Klatki i wyposażenie - [ANKIETA] Najlepiej sprawdzające się półki w klatce ?
Oli - Pią Gru 12, 2008 17:26
nigdzie nie widziałam innych jak te duże, one mają chyba jeden rozmiar tylko
Anouk - Pią Gru 12, 2008 17:40
Oli, dzięki
Kamila - Pią Lut 20, 2009 22:41
Moje zdanie to -plastikowe ale nie te gładkie na połysk
marcinfcc - Pon Lut 23, 2009 19:51 Temat postu: polka cz w tej klatce polki sa dobre dla szczurka:
http://www.allegro.pl/ite...5x38x62_cm.html
babyduck - Pon Lut 23, 2009 20:11
Półki jak półki, plastik łatwo się myje. Tylko tej przestrzeni jakoś mało i te tuneliki takie ciasnawe
Kamila - Pon Lut 23, 2009 20:36
Klatka moim zdanie była by idealna dla chomików lub myszek
marcinfcc - Pon Lut 23, 2009 21:06
a co myślicie o podestach metalowych czy nie będa szczurkowi przeszkadzać np. nie będzie mu zle chodzic po takim podeście w takiej klatce:
http://www.zoologiczny.sk..._186_329___2231
czy taka klatka byłaby wygodna dla 1 szczurka9wiem że szczury powinno sie trzymac minimum o dwa) ale chodzi mi o to czy ta klatka ma dobre podesty (i czy jest dobra wielkościowo)
[ Dodano: Pon Lut 23, 2009 21:11 ]
aha jeszcze jedno czy klatki z podestami z drewna są dobre dla ogoniastych czy nie będą śmierdzieć?
babyduck - Pon Lut 23, 2009 22:35
Ta klatka ma w miarę wąskie przestrzenie między prętami na półkach i moim nic się na nich nie stało, ale i tak niektóre trzeba wymościć polarkami.
Półki drewniane są dobre, ale są narażone na pogryzienia. Jeżeli je polakierujesz grubą warstwą, to mocz nie będzie tak bardzo wsiąkał i śmierdział. Ale najlepsze są plastikowe.
marcinfcc napisał/a: | czy taka klatka byłaby wygodna dla 1 szczurka9wiem że szczury powinno się trzymać minimum o dwa | To skoro wiesz, to po co pytasz o przystosowanie dla jednego? Ta klatka jest ok dla dwóch małych szczurów i nie na długo.
marcinfcc - Pon Lut 23, 2009 22:42
aha ty miales ta klatke? i jak sie sprawdzila czyli mowisz ze te podesty sa w miare dobre?
aha i ona tak w rzeczywistosci jest duza/
babyduck - Pon Lut 23, 2009 22:45
marcinfcc, widzę, że bardzo oparłeś się na tę klatkę. Zadajesz dużo pytań, a nie czytasz odpowiedzi:
http://forum.szczury.biz/...p=276199#276199
I nie, wcale nie jest duża. To tylko pozory. Miejsca między piętrami jest niewiele.
marcinfcc - Pon Lut 23, 2009 22:51
ok dobra od tad bede przesortowywal cale forum nie bede pisal glupio obiecuje
Mao - Czw Maj 07, 2009 13:31
Taras Ferplasta
Też kupowałam u fretek
Mam w klatce jeden, sprawdza się o niebo lepiej niż drewniane półki. Siuśków nie wchłania, szczurom nie smakuje, a nawet nie wygląda apetycznie Reszta w poście Viss. Równiez jestem z tego tarasu bardzo zadowolona
Cncll - Czw Maj 07, 2009 13:52
A gdyby tak drewniane półeczki obkleić taśmą? Taką dużą, mocną. Siuśków by nie wchłaniało, ale czy dla szczurków by pasowało?
Mao - Czw Maj 07, 2009 13:55
Podejrzewam, że poobgryzałyby taśmę. Ja miałam drewniane półki obklejone okleiną i długo nie wytrzymały
madzial13 - Czw Maj 07, 2009 15:12
Cncll, ja moje drewniane półki okleiłam taką plastikową podkładką pod talerze (równo przyciętą na wymiar). Szczurki nie próbują obgryzać, a drewno nie wchłania moczu. Ale gdybym miała wybierać klatkę jeszcze raz, to tylko z plastikowymi półkami.
|
|
|