Mioty urodzone - rok 2011 - Miot K SunRat's - Kundzia [*]
AngelsDream - Pon Lis 11, 2013 19:31
heniok, ukochaj ją mocno, mocno. Idealna żona. Tak o niej pomyślałam za pierwszym razem i zdania nie zmieniam. Idealna.
quagmire - Śro Gru 04, 2013 13:48
Kleosz wyhodował sobie nieciekawego ropnia na twarzy, niestety idzie od kości (choć dr Kliszcz twierdzi, że nie jest od zębów). Wczoraj miał wyszytego, żeby można było czyścić dziurę.
Panicz na szczęście niewiele sobie z tego robi. Bardziej przeżył chorobówkę. No ale nie może sobie tego niczym zapaprać
pszczoła - Śro Gru 04, 2013 16:25
Oj, nieładnie to brzmi
quagmire, trzymam kciuki za Kleoszka, niech się wygoi
aneczka1-13 - Czw Gru 05, 2013 16:33
tez trzymam kciuki. Oby mu sie szybko wygoilo.
quagmire - Wto Gru 10, 2013 11:53
A jednak od zębów, a dokładniej od zęba (od siekacza). Lepiej o tyle, że jak się go usunie, to powinnien się wyleczyć. Bardzo na to liczę. Liczę też, że dzielnie zniesie usuwanie zęba. Akurat w tym przypadku ropa pod jego korzeniem pomaga.
Jutro zabieg. Pan Kleosz ma 2 lata i 11 miesięcy.
Pyl - Wto Gru 10, 2013 12:04
quag, będę bardzo mocno trzymać kciuki, już trzymam.
pszczoła - Wto Gru 10, 2013 12:19
Kciuki
Już tak niedługo do trójki. quagmire, mam nadzieję, że będziemy razem (prawie w tym samym czasie) świętować trójeczkę. Takie moje małe życzenie.
pseudomonas - Wto Gru 10, 2013 22:12
Cytat: | Kciuki
Już tak niedługo do trójki. quagmire, mam nadzieję, że będziemy razem (prawie w tym samym czasie) świętować trójeczkę. Takie moje małe życzenie. |
Dołączam się do kciukania za brata moich aniołków
heniok - Śro Gru 11, 2013 10:16
Za Kleosza kciukam z całych sił
Kundzia miała echo serca, jak na swój wiek nie jest źle
Zizollo - Śro Gru 11, 2013 10:30
quagmire, moje również są
quagmire - Śro Gru 11, 2013 11:04
Kleoszko trochę przysadkowo jak na mój gust podupada. Najwyżej zwiększymy dawkę leku (którego on szczerze nienawidzi).
Serduszko ma ciekawe. Dostaje Prilium odkąd skończył rok i 2 miesiące mniej więcej, ze względu na kształt serca na RTG. Od 31 grudnia 2012 miał 3 razy robione echo serca. Ma lekko ścieńczone ściany, ale kurczliwość zupełnie prawidłową, a ścieńczenie nie postępuje. Śpi, tfu tfu, ładnie, tylko trochę dłużej się wybudza. No ale ma prawo. Martwi mnie trochę to, że 3 razy krwawił przy czyszczeniu ropnia i jest trochę bledszy niż powinien.
quagmire - Śro Gru 18, 2013 09:38
Kleoszek już (a raczej dopiero) od poniedziałku bez dolnego siekacza. Ropa jeszcze jest, ale liczę na to, że teraz zniknie.
Przysadkowo w miarę się trzyma, choć potrzebny był sterdyd.
quagmire - Czw Sty 02, 2014 10:37
Kleoszek odszedł dzisiaj rano, ok 7.00.
Przysadkowo było dobrze, wczoraj po południu bardzo ciężko oddychał. Niestety ze względu na święto nie mieliśmy gdzie pojechać
Mam wyniki sekcji:
Kleosz, tak jak sądziłam, się udusił - miał obrzęk płuc.
Serce było zmienione (kardiomiopatia przerostowa), ale raczej nie ono było główną przyczyną zgonu.
Głównym problemem była zmiana w mózgu, zlokalizowana w płacie czołowym. Wyglądała jak gigantyczne ognisko martwicze, prawdopodobnie był to nowotwór.
Nie było guza przysadki.
Do tego ropne zapalenie puszki bębenkowej prawej, ropa w zębodole po usuniętym siekaczu i zmienione zwyrodnieniowo nerki.
Reszta Kleosza, jak na jego wiek była w niezłym stanie. Nawet wątroba była tylko nieznacznie powiększona po takich dawkach sterydów.
Pyl - Czw Sty 02, 2014 11:12
quagmire, smutno. Był tak długo, że prawie zawsze.
Dzielny był bardzo
Oluś - Czw Sty 02, 2014 13:19
quagmire, bardzo mi przykro.
|
|
|