Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 2
agathe1988 - Wto Mar 14, 2017 18:56
Senthe, normalnie, jak przy mniejszej klatce Tylko zajmuje to troszkę więcej czasu
Aggie - Pon Kwi 10, 2017 20:58
agathe1988 Więcej czasu? Ile mniej więcej zajmuje Ci wyczyszczenie tego "pałacu"?
agathe1988 - Sob Kwi 15, 2017 14:43
Aggie napisał/a: | agathe1988 Więcej czasu? Ile mniej więcej zajmuje Ci wyczyszczenie tego "pałacu"? |
Zdjęcie wyposażenia, umycie półek, umycie elementów, wytarcie wszystkiego do sucha, zmiana zrębków, zawieszenie nowych hamaków- jeśli się spieszę, to jakieś 1-1,5h. Przeważnie jednak trwa,to dłużej, gdy szczury mają wybieg.
Aktualnie wróciliśmy do wersji z jednym Perfectem Maxi- na rzecz większej powierzchni na wybieg
nimka - Sob Kwi 15, 2017 18:07
agathe1988 napisał/a: | Aggie napisał/a: | agathe1988 Więcej czasu? Ile mniej więcej zajmuje Ci wyczyszczenie tego "pałacu"? |
Zdjęcie wyposażenia, umycie półek, umycie elementów, wytarcie wszystkiego do sucha, zmiana zrębków, zawieszenie nowych hamaków- jeśli się spieszę, to jakieś 1-1,5h. Przeważnie jednak trwa,to dłużej, gdy szczury mają wybieg.
|
Jeszcze trzeba potem te wszystkie brudne hamaki wyprać
Ja mam z tym największy problem... dobrze, że mam dużo hamaków na zmianę
agathe1988 - Sob Kwi 15, 2017 18:35
nimka, hamaków mają całą szafę, więc z tym problemów na szczęście nie ma. Wystarczy jedno ich pranie tygodniowo
nimka - Śro Kwi 19, 2017 20:08
Ale pewnie pierzesz w pralce? Ja mam pralkę nie swoją, nie chcę ryzykować że zapcham ją kłakami tak, że się zepsuje (jak korek z kłaków utknąłby w rurze już poza pralką, to bym musiała wyburzać ściankę w łazience mieszczącą rury aby wymienić/odetkać rurę - bo akurat rura odpływowa z pralki leci w ścianę dość szybko...). Tzn. zepsuć się oczywiście i tak może, ale wolę żeby nie były temu winne hamaki Hamaki moich szczurów jakimś cudem zawsze są tak naszpikowane ich sierścią, że nawet po praniu ręcznym mam całe warstwy kłaków wszędzie w trakcie płukania, suszenia...
Tak więc ręczne pranie hamaków trochę czasu i siły zajmuje i mi się odechciewa na samą myśl
agathe1988 - Czw Kwi 20, 2017 08:49
nimka, tak, wrzucam do pralki na 90*C. Jeśli miałabym prać ręcznie, to...wolałabym chyba szyć im co tydzień nowy komplet
jokada - Czw Kwi 20, 2017 10:46
Mam tak samo - wolalabym szyc niż prac ręcznie
Piore hamaki z dwoch zmian, wiec prawie pelna pralka. Potem w ramach odklaczania pralki puszczam pranie z psimi recznikami
Więc kumulacja klakow. I od lat nic się nie dzieje.
smeg - Czw Kwi 20, 2017 16:16
Ja też prałam od lat zakłaczone po 14 szczurach hamaki, nic się nie działo Nawet w filtrze pralki nie zbierało się to futro.
limomanka - Czw Kwi 20, 2017 16:32
Żeby zminimalizować straty, płukałam hamaki prysznicem nad miską i wylewałam do ubikacji. W dziurach hamaków moje ogony trzymały swoją spiżarnię na czarną godzinę, także ten
nimka - Czw Kwi 20, 2017 17:49
Ja tak jedną pralkę już załatwiłam - przestała wodę wypuszczać po praniu (w bębnie woda) oraz zaczęło cieknąć rurą odpływową (zalana wielokrotnie cała podłoga w łazience), okazało się że w rurze odpływowej był wielgachny kłak z sierści, który zaczopował wyjście Także ten...
olgapsiara - Czw Kwi 20, 2017 17:57
Wiosenny Perfect
szczurkai - Czw Kwi 20, 2017 19:00
olgapsiara, piękna . laski nie wyłażą ?
olgapsiara - Nie Kwi 23, 2017 12:33
No właśnie o dziwo nie, a najmniejsza waży zaledwie 300g
Borówka - Nie Cze 04, 2017 16:46
http://m.fotosik.pl/zdjecie/d3f89cccdc5098e1
MA ktoś pomysł na urządzenie dolnej części klatki?
|
|
|