O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro
AngelsDream - Pią Lut 24, 2012 20:46
Oli, kwestia pojmowania czasoprzestrzeni.
Oli - Pią Lut 24, 2012 20:50
aaaa, chyba że tak
Mao - Pią Lut 24, 2012 22:00
Martini, właśnie może głupia jestem i za bardzo się przejmuję, ale jak czytam takie coś, to mam ochotę siąśc i płakac. Chociaż jak teraz Was czytam, to zastanawiam się, czy już powstał już jakiś esej na mój temat. Pewno mam za małe szczury, mają pastereullozę i skoliozę łopatki, a Kalina rzuca się do gardła każdemu, kto chce ją pogłaskac. Jakby coś kiedyś było na mój temat, ładnie poproszę o link.
EpKee napisał/a: | Pozostaje ja, tylko ciekawe skąd taki pomysł, jak ja się w temacie amusi ani nie wypowiadam ani nic |
Święty nie jesteś, dałeś jedynej sprawiedliwej bana.
baradwys - Sob Lut 25, 2012 18:47
AngelsDream, tym złym adminem możesz być faktycznie Ty, w końcu kilkakrotnie Amusia w swoich żalach do świata pisała jedną historyjkę o Tobie (niemniej nie mam zamiaru przytaczać jej na forum gdyż najzwyczajniej w nią nie wierzę).
Ponadto, Aumsia sprzedała pewnej dziewczynie PARKĘ szczurów (samca i samicę), którzy byli rodzicami jednego z jej miotów. Szczury w czasie odsprzedaży miały mieć 5-6 miesięcy, po odbiorze okazało się, że mają 9-10 miesięcy. Dziewczyna oczywiście ma wielkie parcie by szczury te rozmnożyć bo :
Cytat: | ta parka miala juz mlode, ktore zostaly u hodowcy w Warszawie, ich poprzednia wlascicielka to Pani Woźniak Karolina nazwy hodowli nie podam bo niepamietam.
Rodowody jak najbardziej noge udostepnic, i oczywiscie szczurki nie sa spokrewnione Smile z tego co mnie poinformowala Pani Karolina to, to ze samiczka moze miec spokojnie jeszcze 2 mioty.
| To jest to poważne podejście hodowcy i miłośnika zwierząt. W świetle tych faktów wszyscy jesteśmy barbarzyńcami bez serca!
aneczka1-13 - Sob Lut 25, 2012 23:42
Może ktoś mi też wysłać linka do jej profilu?? Nie mogę znaleźć.
kormoran - Nie Lut 26, 2012 00:33
Off-Topic: | Dlaczego amusia tak nienawidzi alloszczura, a o drugim forum się nie wypowiada (albo nie zauważyłam)? Czy tylko tutaj jej temat jest tak wałkowany? Czy też tu na forum jest więcej zrzeszonych hodowców?
I mam jeszcze jedno, dziwne, pytanie - ona dużo mówi, że można się z nią spotkać obejrzeć szczury etc., czy ktoś już tego próbował? |
Nakasha - Nie Lut 26, 2012 00:43
Off-Topic: | kormoran, na tym drugim większym forum również czasami się o niej wspomina - negatywnie. Ale nie ma wydzielonego tematu o pseudo, jak na tym forum. I tak, tutaj udziela się więcej hodowców z SHSRP. |
baradwys - Nie Lut 26, 2012 01:35
Off-Topic: | kormoran, możesz spróbować kupić od niej szczura i odebrać z domku forum gryzoniowe też atakowała bo był i jest wciąż tam temat o niej |
kormoran - Nie Lut 26, 2012 14:06
Off-Topic: | Nie dziękuję, już bym wolała z zoologa kupić, przynajmniej taniej, więc zostałoby na leczenie . Ceny dziewczyna ma nieziemskie
Po prostu tak mnie to zastanowiło, że wspomina o allo, a o drugim forum nie i w ogóle taka chętna do pokazywania się, a nikt nie próbował . Może mimo tego co mówi nie jest z nią tak źle? |
Swoją drogą, znalazłam śmieszny cytacik, gdzie negatywnie wypowiada się o osobach zapisujących się do związków, które nie mają kontroli nad swoimi członkami
aneczka1-13 - Nie Lut 26, 2012 20:14
Czemu ja tam nie widzę tego co ona pisze?? Muszę być w znajomych czy jak??
kormoran - Nie Lut 26, 2012 21:23
aneczka1-13 napisał/a: | Czemu ja tam nie widzę tego co ona pisze?? Muszę być w znajomych czy jak?? |
Ja widzę, a nie jestem w znajomych
furburger - Nie Lut 26, 2012 21:26
aneczka1-13, a wchodzisz na tablicę ?
aneczka1-13 - Nie Lut 26, 2012 22:15
Nie nie wchodzę.
Karena - Nie Lut 26, 2012 22:17
aneczka1-13, No to wejdź
Ebia - Nie Mar 04, 2012 14:23
Mam pytanie. Szukając dziś na allegro jakiś domków, hamaków itp. dla szczurków, znalazłam kilka aukcji dotyczących szczurków... Nie wiem, czy mogę podać tu link... Kilka aukcji mnie zaniepokoiło. Jestem tu od niedawna, ale zdążyłam się zorientować, że hodowcy nie sprzedają swoich szczurków na allegro. Niepokojące mnie aukcje dotyczą:
1. Dotyczy szczurków husky. Szczury są ponoć hobby osoby sprzedającej.. Wnioskuję więc, że świadomie je rozmnaża.. i sprzedaje Niby ogłoszenie budzi zaufanie, gdyby nie ten fakt, że nie rozmnaża się zwierząt dla hobby
2. Dotyczy małych fuzzików, ponoć objętych opieką weterynaryjną.. ale dlaczego zostały rozmnożone ... również są do sprzedania (35 zł)
3. Rasowy szczur dumbo rex black hooded ... (tu chyba nic nie zrobię, nie orientuję się wprawdzie jeszcze we wszystkim, ale to chyba ogłoszenie Amusi :-/)
4. Najbardziej podejrzana aukcja ... dotyczy PRAOMYS NATALENSIS. Żywe lub mrożone, możliwość wysyłki pocztą,,, na innej aukcji kompletuje się zwierzęta do hodowli
Trochę mnie to przeraziło Moje pytanie brzmi - co mogę zrobić i jak zacząć rozmowę z tymi osobami, aby zdecydowały się oddać szczurki do adopcji, a nie sprzedawać ? Nigdy takiej rozmowy nie przeprowadzałam i nie wiem, jak zacząć Przy pkt. nr 3 nic nie zrobię, ale może mogłabym w pozostałych... Tym bardziej, że fuzzy są w Łodzi, mogłabym się tam przejść, zobaczyć, czy były celowo rozmnożone ... co myślicie ?
|
|
|