To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Wystawy szczurów rodowodowych - XII Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu

Sysa - Wto Cze 22, 2010 17:28

Shy_Lady, tak myślałam o 5.. Żeby wziąć trójkę hodowlaną (Essie, Ofca, Fibi) plus Laurę i Bąbla. W sumie to wyjdzie, ze będą 2 szczury maluchy, 2 starsze (przy czym Laura ma juz raczej stałą wage ok. 260g, a Essie pewnie do tego dobije w tym czasie), Bąbel na razie wazy 345g, ale kto go wie... Szczury na pewno gigantami nie są :lol:
Ile mieści się na stole faunaboxów? :lol:

baradwys - Wto Cze 22, 2010 17:32

Sysa, zależy jak ustawisz ;) ale jakby Ci się udało kupić np. klatkę Aleks to byś miała już tylko jedną zamiast 3ech :P
do takiej klatki możesz spokojnie wsadzić je wszystkie :)

Sysa - Wto Cze 22, 2010 17:39

Shy_Lady, jak pojawię się na tej wystawie to ewidentnie Twoja wina będzie :lol: Wcześniej się bałam, bo nic nie wiedziałam, tyle pytań było we mnie, a teraz już wszystko jasne :mrgreen: Dziękuję :*
baradwys - Wto Cze 22, 2010 18:16

Sysa, no problem ;) biorę to na siebie :D
jak to mówią "lepiej zapytać o 100 razy za dużo niż o raz za mało" ;)

Sysa - Wto Cze 22, 2010 18:36

Hahaha, to jeszcze pytanie.. Szczur musi mieć wystawione zaświadczenie o zdrowiu góra na dwa dni przed wystawą. A czy musi być w tym czasie odrobaczony czy np. mozna wpisac datę odrobaczenia sprzed pół roku? I czy klatki czyms wyściełać czy lepiej zostawić puste? I jest tak, że jedna osoba jest wystawcą, a osoba druga (czyli np. TŻ, koleżanka, ktoś tam) maja już wstęp za normalną opłatą jak dla zwiedzających?
Nakota - Wto Cze 22, 2010 18:50

Skoro już tu zadajemy pytania to ja mam jeszcze prośbę o uściślenie jednej rzeczy.
Azi napisał/a:
posiadające zaświadczenia od lekarza weterynarii z datą nie starszą niż dwa dni przed wystawą.

Azi napisał/a:
- być odrobaczone i posiadać ważne zaświadczenie weterynaryjne [wystawione nie wcześniej jak 3 dni przed wystawą].

Która wersja jest aktualniejsza? Może się czepiam, ale nie chciałabym żeby ktoś na wystawie powiedział, że nie mam na nią wstępu, bo mój szczur ma za wcześnie wystawione zaświadczenie weterynaryjne.

gratis - Wto Cze 22, 2010 18:50

Sysa napisał/a:
sprzed pół roku

Środek odrobaczający nie jest tyle ważny.

agacia - Wto Cze 22, 2010 18:54

To jeszcze ja mam pytanko czy na zgłoszeniu zaznaczyc gdzieś, ze mam własną dune? Myślę, że jest to istotne ze względów organizacyjnych.
Sysa - Wto Cze 22, 2010 19:03

gratis napisał/a:
Sysa napisał/a:
sprzed pół roku

Środek odrobaczający nie jest tyle ważny.

Tutaj akurat niefortunnie podałam datę przykładową całkiem, ale za to pytanie Nakoty wyjaśniło mi tę kwestię...

gratis - Wto Cze 22, 2010 19:24

agacia, tak, nie wiem którą wersję zgłoszenia masz, ale na nowszej jak masz do podanie rozmieszczenie szczurów, skoro masz trzy szczury to wszędzie możesz wpisac R1, a w rubryce "własny" transporter wpisac TAK i będzie wiadomo, że masz dune. :DD
Bo w dużym fauna mieszczą się dwa szczury.

agacia - Wto Cze 22, 2010 22:38

W takim razie jutro zgłaszam chłopaków. Fajnie by było jakby jeszcze mi ktoś odpisał na maila, gdzie mam wysłać podpisane wnioski o rodowody :roll:
Azi - Śro Cze 23, 2010 08:53

Nakota, o jej... ażem się zamotała. W sensie jak wystawa jest w sobotę - to zaświadczenie może być z środy.

Co do zaświadczenia, to ja je poprawie, na razie nie pobierać i nie drukować.

Anonymous - Śro Cze 23, 2010 10:56

Kochani... Ludzie... Po przejrzeniu wyciągu z konta załamałam się.

BARDZO PROSZĘ O DOKŁADNE OPISYWANIE W TYTULE PRZELEWU ZA CO SĄ PIENIĄDZE.
Nie interesuje mnie za jakie szczury, tylko ZA ILE SZCZURÓW, OD KOGO - NICK ORAZ NA JAKA WYSTAWĘ.

PRZYKŁADOWO:
Viss, 3 szczury, 2 rodowody, IX wystawa/olsztyńska '09

agacia - Czw Cze 24, 2010 13:15

Mam pytanko takie. Jak nie wiem jakiego pointa ma Irys to jak to zaznaczyć w zgłoszeniu? Napisać tylko, ze jest himalayan czy dodać do tego np. point(?) lub "point do ustalenia" ?
quagmire - Czw Cze 24, 2010 13:19

Z tego co wiem, trzeba napisać, że do ustalenia ;)