To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2016 - Miot STAROŻYTNY HS

cornflakegirl - Śro Sie 10, 2016 13:25

Ogoniasta, Nie wiem co Iliada myślała sobie w trakcie buziaka, ale wygląda na zadowoloną i rozmarzoną :serducho:
quagmire - Pon Sie 15, 2016 21:12

Dzisiaj kończymy 3 miesiące.
Finn odmówił niestety siedzenia na wadze, ale całkiem duży z niego chłopak, wolałabym nawet, żeby wolniej rósł :-P

Pyl - Pon Sie 15, 2016 21:23

Ale nie odmówił dziś buziaka :serducho:
Ogoniasta - Pon Sie 15, 2016 23:05

A ja marze o tym żeby były już wielkie i miały ciężkie pupy :P Będę karmić kiełbasą :P Dziś Iliada odwaliła numer pod tytułem: "Mamo zobacz jaka jestem duża, sprytna i odważna". Wlazła na ogromną, narożną szafę. Musiałam stawiać taboret na kanapę, wdrapywać się na tą konstrukcję i sięgać ją stojąc na palcach. :roll: Śmierdziało połamanymi gnatami :P Nie miałam pojęcia jak głupol to zrobił..ale po chwili mi pięknie pokazała. Wciskała się za szafę, zapierała pleckami o ścianę i dreptała łapciami na górę :twisted: SZATANY! Musiałam poupychać kartony w szpary. :roll: Na chwilę obecną zaskoczy mnie tylko ściąganie tych małpiszonów z żyrandola :P
Senthe - Pon Sie 15, 2016 23:57

:lol:

Solkan też ma wielki drive wspinaczkowy, nauczył się między innymi wspinać po okrągłej metalowej nodze od stołu... Nie mówiąc o maniakalnym wskakiwaniu na wysokie półki. Sprężynka w dupce. Kiedyś nauczy się wskakiwać na moje biurko bezpośrednio z podłogi i to już będzie koniec suwerenności mojego biurka.

Pyl - Wto Sie 16, 2016 07:45

Ogoniasta, bywają jednostki, którym tak zostaje do końca życia... ;)
Emilia - Wto Sie 16, 2016 15:39

Málaga przebiła miarkę 300g 3 dni temu..
Codziennie jest jej więcej.
Organizatorka woliery, przemebluje, zrzuci kocyki, uzbiera gazet i papierków do sputnika, w kuwecie urządzi spiżarnię na podwieczorek. Uwielbia psocić, jak człowiek nadchodzi by ją wyciągnąć z roślin, to jeszcze szybciej zaczyna kopać w ziemi, po długim wybiegu lubi usiąść na komodzie i rozmyślać nad życiem, spoglądając na swoje królestwo a potem przychodzi do mamusi się przytulić pod bluzką. :)

Senthe, Málaga też tak wchodzi na biurko, tyle że na kwadratowej nodze.

Filmik: https://www.instagram.com...=ratsarelove_ig

quagmire - Wto Sie 16, 2016 15:50

Malvuś :serducho: :mrgreen: :serducho:
Emilia - Wto Sie 16, 2016 16:48

quagmire, Rzeczywiście, załapał się biedny chłop. On ma z tymi kurkami siedem światów. :mrgreen: :mrgreen:
Emilia - Śro Sie 24, 2016 15:35

Świr...

https://www.instagram.com...=ratsarelove_ig

...i miziaczek w jednym. :wink:

https://www.instagram.com...=ratsarelove_ig

quagmire - Sob Wrz 17, 2016 21:20

Jak tam Wasze dzieciaki?

Finn jest wielki. W ubiegły piątek, podczas kontroli przed wystawą ważył 410 gramów, dzisiaj tak patrzę na niego, miętolę (biedny jest, bo jest jedynym facetem w stadzie, więc miętolę go wybitnie dużo) i sobie myślę, że jakiś większy jest. Ważę, a tam 429.
Wciąż jest sympatyczniakiem, mimo że dojrzewa i całą skórę ma pomarańczową. Bardzo urocze zwierzę z niego :)

A na I Bielańskiej Wystawie Szczurów dostał 1. miejsce za sierść standard :mrgreen:

Senthe - Sob Wrz 17, 2016 21:44

Solkan ważony dzisiaj - 425g.

Nauczył się wskakiwać na najwyższe półki - jakiś metr w górę. Wskakuje mi też na biurko, zrzuca rzeczy, potem razem je zżerają. Dziś mi obgryzły moje ulubione szydełko z gumowym uchwytem :'(. Generalnie toczymy wyścig zbrojeń w zakresie tego, gdzie Solkan umie się już dostać, a nie powinien. Przegrywam : (

Poza tym jest kochany, tulaśny, bardzo zwinny i ruchliwy, najbystrzejszy z całej trójki. Lubi łazić po swoich ludziach, lubi eksplorować i psocić i jest wprost nieustraszony. Co ma też wady - potrafię go pięć razy ochrzanić za jedną rzecz, a on i tak natychmiast próbuje szóstego razu : P

Trochę walczy z braćmi, ale chyba w granicach normy, nie widać po nim żadnych ewidentnych oznak dojrzewania.

quagmire - Sob Wrz 17, 2016 21:47

Senthe, Finn taki skoczni nie jest. Nawet wspina się umiarkowanie :)
Dobrze, że Solkan równie wielki, trochę odetchnęłam, bo mimo, że z wyglądu jest ok, to ja tak bardzo bym chciała, żeby on wolno rósł, a on chce szybko ;)

Ogoniasta - Śro Wrz 21, 2016 13:45

Leniuszki :serducho:

Jeszcze zaległe zwisy :P zrobione w lipcu :)

quagmire - Śro Wrz 21, 2016 15:02

Jakie one ładne :serducho: