To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot H of Anahata - 26.01.2010

magnes - Sob Sty 30, 2010 18:14

Nakasha, czy któryś standardowy chłopiec bareback będzie wolny? oby były zajęte, oby były zajęte.... :kciuki:
Roth - Sob Sty 30, 2010 18:17

Cytat:
lilac to red eyed dilute

Fakt ale tylko jedna kopia RED, więc mogło się nie ponieść.

Ja jestem bardziej zdziwiona co do znaczeń :shock: Bareback się spodziewałam, ale berkshire..?

nezu - Sob Sty 30, 2010 18:29

Roth, dwie kopie red, nie jedna.
Wszystkie moje lilaci byly również red eyed dilutedami.
Zawsze rodziły się po nich red eyed dilutedy.

Właśnie dlatego mają oczy ruby, dark ruby a czasem pink.
Z jedną kopią reda to może być co najwyżej zrudziała czekolada, a nie lilac.

Roth - Sob Sty 30, 2010 18:33

Ja uważam że jedna.

To dlaczego brat Zelmah (czy jak jej tam) - Zekon jest czarny? Przecież jest po lilacu i beżu.
http://www.ddus.estranky.cz/stranka/samci tutaj można go zobaczyć.

nezu - Sob Sty 30, 2010 18:36

Roth, a twoja samiczka jest po lilacu i beżu i urodziło się sto procent beżyków i lilaców. ;)
I to po raz kolejny w tamtej linii.
Obawiam się, że brat Zelmah może być tylko jej bratem przyrodnim...

Nie żebym coś sugerowała, ale to chyba jedyny miot po lilacu i beżu o którym wiem że nie urodziły się w nim same lilaci i beże.

W moim miocie H urodziła się przewaga red eyed dilutedów, choć matka była czarna, na ten przykład.

Roth - Sob Sty 30, 2010 18:47

nezu napisał/a:
Obawiam się, że brat Zelmah może być tylko jej bratem przyrodnim...

Z tą samą datą urodzenia? ;)

Cytat:
Roth, a twoja samiczka jest po lilacu i beżu i urodziło się sto procent beżyków i lilaców

Którą samiczkę masz na myśli? Ani Obi, ani Ayame nie jest po lilacu i beżu.

Sama nie wiem jak to jest z tymi lilacami :D Myślę że okaże się dopiero gdy Ayame urodzi miot C (będzie po lilacu i beżu). Jeśli nie będzie czarnych malców to masz rację :)

Offtop się zrobił :oops:

Nakasha - Sob Sty 30, 2010 18:58

No tak, mama też miała.

Bywa. :P Tylko szkoda, że nie ma topazów i beży... one wszystkie są za ciemne na beże i topazy, nie?....

wuwuna - Sob Sty 30, 2010 19:01

Off-Topic:
Roth napisał/a:
Zekon jest czarny?
On jest czekoladowy

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 19:03 ]
Nakasha napisał/a:
one wszystkie są za ciemne na beże i topazy, nie?
są. Beże/rude w tym wieku powinny być różowe.
Nakasha - Sob Sty 30, 2010 19:09

Tak, Zekon jest czekoladowy, na niektórych zdjęciach nawet to widać. :P

Co do samczyka barebacka, nie wiem czy będzie wolny, rezerwacje będą jak będę w stanie opisać odmiany, pewnie koło 12 - 14 dnia życia maluszków. ;)

mrófka - Sob Sty 30, 2010 19:30

Nakasha napisał/a:
rezerwacje będą jak będę w stanie opisać odmiany, pewnie koło 12 - 14 dnia życia maluszków. ;)

Nakasha czyli jest szansa by kandydować na mamito jakiegoś szkraba? .. ja już tyle piszę, ślę i ciągle nic nie wiem ;( .. tak się nie mogę małej kluski doczekać, że chyba okićkam z tego wszystkiego :shock:

wuwuna - Sob Sty 30, 2010 19:38

mrófka, ale Nakasha ci nic nie powie, bo sama nie wie. Maluszki są jeszcze w zagrożonym wieku(do tego jest ich dużo) trzeba czekać i kciukać najmocniej i czekać aż sie ofutrzą.
Zresztą Nak napisała na początku, że nie przyjmuje rezerwacji na razie, bo może chętnie z miotu L, który nie doszedł do skutku będą się chcieli przepisać. :]

mrófka - Sob Sty 30, 2010 19:43

wuwuna tak wiem tylko u mnie to już desperacja, dlatego naskrobałam na wszelki wypadek i na przyuszłość ;) ..no i oczywiście kciukam za maleństwa najmocniej jak to tylko możliwe :kciuki:
Nakasha - Sob Sty 30, 2010 20:10

Proszę o cierpliwość jeszcze przez ten tydzień. ;)

[ Dodano: Pon Lut 01, 2010 16:19 ]
Więc tak: mamy tylko jednego blacka (chłopczyka), reszta to prawdopodobnie aguty i cynamonki. :)

Maleństwa mają mleczko w brzuszkach, żaden mocno nie odstaje od reszty, więc mam nadzieję, że przeżyje już cała 14-tka. ;)

zuuzuushii - Pon Lut 01, 2010 19:51

suuper^^ a już się miałam pytać jak tam maluchy:)
Nie mogę się doczekać jak się ma sprawa z fuzzami, uszka kolory :falover:
czekamy na Twoje cudne foty...

Nakasha - Pon Lut 01, 2010 19:55

Odmiany i rezerwacje będą jak małe będą mieć te 12 - 14 dni, na razie nie chcę niczego wstępnie określać, aby nikt się nie napalał - wydaje mi się, że już bym się nie pomyliła, ale różnie z tym bywa. ;) Nie widziałam jeszcze cynamonków w takim wieku. :)