Klatki i wyposażenie - Półki
Krisz - Śro Kwi 09, 2008 18:48
No juz znalazlem fajne rozwiazania tylko zgubilem gdzies to i jestem w trakcie ponownego odnajdywania
Btw dla pilnujacych, sorki za te pytania ale jestem nowy na tym forum
idaa - Pon Cze 30, 2008 10:18
Ja kupiłam w AGD półkę za 23 zł. Przecięłam ją na trzy części. wypaliłam dziurki i otrzymałam w ten sposób trzy tarasy. Dla mojego malutkiego dwu szczurowego stada w sam raz
A ostatnio znalazłam coś takiego:
Ma toto taką kratkę wyciąganą, więc siuśki będą sobie spływać pod kratkę. Szczuras będzie miał sucho, a po wyjęciu kratki będzie łatwo je wytrzeć.
Wypaliłam dziurki i przymocowałam tak:
Natalia - Pon Cze 30, 2008 10:21
idaa, genialne! .
Powiedz, gdzie to kupiłaś?
idaa - Pon Cze 30, 2008 10:40
Kupiłam w sklepie sieci TOPAZ. Kosztowało 4,19. Tylko jedna wada - na jednego, max dwa szczury . Ale w mojej klatce to zaleta raczej (wiewiórka 70). No i raczej chodziło mi o to, żeby miały po czym łazić. Fajnie wyglada i po południu lecę jeszcze po dwie. Akurat wcisnę w takie miejsca, gdzie nic innego nie wlezie
Natalia - Pon Cze 30, 2008 10:59
Muszę się dowiedzieć, gdzież są sklepy tej sieci w Krakowie . Bardzo fajny pomysł.
idaa - Pon Cze 30, 2008 11:30
To raczej sieć lokalna . Dowiedziałam się, że najdalej w Grójcu, a i tak nie ma gwarancji, że w każdym sklepie takie same artykuły sprzedają. Co najwyżej mogę Ci kupić i wysłać . Wymiary tej różowj kratki 18,5cm x11cm. Były jeszcze takie żółte pastelowe.
Natalia - Pon Cze 30, 2008 11:33
A ty gdzie mieszkasz? Będzie to trochę nieopłacalne ze względu na przesyłkę, ale zobaczę jeszcze. .
idaa - Pon Cze 30, 2008 11:47
Off-Topic: | Zaczynamy chyba offtopa z tematu robić Na priv Ci podam, gdzie mieszkam. |
Mangalarga - Pon Cze 30, 2008 13:38
Cytat: | http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e6da481e7bf08c73 |
To jest świetne! Byłoby idealne do mojej klatki, jest jedno miejsce pod półką, gdzie coś bym dała, ino nie wiedziałam co.
Jak dostanę zastrzyk z kasy, idę na zakupy, może wyszperam coś podobnego
idaa, dzięki za podsunięcie pomysłu
gratis - Pon Cze 30, 2008 13:48
Off-Topic: | No, ale można to też użyć za mini - kuwetkę Bo moim chłopcom nie łaska zejść na dół z hamaka tylko leją na półkę - bo bliżej |
idaa - Pon Cze 30, 2008 16:29
Pojechałam po półeczki i wyszperałam jeszcze inne Chyba będę praktyczniejsze, bo w tych jest dno zupełnie płaskie. Kratka stoi na takich nóżkach, nie dotyka dna. W sumie wyjmuje się lekko, tylko trzeba czymś podważyć. Cena 3,99 wymiary 12cm x 18cm.
Zamocowałam tak samo, jak tamtą: śrubki, podkładki i motylki.
Gratis ta druga na kuwetkę lepiej się nadaje, ma wyższy brzeg z przodu
gratis - Pon Cze 30, 2008 17:06
idaa, a odnośnie tej półki, z której zrobiłaś tarasy, to jak ona wyglądała na początku, skoro ten tarasik, który masz na zdjęciu jest wręcz idealny! A i jakie on ma wymiary?
idaa - Pon Cze 30, 2008 21:06
Miałam zrobić zdjęcie przed pocięciem, ale zapomniałam. Spieszyłam się, bo chciałam zdążyć zanim mąż wróci z pracy On nie pochwala niczego , co się ze szczurami wiąże . Ta półka to taki narożnik łazienkowy, w całości był. Czyli trzy półki jedna nad drugą. Po prostu przecięłam je i powstały mi 3 tarasy. Tu gdzie jest kąt prosty ma 24 cm x 24 cm + zaokrąglenie z przodu. Trzeba tylko było powypalać dziurki. Wszystko mocuję na śrubki 6mm z płaskimi łbami, podkładki i motylki. Tu jeszcze dodatkowo między półką a pierwszą podkładką dałam śrubkę dystansującą, żeby półka prosto wisiała. To nie są duże półki, ale dla moich dwóch szczurków wystarczą. No i do wiewiórki 70 akurat.
Natalia - Wto Lip 01, 2008 09:24
A ile kosztował ten narożnik łazienkowy? Przydałoby się coś narożnego do klatki, a nie stać mnie na tarasy Ferplasta... .
gratis - Wto Lip 01, 2008 09:41
Off-Topic: | Natalia, idaa pisała, że 23 zł, z których zrobiła 3 półki |
|
|
|