Klatki i wyposażenie - Tunele
natkapatka - Pon Lis 14, 2011 17:23
w zasadzie to mi obojętnie czy fiolet czy niebieski....
Macie zdjecia jak w klatce ten tunel wygląda?
Karena - Pon Lis 14, 2011 17:27
natkapatka, nie ma różnicy. bo długość i kształt robisz sama
więc foto w klatce niewiele da. rura jak rura
pszczoła - Pon Lis 14, 2011 18:54
Karena, pokażesz foty jak to wygląda w klatce?
[ Dodano: Czw Lis 24, 2011 17:54 ]
Mam pytanie do osób, które tak jak ja użytkują tunel Giant Tube:
http://www.zooplus.pl/sho...i/szczur/145675
Czy Wasze ogony go lubią i używają? Bo przyznam szczerze, że ten tunel wisi u mnie pół roku i może 2 razy widziałam ogona w środku. W ogóle do niego nie wchodzą, jakby się bały Używają go jedynie jako drabinki albo podpórki aby przejść górą z jednego miejsca w drugie.
Inne rury (szare pvc) mimo że mniejsze, są bardzo oblegane i ulubione.
Zastanawiam się, czy ta ich niechęć może być spowodowana tym, że tunel jest przeźroczysty? Nie przypomina norki, nie jest w nim ciemno, więc może to je odpycha? Może jakbym pomalowała na jakiś ciemny kolor (tylko czym ) albo okleiła jakąś ciemną taśmą to by ogony zmieniły zdanie?
Kami - Czw Lis 24, 2011 18:25
hop
a przy okazji przyłączam się do prośby pszczółka napisał/a: | Karena, pokażesz foty jak to wygląda w klatce?
|
Karena - Czw Lis 24, 2011 22:01
nie mam jak tel mi z kompem nie współgra :c ale pszczółka jak będziesz miała sekunde to wrzuć te co mmsem słałąm ( o ile je jeszcze masz)
Vaco - Pią Lis 25, 2011 20:54
pszczółka, moje uwielbiają ten tunel, pomimo że nie jest całkowicie "ciemny" Nie zauważyłam, żeby był mniej lub bardziej lubiany niż inne.
Dowody:
http://img263.imageshack....0/dsc06129s.jpg
(usunęłam niedziałające linki - limomanka)
klaraurs - Pią Lis 25, 2011 22:55
Moim szczurkom bardzo przypadła do gustu rura korkowa - ciągle na niej siedzą i obgryzają. Na początku była chropowata i się z niej sypało, a teraz się zrobiła całkiem gładka i ponadgryzana, mimo iż dopiero ją dostały
siemka - Pią Lis 25, 2011 23:42
A tak wracając do rur tekturowych... po co Wy to kobitki kupujecie na poczcie??? Wystarczy zrobić sobie spacer do sklepu ogrodniczego, marketu etc. W tym pierwszym takie tuby zostają chociażby po foliach, w drugim po streczu, którym obwiązują palety. Zdecydowanie grubsze i mocniejsze niż takie artystycze, dłuższe i... zupełnie za darmo jak się do panów ładnie uśmiechnąć Możecie też dostać u fotografa- fajne, bo już ładnie docięte i chyba najtrwalsze na jakie trafiłam.
Bardzo proszę- czy ktoś kto dostał trixowską rurę może mi podać kod trixie? Taki krótki kod prostopadle do kreskowego najczęściej
pszczoła - Sob Lis 26, 2011 02:40
Vaco, moje nigdy w życiu w tej rurze nie spały. Co najwyżej ją osikali
Karena - Sob Lis 26, 2011 02:55
Vaco, moje tez nie wchodzą do niej wcale. totalny ignor
Majszczur - Sob Lis 26, 2011 11:12
Moje ukochały te tekturowe tuby do pakowania plakatów. I o dziwo, nie sikają do nich skubały tylko na początku, teraz ich nawet zębem nie ruszą.
Ulubione miejsce odpoczynku Ropuchy i Sziszy. Na fotkach Ropucha SR
jolaada - Sob Lis 26, 2011 11:40
Moje też ,ale zjadają je od środka i są coraz chudsze-tuby, nie szczury.
Majszczur - Sob Lis 26, 2011 11:43
No ja myślałam, że będą zjadały i zasikiwały, więc kupiłam... kilkanaście sztuk, żeby co jakiś czas wymieniać , a one cholery jak na złość... szanują
Pyl - Sob Lis 26, 2011 21:29
Off-Topic: | Majszczur, zawsze możesz mieć na prezenty dla znajomych szczurów Moje nie pogardzą |
Kasik - Sob Lis 26, 2011 21:33
O, fajne, skąd to?
|
|
|