Odżywianie - Granulaty sklepowe i laboratoryjne - temat ogólny
Oli - Wto Lip 07, 2009 21:47
adrian napisał/a: | zmieszałem z Meganem | Już Ci w innym też napisałam temacie, nie karm szczuró tą karmą, bo jest ona złej jakości. Jest na forum temat "POLECANE jedzonko". Poczytaj go, jest wiele lepszych karm.
Anonymous - Wto Lip 07, 2009 22:33
Z radośćią mogę polecić ten granulat: Supreme Petfoods Science Selective Szczur
Co prawda 2 kg za 40 zł to dużo, granulat jest lekko nadmuchany, nie to co ciężkie duo rat, ale jest smaczny, chłopcy chętnie jedzą a Fragli trochę chudnie.
Niamey - Wto Lip 07, 2009 22:43
Viss, przyłączam się i potwierdzam. Dziewczyny wyjadają go z dużym apetytem i w dodatku wszystkie trzy (mimo zazwyczaj różnych upodobań) go lubią.
AngelsDream - Nie Lip 19, 2009 12:49
Są u nas dziewuszki Natalii - jedzą wyłącznie Versale Laga Rat Complete i jestem w szoku. Robią dużo większe kupy niż nasi chłopcy - właściwie przyjechały wczoraj, a klatka już dziś jest do sprzątania i to nie kwestia stresu, bo by było czuć, ale ilości i objętości. U wszystkich szczurów na tej diecie tak jest? Te kupy są tak wielkie, że nie przechodzą przez otwory w kratce.
Anonymous - Nie Lip 19, 2009 13:36
AngelsDream, moje jadły RC przez jakiś czas i nie zauważyłam, żeby miały większe bobki.
AngelsDream - Nie Lip 19, 2009 13:57
Ren, ja chyba zrobię doświadczenie na chłopcach.
W każdym razie jak była u nas Gina też tak było, ale jadła też gerbera, więc myślałam, że to o tego.
[ Dodano: Wto Lip 21, 2009 16:50 ]
Nie wiem dokładnie, co w tym granulacie jest, ale powoduje u mnie odruchy wymiotne przy sprzątaniu klatki - u dziewczyn śmierdziało pięć razy bardziej, niż u naszych dwóch panów, przy tym był to zapach słodkawy i wybitnie mdlący. Zawsze zastanawiałam się, co u Natalii w pokoju umarło - teraz już wiem, granulat.
Ninek - Śro Lip 22, 2009 12:21
Nie wiem jak z objętością, ale zapach kup po granulacie faktycznie jest straszny (żwirek betonitowy troche neutralizuje zapach, przy chipsi nie wybierałam kup jak to zawsze robie, tylko wysypywałam całość, bo nie byłam w stanie inaczej...). Ja sie pomału przyzwyczajam, ale pierwsze dni sprzątałam na raty bo mnie mdliło.
Przestawiam szczury na pasze bytową z Vavari. Bardzo im smakuje, wcinają aż miło
Ma śmieszny kształt (nie ruloniki jak duo) takie jakby beczułki, lekko spłaszczona kulka.
Jedzą już jakiś czas, ale nadal mam problem z określeniem ile powinny dostawać, żeby było dobrze Na razie jedzą pół na pół ze zwykłą mieszanką.
Anonymous - Śro Lip 22, 2009 14:07
Ninek napisał/a: | pasze bytową z Vavari | podrzuć jakiś link, proszę.
Ninek - Czw Lip 23, 2009 08:34
Viss napisał/a: | Ninek napisał/a: | pasze bytową z Vavari | podrzuć jakiś link, proszę. |
Prosze
http://www.vivari.waw.pl/
karola - Pon Wrz 14, 2009 20:40
Viss napisał/a: | Z radośćią mogę polecić ten granulat: Supreme Petfoods Science Selective Szczur | Ja też się przyłączę- ten granulat to dobry wybór. Żadna karma jak dotąd nie wywołała takiego entuzjazmu (a była VL Rat Nature, VL Rat&Mouse Duo, Xtra Vital, różne karmy JR Farm...). Byłam zdziwiona na widok zupełnie pustej miski Granulat ma przyjemny zapach, wielkość odpowiednią dla szczurzych łapek (takie małe trójkąty) i jest całkiem smaczny (no próbowałam przypomina w smaku ryż dmuchany )
quagmire - Wto Wrz 15, 2009 17:07
Moi chłopcy wczoraj dostali po raz pierwszy Supreme Petfoods Science Selective Szczur i jedli , z czego się bardzo ucieszyłam, bo kupiłam 2 kg paczkę. Ale oni już powoli przyzwyczajają się do granulatów. Smakuje im VL Duo Rat&Mouse. Ale Rat Complete zupełnie nie ruszają, chyba że nie mają wyjścia.
Ryu - Wto Wrz 15, 2009 21:23 Temat postu: Re: Granulaty Jako, że temat o granulatach, to dopiszę się tutaj, a nie do polecanych karm .
Pacyfka napisał/a: |
Myślę, żeby wypróbować jeszcze Versele-Laga Rat Complete. W sumie smrodki dostawałyby:
granulat - Versele Laga Rat & Mouse Duo
granulat - Versele-Laga Rat Complete
|
Właśnie wczoraj kupiłem Versele Laga Rat & Mouse Duo. Cena w porównaniu z Vitapolem i Meganem nieco mnie przeraziła, ale...widzę, że opłacało się ! Mój zwierzak to w pełni konsumuje. Z opisu opakowania wynika, ze zawiera ważne składniki odżywcze (białka, tłuszcze, itd.) + witaminy i sód oraz potas (chyba) oraz jest pokarmem pełno wartościowym. Moje zdanie nie jest zdaniem eksperta, ale wydaje mi się, że można tym spokojnie karmić zwierzaka (zważając na zdanie innych forumowiczów na temat karm firmy Prestige) .
karola - Wto Wrz 15, 2009 21:27
Ryu napisał/a: | wydaje mi się, że można tym spokojnie karmić zwierzaka | Owszem, można. Jeśli tylko szczur nie kręci nosem na granulat- bo moje panny na Rat&Mouse Duo tylko sikały
Anonymous - Śro Wrz 16, 2009 14:54
karola napisał/a: | Owszem, można. Jeśli tylko szczur nie kręci nosem na granulat- bo moje panny na Rat&Mouse Duo tylko sikały |
Moi panowie tez, ale jak wczesniej zwierzak jadl megan to zje wszystko
Rat Complete tez bylo wyrzucane z miski i wolaly glodowac 2 dni niz to jesc.
quagmire - Pią Wrz 18, 2009 14:26
Moi chłopcy już 5 dni jedzą Supreme Petfoods Science Selective Szczur.
Nadal chętnie
Nie zauważyłam też żadnego negatywnego wpływu na ich kupy. Mają dobry kształt i nie śmierdzą jakoś bardziej.
Polecam
|
|
|