Mioty urodzone - rok 2009 - Miot A Wo de Shu - rezerwacje str.11
H. - Wto Cze 21, 2011 09:33
kasia_w, kciukamy
Bel - Wto Cze 21, 2011 09:34
trzymam kciuki będzie dobrze mysza zobaczysz
madzook - Wto Cze 21, 2011 13:50
Kciuki zwarte i gotowe
[ Dodano: Wto Cze 21, 2011 18:28 ]
Alandir
Nakota - Wto Cze 21, 2011 20:39
kasia_w, trzymam mocno
madzook, Alandir jest przepiękny Jak on mi Anais przypomina
kasia_w - Śro Cze 22, 2011 20:23
Jesteśmy już po zabiegu, na szczęście nie było żadnych komplikacji, Ajcia ładnie się wybudziła. Teraz siedzi bidula sama w transporterze ze szwami i kloszem Guz poszedł do badania histopatologicznego, mam nadzieję, że to nic groźnego. Dziękuję za kciuki, na pewno pomogły
[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 16:01 ]
Wyniki histopatologii wykazały, że był to "rozrost gruczołowo-włóknisty" czyli nowotwór o przebiegu łagodnym. Nie wiem jak powinnam zareagować na te wyniki, pani dr powiedziała, że niby jest mniejsze prawdopodobieństwo, żeby wystąpiły jakieś przerzuty czy odnawianie guzów niż np. przy nowotworach złośliwych no ale ryzyko zawsze jest... Na razie Ajcia jest zdrowa, chociaż ostatnio zaczęła się dziwnie zachowywać, otóż przeważnie śpi sama, po czyszczeniu klatki zabiera wszystkie ręczniczki papierowe, które im kładę w różnych miejscach, a następnie robi sobie z nich gniazdo w jednym z koszyczków, znosi do niego jedzenie i czasami nie pozwala żadnej babie do siebie zajrzeć... Oprócz tego czuje się dobrze, ma apetyt, na wybiegu jest aktywna. Już sama nie wiem co myśleć
scorpio80 - Śro Sie 03, 2011 09:06
U ALinki wykryłyśmy guza . Okazał się oczywiście gruczolakiem . W tym wypadku idziemy na zabieg wyciecia go i oczywiście kastracji . Przy okazji na kastracje pójdzie też Asha ,żeby nie było powtórki z rozrywki
Bel - Śro Sie 03, 2011 09:09
U Assama na szczęście wszystko ok. Żadnych guzów, żadnej nadwagi trzymam kciuki za rodzeństwo
Anonymous - Śro Sie 03, 2011 09:53
Anemon też zdrowy
kasia_w - Śro Sie 03, 2011 10:20
Ajcia na szczęście też czuje się dobrze, ma apetyt jak żaden inny szczur, poza klatką biega jakby miała pół roku A ostatnio zrobił się z niej naleśniko-lizawko-miziak
Nakota - Czw Sie 04, 2011 18:26
Anais i Alpha też zdrowe Alpha ma lekką nadwagę, ale pracujemy nad tym.
Tutaj najnowsze zdjęcia:
Anais:
https://picasaweb.google.com/108150547598763912148/AnaisWoDeShu?authuser=0&feat=directlink
Alpha:
https://picasaweb.google.com/108150547598763912148/AlphaWoDeShu?authuser=0&feat=directlink
Anonymous - Śro Paź 05, 2011 21:46
Anemon po mocnym przeziębieniu ma niewydolność krążeniowo-oddechową.
jest na lekach, ładnie na nie reaguje, mam nadzieję, że jeszcze długo z nami będzie, mimo problemów, bo to mój najwspanialszy ogon...
Bel - Czw Paź 06, 2011 00:56
mataforgana, jeszcze będziecie 3 urodziny obchodzić, zobaczysz
kasia_w - Nie Lis 06, 2011 17:50
Niestety znowu wracam na forum z niedobrymi wiadomościami. Aja od kilku dni źle się czuje, coraz mniej je, traci równowagę i ma niedowład kończyn. Prawdopodobnie są to problemy neurologiczne (wylew? zapalenie mózgu? tętniak? nowotwór?) - nie ma postawionej diagnozy co to dokładnie jest... Wczoraj nastąpił kryzys, musieliśmy pilnie jechać do weta na podanie sterydu i antybiotyku, inaczej mogłoby się to skończyć tragicznie Pani doktor powiedziała, że źrenice nie reagują na światło i się dziwiła, że może się jeszcze poruszać. Dziś po lekach jest lepiej... Widać, że Aja cierpi, strasznie schudła...Ale widać też, że próbuje walczyć, sama pije z pojnika i je jak jej podstawiam sinlac... Nie wiem co robić Z tego miotu została mi już tylko Ona. A niedługo mieliśmy obchodzić drugie urodziny...
quagmire - Nie Lis 06, 2011 18:01
kasia_w, to może być guz przysadki, może można spróbować podać jej galastop lub ten lek, który podaje Mao, może pogadaj z nią. O objawach także.
kasia_w - Sob Lis 12, 2011 15:36
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=10939
|
|
|