To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro

smeg - Czw Lut 23, 2012 16:47

Nowy szczurek jest z allegro? W takim razie gratuluję wyboru pseudohodowli, której właścicielka słabsze szczury urodzone u niej oddaje na karmę dla węży, a odchowuje tylko te, na których można więcej zarobić. http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0 - więcej tutaj.
jancia - Czw Lut 23, 2012 18:03

A skąd ten pomysł że z allegro ? Nic takiego nie napisałam. Poprzednie też nie były z allegro. Edek szybko potrzebuje kumpla. Przeleciałam wszystkie hodowle z tej strony a w żadnej nie było miotu. Miałam iść do zoologa kupić ? Całe szczęście znalazł się maluch z polecenia .
Mao - Czw Lut 23, 2012 18:04

Off-Topic:
smeg, nie każdy orientuje się, które hodowle są godne zaufania. Jeśli to faktycznie ta (pseudo)hodowla (o ile, chociaż też mi się z nią skojarzyło) - jest zarejestrowana i takie tam, więc jak ktoś nie zna chociaż z opowieści hodowczyni, może się pomylic.

pszczoła - Czw Lut 23, 2012 18:12

Kasik, a gdzie to napisała?
jancia - Czw Lut 23, 2012 18:15

Hodowla jest zarejestrowana. Uwierzcie , że nie kupilabym rozmnozonych maluchów na hurt. Tu w Gdańsku jest lipa z pozyskaniem malca z wiarygodnego źródła , więc mały przyjedzie z Warszawy.
Pyl - Czw Lut 23, 2012 18:18

jancia.sz, to może napisz po prostu co to za hodowla. Będzie nam wszystkim łatwiej ;)
jancia - Czw Lut 23, 2012 18:23

Zarejestrowana w tym holenderskim związku .
furburger - Czw Lut 23, 2012 18:24

Off-Topic:
Amusia? ;>

Alexis - Czw Lut 23, 2012 18:37

pszczółka, na fejsbuku na swojej tablicy ;) jakaż dyskusja się tam wywiązała, och ach
Kasik - Czw Lut 23, 2012 18:40

pszczółka, na swoim fejsie, który każdy może zobaczyć. Polecam lekturę, ciekawe rzeczy tam są wypisane ;) Między innymi jakieś brednie o tym, że w hodowlach szczury są zarobaczone. Ale jak nizoralem hodowcy wyszorują, to robale na wystawę znikają (hmm, czyżby Amusia miała to przetestowane na własnych szczurach? :rotfl: )

Swoją drogą
Cytat:
jak się ma 20 szczurów, to nie da się ich wszystkich obdzielić miłością

skoro rzekomo nie da się obdzielić miłością 20 szczurów, to ciekawa jestem, co mają powiedzieć moi sąsiedzi, którzy mają 13. dzieci :lol:

Nakasha - Czw Lut 23, 2012 18:42

Alexis, zapodaj linka. :D

Off-Topic:
Nie wiedziałam, że nie zapewniam moim 25 szczurom dobrych warunków. :( Musicie dzwonić do TOZu...

quagmire - Czw Lut 23, 2012 18:43

Nakasha, warunki może jeszcze zapewniasz, ale na pewno ich nie kochasz :twisted:
pszczoła - Czw Lut 23, 2012 18:43

też poproszę o linka bo nie mogę znaleźć :(
Nakasha - Czw Lut 23, 2012 18:53

Cytat:
Ale jak nizoralem hodowcy wyszorują, to robale na wystawę znikają

No tego to jeszcze nie grali. :shock: :lol: To pewnie też tak szorujemy przed każdym pójściem do weta i zaproszeniem kogoś do domu? :drap:

quagmire, no pewnie że nie, wiadomo, że miłości wystarcza tylko do 19 sztuk. :twisted:

Alexis - Czw Lut 23, 2012 18:57

Nakasha, pszczółka, na pw, nie będę publicznie pisać :P