Wystawy szczurów rodowodowych - XVII Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych w Warszawie
aneczka1-13 - Pią Paź 19, 2012 10:10
Od 10 jest mlodziez a od 20 dorosle
edit\ Pszczolka pisalysmy w tym samym czasie
Lavi - Pią Paź 19, 2012 10:12
Aha, to ja coś pomyliłam:D
taivas - Pią Paź 19, 2012 10:24
No dobra, ja wczoraj wysłałam zgłoszenie. A teraz czekamyyy.
Asaurus - Pią Paź 19, 2012 21:17
BTW, tego typu pytania dobrze jest także zadawać na forum SHSRP i dopytać się czemu nie ma jasnych i konkretnych informacji na ten temat
L. - Pią Paź 19, 2012 21:32
Proszę Państwa nie bez powodu w pierwszy poście tego tematu widnieje punkt 1:
quagmire napisał/a: | 1. Każdy wystawca musi zapoznać się z Regulaminem Wystaw SHSRP: http://shsr.szczury.biz/viewtopic.php?p=2881#2881 |
Gdzie jak wół stoi w punkcie 6 tegoż regulaminu:
Cytat: | 6. Szczury mogą być zgłaszane na wystawę wyłącznie do jednej z następujących klas:
a) klasy młodzieży- wiek od 10 do 20 tygodni
b) klasy dorosłych - wiek od 20 tygodni
c) klasy szczurów nierodowodowych - wiek od 10 tygodnia – w przypadku nie posiadania rodowodu ani odpisu z KW
d) klasy championów - dla szczurów posiadających tytuły championa międzynarodowego lub krajowego polskiej lub zagranicznej organizacji uznanej przez SHSRP. |
Reasumując: wszystko jest jasno i dokładnie opisane. Świadczy to o nie uważnym lub w ogóle braku zapoznania się z tymże regulaminem przez Państwa.
Dziękuję za uwagę : )
unicorn - Pią Paź 19, 2012 21:35
Asaurus, jeszcze nie spotkałam się, żeby przy jakichkolwiek wystawach zwierząt przy zapowiedzi widniały takie informacje. Tak czy owak obowiązkiem wystawcy jest zapoznać się z regulaminem, więc nic się nie stanie, jak go przeczyta. Do tego jasno jest podany na pierwszej stronie.
Oluś - Pią Paź 19, 2012 21:54
Przyznaję, mój błąd - nie doczytałam Ale dziękuję za odpowiedź.
Asaurus - Pią Paź 19, 2012 21:58
Chodziło mi o zupełnie co innego, a mianowicie fakt, że cała dyskusja jest tutaj, na forum Allo, nie na SHSRP.
babyduck - Pią Paź 19, 2012 22:04
L. napisał/a: | a) klasy młodzieży- wiek od 10 do 20 tygodni
b) klasy dorosłych - wiek od 20 tygodni |
Z ciekawości - czy w takim razie właściciel 20-tygodniowego malucha może zdecydować, w jakiej klasie chce go wystawiać? Czy klasy to 10-20 (włącznie) i 21+ ?
unicorn - Pią Paź 19, 2012 22:10
Asaurus, raczej się czepiasz. Wielka mi dyskusja - od Twojego postu powstała podobna.
AngelsDream - Pią Paź 19, 2012 22:12
Off-Topic: | unicorn, raczej zwraca uwagę, że można pisać też na forum SHSRP, żeby i na tamtym forum toczyły się dyskusje, zwłaszcza te skupione wokół wystaw, ich zasad i ogólnie spraw ogonów rodowodowych. |
unicorn - Pią Paź 19, 2012 22:28
babyduck, nie pisze włącznie, więc do 19 tygodni i 6 dni, dwudziesty tydzień to klasa dorosła. Chyba.
L. - Pią Paź 19, 2012 22:30
babyduck jeśli sobota jest dniem kiedy szczur ma równo 20 tygodni to uważam, że wybór należy do właściciela, ponieważ to taki dzień "przejściowy".
Natomiast jeśli w sobotę szczurek ma już 20 tygodni i 1 jeden dzień to jego miejsce jest w klasie dorosłych
Tak naprawdę co do tego konkretnego "dnia" nie ma ustaleń. I sądzę, że nie są one potrzebne.
Bo tak jak napisałam wydaje się być oczywistym 20 tygodni 1 dzień = klasa dorosłych.
unicorn - Pią Paź 19, 2012 22:34
L., a jeśli w tym dniu dostanie ostatnie cwc do nominatu do championatu, to jest coś takiego, jak młodzieżowy czy dorosły?
L. - Pią Paź 19, 2012 22:38
unicorn, nie ma młodzieżowego (fizycznie nie możliwe dla żadnego szczura, więc nie miałoby też racji bytu).
Jeśli szczurek w młodzieży okaże się tak wybitny, że dostanie nominacje do championa z automatu przechodzi ona na poczet championatu w ogóle
Były już takie przypadki
Chociażby moja SAYURI SHINJU Emerald Moon: dostała BIS Samic Młodzieży i jednocześnie CWC.
|
|
|