To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Nowelizacja ustawy a pseudohodowle

klauduska - Sob Sty 07, 2012 16:07

Cola, ja zgłosiłam "hodowlę" kiedyś wspaniałej Pani Hodowczyni wszystkim nam tu znanej i zostało ono usunięte :)
Cola - Sob Sty 07, 2012 16:12

klauduska, ogłoszenie sprzedaży szczurów? z jakiego portalu?
klauduska - Sob Sty 07, 2012 16:20

Cola, zgłosilam to jako celowe wprowadzanie klienta w błąd, ponieważ są nierasowe. chyba na gumtree to było.
często da się znaleźć jakiś kruczek na zgłaszanie takich "hodowli" i wcale to nie musi być tyczące się nowej ustawy.

na miau jest cały wielki wątek, gdzie 3/4 ogłoszeń jest zgłaszany codziennie i większość jest usuwanych. ale nie wiem co dziewczyny pisały tam zgłaszając.
teraz jest o wiele łatwiej, bo wystarczy napisać o zakazie sprzedaży/celowym wprowadzaniu w błąd/cośtam cośtam.

smeg - Nie Sty 08, 2012 10:58

To jest ta "pani" od pseudohodowli Ratsquat? Już się z nią kiedyś użerałam mailowo, udawałam że chcę kupić szczura, a potem próbowałam ją przekonać że źle robi oddzielając maluchy w wieku 4 tygodni i dopuszczając do 3 miotów u jednej samicy. No i chciałam "kupić" jednego szczura, a ona nawet mnie nie zapytała o jakiekolwiek warunki, a od razu mi jednego zaklepała. A później się jakoś głupio wykręcała, że to nie jest hodowla dla kasy, sama sobie przecząc. Ale wszystko jak grochem o ścianę, nosi mnie jak widzę jej ogłoszenia i nie chcę już sobie psuć nerwów ;/
Wampiwor - Nie Sty 08, 2012 11:47

To ja Wam jeszcze rzucę ciekawostkę. Napisałam tej miłej pani komentarz i co? I dostałam dokładnie taką samą wiadomość, co Cola :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cola - Nie Sty 08, 2012 12:39

Wampiwor, pewnie ma ich trochę w zanadrzu xD patrzę na jej fejsbukowy profil i z przykrością stwierdzam że 2 lata temu pracowałam z nią na infolinii :P więc co, na policję z imieniem i nazwiskiem i cytatem z ustawy?
Wampiwor - Nie Sty 08, 2012 12:55

Cola, najpierw do władz portalu, w którym było umieszczone ogłoszenie. Na policję to chyba oni powinni to zgłosić, jeśli faktycznie jest to łamanie przepisów.
klauduska - Nie Sty 08, 2012 13:05

Wampiwor, bardzo wątpię, żeby władze portalu zgłaszały każde łamiące przepisy ogłoszenie. chyba już nic innego by robić by nie robili.
Cola - Nie Sty 08, 2012 13:09

Wampiwor, tak czy siak zgłosiłam to ogłoszenie do moderacji. może jakby kilka osób zgłosiło to by się ruszyli :P
smeg - Nie Sty 08, 2012 13:14

Cola, to ogłoszenie "Szczur syjamski dumbo - piękna odmiana" na trójmieście?
Wampiwor - Nie Sty 08, 2012 13:15

Dajcie link po prostu, pozgłaszamy. A na policję możnaby się pofatygować, ale chyba w Trójmieście, prawda?
smeg - Nie Sty 08, 2012 13:16

Urząd Skarbowy pewnie chętnie by się zainteresował dochodem, od którego nie jest odprowadzany podatek :P
greenfreak - Nie Sty 08, 2012 13:22

smeg napisał/a:
Urząd Skarbowy pewnie chętnie by się zainteresował dochodem, od którego nie jest odprowadzany podatek :P
O! To chyba nie jest zła myśl. Urząd skarbowy bardzo, bardzo lubi swoje pieniądze i potrafi o nie walczyć :P
Cola - Nie Sty 08, 2012 13:22

[CIACH]

[ Komentarz dodany przez: Niamey: Nie Sty 08, 2012 16:08 ]
Cola, podawaj takie linki na pw.

greenfreak - Nie Sty 08, 2012 13:28

Cola napisał/a:
czekam aż greenfreak napisze mi jakąś miłą wersję odpowiedzi, bo jak ja bym się za to zabrała to w końcu ta pani mogłaby mnie zgłosić... :evil:
A napisać Ci? Ja tak mogę pisać dla niej miłe wiadomości do porzygu :P
Fakt faktem, antyfanatyk to też fanatyk, a z każdym jest ciężko, ale wycofując się i denerwując utwierdza się taką tylko w przekonaniu, że ma rację. Jak z dzieckiem ;)