców.. Jeden standard i jeden dumbo.
Od lewej samiczka, samiec dumbo, samiec standard. Cała trójka różowa i fuzzikowa..
Po drugie, fuzziki łaciate i jeden hm... nie wiem jaki, czas pokaże. Jak widać taki...szarawy. Wszystko chłopy.
Od lewej:
fuzz, dumbo, kolor nieokreślony
fuzz, dumbo, blazed, variegated, kolor nieokreślony
fuzz, standard, black, variegated, spotted
fuzz, standard, agouti capped
fuzz, dumbo, spotted, variegated, kolor nieokreślony
Pannice standardowosierstne sztuk 3, dwie agouti dumbo w tym jedna varieberk i jedna nieznana i 1 czarna standardowouszna varieberk.
Od lewej:
standard, standard, black, varieberk
dumbo, standard, agouti, varieberk
dumbo, standard, agouti, berkshire?
No i na koniec 2 standardowych łaciatych chłopców...
Od lewej,
dumbo, standard, kolor nieokreślony, spotted, variegated
Dumbo, standard, agouti?, spotted, variegated
A chłopiec ktrego zaraz dofoce o ile Oliw nie karmi jest dumbo, standard, agouti blazed...
Anonymous - Czw Sie 14, 2008 18:48
nezu... To jest normalne, wiesz to. Tylko przez tą liczbę jest tak trudno, o wiele trudniej.
Dla maluszka [']
Anonymous - Czw Sie 14, 2008 19:01
nezu, strasznie mi przykro z powodu tego chłopca [*] Oby to była już ostatnia kluska, która odeszła Trzymajcie się tam
Layla - Czw Sie 14, 2008 19:03
['] dla małego aniołeczka, żeby szybko znalazł rodzeństwo
Nezuś, trzymajcie się tam,: Ty, Oliwcia i dzieciaki! Kciukam
|
|
|