Leki - Scanomune/BetaGlukan i pochodne - lek na cale zlo?
Nisia - Śro Lip 11, 2007 14:26
Asaurus, nie tyle gnić. Scano rozpuszczone w wodzie już po 2 dniach czuć - fermentuje. Beta-glukan, jako cukier, też ma wszak prawo fermentować.
Poza tym przypominam o sprawdzeniu terminów ważności. Na forum było sporo Beta-Glukanów ważnych do września tego roku!
Cola - Śro Lip 11, 2007 15:23
hmm
wydaje mi sie ze wetka dala mi beta
i pewnie nie dalaby mi starego
strasznie smierdzi
i jak go wysypalam z 'opakowania' i chcialam podzielic, to po jakims czasie zastygl, i nie chcial sie skubany kruszyc w proszek... o_O
Nisia - Śro Lip 11, 2007 15:26
Był stary. I mógł być zawilgocony (niestety, nie wiem, jak jest z jego higroskopijnością... ale tak się zachowują substancje higroskopijne).
Nie dawaj tego szczurowi, kup nowe.
Cola - Śro Lip 11, 2007 15:27
bomba
Nisia - Śro Lip 11, 2007 15:34
A różnica pomiędzy kapsułką beta i kapsułką scano jest taka: kapsułki beta są mniejsze i bardzo ciasno upakowane proszkiem. W kapsułkach scano jest luźniej.
Beta sie prawie nie rozpuszcza w wodzie, a scano szybko i ochoczo tworzy taki mlecznobrązowy płyn.
Obu preparatów używam od dawna i NIGDY nie widziałam zbrylenia sie proszku.
Cola - Śro Lip 11, 2007 15:37
czyli ja mam beta
ale naprawde wam to nei smierdzi?
Nisia - Śro Lip 11, 2007 15:40
Dla mnie nie śmierdzi, ale może masz wybitnie czuły nos. Może LECIUTKO byc czuc drożdżami. Ale leciutko!
Cola - Śro Lip 11, 2007 15:48
mam slaby wech
a smierdzi strasznie
wywalam to..
Azi - Śro Lip 11, 2007 16:09
Nisia napisał/a: | Beta sie prawie nie rozpuszcza w wodzie | a to dziwne, bo mój beta bardzo ładnie się w wodzie rozpuszcza i tworzy taką mleczno-beżową zawiesinę... Chociaż zawiesina to chyba nie jest rozpuszczanie.
Ile beta może być przechowywany po podziale w foli aluminiowej?
Layla - Śro Lip 11, 2007 16:23
Ja nie miałam beta, zawsze miałam scano i ono mi zawsze śmierdziało.
Asaurus - Śro Lip 11, 2007 17:54
Nasz beta-glukan jest przechowywany na szklanej szybie podzielony na dawki więc od razu byłoby go czuć a nigdy nie śmierdział ani żadnego zapachu nie wydzielał. No ale u nas cała kapsułka schodzi w max 3 dni więc za długo nie stoi. Osobiście nigdy bym nie podał zwierzakowi czegoś śmierdzącego, chyba że to by tak specjalnie od nowości miało śmierdzieć
Cola - Śro Lip 11, 2007 20:12
to smierdzi
ale male pija to z poidelka bardzo chetnie
a moze ja dostalam scano
o ile sie nie myle Layla mowila ze jej scano smierdzi...
Layla - Śro Lip 11, 2007 20:14
Ja kupowałam scano u różnych wetów i zawsze śmierdziało, więc wątpię, żebym zawsze trafiała na przeterminowane. Zaznaczam, że u weta nigdy nie kupowałam ludzkiego beta glukanu, bo ten jest w aptece Scano zawsze mi śmierdzi.
Nisia - Czw Lip 12, 2007 08:20
Azi napisał/a: | Chociaż zawiesina to chyba nie jest rozpuszczanie. |
Zawiesina to nie rouzpuszczanie. Zawiesina, z definicji, to cząstki stałe pływające w wodzie (zawieszone), ale nie rozpuszczające się (no, może odrobinkę).
Cola - Czw Lip 12, 2007 12:00
gadam z Layla
i wyglada na to ze jednak moje scano jest dobre...
|
|
|