Mioty adoptowane - Szczurki z Olsztyna- zbóje i zbójniczki,które skradły <3
Nikky - Śro Sty 01, 2014 12:41
Pamparon został podobno przyuważony na dominowaniu starszych szczurów
Ratanka - Śro Sty 01, 2014 19:26
a to łobuz...
żeby tylko zadymy nie rozkręcał
Layla - Śro Sty 01, 2014 19:37
U mnie jeden już kopulował z bratem, co za gejuchy
Ratanka - Śro Sty 01, 2014 21:01
Layla uwierz,nie tak je wychowałam
Layla - Czw Sty 02, 2014 09:37
Są świrami Już przywykłam do tego, że nocami strasznie szaleją. W weekend porobię jakieś foty, szybko rosną. Powoli wyłania się także alfa (czarnuch ).
Ratanka - Sob Sty 04, 2014 10:15
Zamontowałam dziewczynkom sputnik...
Ona tam leją na potęgę smród nie z tej ziemi...
Czy to znaczenie terenu i komunikat- to moje łóżeczko lila/róż?
Tylko malutka fuzzinka Lamia jest tym zgorszona i nie podejmuje się udziału w "żółtej akcji"
Czy zamontowanie dodatkowych mebelków coś pomoże i rozładuje atmosferę?
limomanka - Sob Sty 04, 2014 10:35
Ratanka, nie wiem jak jest z samiczkami, ale już się nauczyłam, że we wszelkich sputnikopodobnych mebelkach trzeba mieć ściółkę albo choć szmatki, które łatwo można wymienić. Niektórzy robią dziurki w dnie sputnika.
Moje chłopy sikają w hamaki i wszelkie tekstylne meble, koszyki i durszlaki - mimo, że wyłożone polarkiem - oszczędzają, odkąd mają kuwetę. Fakt, że z laniem nie chce im się schodzić, ale kupki są wyłącznie w kuwecie narożnej i na spodzie klatki - czyli tam, gdzie jest ściółka.
Ratanka - Sob Sty 04, 2014 17:23
Sputnik wykładam ręcznikiem papierowym i wymieniam codziennie ale za chwilę ten świeży jest totalnie przeszczany
plastikowe półki w klatce również pełne kropelek
No cóż,widocznie taka ich wizja spania w smrodku.
Layla - Sob Sty 04, 2014 17:25
Moi leją do rury To normalka, niestety
jancia - Sob Sty 04, 2014 18:17
Layla, daj zdjęcia jakieś
L. - Nie Sty 05, 2014 15:21
Ratanka, chyba najlepszym wyjściem jest zrobienie tej dziurki, żeby ściekało ;p
majlena - Nie Sty 05, 2014 17:20
moje też leją... na białych rurach widać najbardziej. do domków wkładam dodatkowe szmatki, które łatwo wymienić. tak samo w hamaki, tunele. niestety często te szmatki trafiają do kuwet, gdzie bywa że są kamuflażem dla ukrywanego jedzenia czyścioszki, co poradzić... a w sputniku siuśki mają jak w nocniku
Ratanka - Nie Sty 05, 2014 20:47
szkoda mi sputnika dziurawić wkładam im ręcznik papierowy i wymieniam kilka razy dziennie
najczystsza i najporządniejsza jest fuzzinka,która sama wywala na dół zasikany papier a ciotka z matką wciągają go znowu na górę...
ogólnie mój PŻ jest załamany tym,że szczury przecież takie inteligentne a śpią w swoich szczochach
dziś wciągnęły do tego barłogu pół pomidora z miski...
wiedziałam,że samce leją ( bo kiedyś miałam) ale,że dziewuchy?
Layla - Nie Sty 05, 2014 21:02
Dziewuchy mi zawsze też lały
Jutro obiecuję foty, a teraz ogłaszam, że u Bono (agutek) odkryłam na szarym brzuszku białą GWIAZDKĘ Oni są tak strasznie słodcy, kocham ich na zabój Tyle, że ADHD w formie zaawansowanej
limomanka - Nie Sty 05, 2014 21:16
Ratanka napisał/a: | wiedziałam,że samce leją ( bo kiedyś miałam) ale,że dziewuchy? |
Toż jedno i drugie szcz-ury
|
|
|