Odżywianie - Kolby - temat ogólny
Anonymous - Pon Sty 07, 2008 14:29
U mnie Vitapol "rządzi".
Anonymous - Czw Lut 07, 2008 18:27
Moje przepadały za serowymi i bekonowymi przez noc zjadły całą,rano kolby nie było,piszę to o Miki i Fiki.
Mimi też lubiła te kolby,ale jadła zawsze je jak ptaszek,bo najadła się "Gerberów" i potem tylko patrzała kiedy będzie mogła sobie pobiegać.
Justka1 - Czw Lut 28, 2008 19:52
Czy ktos z was zna firme "Daphnia" ?
Dzis kupilam kolbe,nawet tanio bo 1,5zl za sztuke.Wazy 6 gr,ladnie sprasowana,nie rozwala sie,w fajnym kwadratowym ksztalcie.
Czy ktos z was dawal swoim zwierzakom produkty tej firmy?
Kolby wygladaja tak:
http://www.daphnia.pl/subpage.html
polna - Śro Mar 05, 2008 01:28
Zamówiłam z p-z kolby sluis. Mam nadzieje, że się sprawdzą.
Oleńka - Pią Mar 07, 2008 01:18
Mój pierwszy szczurek jadał tylko kolby vitapolu, innych nawet nie tknął kolejne dwa nie chciały jeść żadnych, teraz jeszcze nie eksperymentowałam z kolbami, ale wiem, że kupię vitapolu kokosowe, skoro Waszym ogonom tak smakują, to może zasmakują i moim wybrednym paskudom
nutaka - Pią Lip 11, 2008 13:36
u mnie zdecydowanie najszybciej do tej pory zeszły kolby kokosowe 2 kolby w ciągu jednej nocy a tak to 1 kolba wytzymuje z tydzień czasem 2
idaa - Nie Lip 13, 2008 12:56
U mnie kokosowe i biszkoptowe Vitapolu znikają najszybciej
Oli - Nie Lip 13, 2008 19:19
Osobiście uważam kolby za zły pokarm. Jeśli chodzi o gryzienie itp. to o wiele lepiej się sprawdza suchy chleb. Zdrowszy i tańszy. Kolb używam tylko w jednym jedynym wypadku - gdy wyjeżdżam, a szczurami zajmuje się moja mama. Ona nie lubi szczurów, także się ich boi. Dla ogólnego bezpieczeństwa i mamy i szczurów dostają po opróżnieniu miski kolby, które moja mama szybko wrzuca do klatek. Jednak jak mam możliwość, aby szczurami opiekował się mój TZ to wtedy możemy obejść się bez kolb.
nutaka - Nie Lip 13, 2008 19:29
czyli?
Oli - Nie Lip 13, 2008 19:51
Dużo osób uważa, że kolby wspomagają ścieranie nie tylko zębów, ale i pazurów... Także jest to rzekoma rozrywka dla zwierzaka, rozwija pomysłowość i niby zapobiega niezjadaniu nielubianych rzeczy. Dla mnie to wszystko to bzdura.
ciacho - Wto Lip 22, 2008 08:01
nie wiem jak z zębami czy pazurki, ale rozrywką jest i rozwija pomysłowośc to wszystko zależy gdzie ją powiesisz, ja wieszam na samej górze klatki tak,że pieszczochy musza się naprawde natrudić, aby coś z niej zjeść i zajmuje im to zawsze trochę czasu
nutaka - Wto Lip 22, 2008 17:37
Olimpia napisał/a: | Także jest to rzekoma rozrywka dla zwierzaka, rozwija pomysłowość |
to jest prawda moim zdaniem...
u mnie jest zawsze duzo kolb:)(8/9)
niektóre znikają w 1 dzien a jedna wisi od samego początku, czasem podskubywana( z owocami leśnymi)
ciacho - Śro Lip 23, 2008 07:14
ja im wieszam tylko jedną zawsze i to w mało dostępnym miejscu
mal_a - Śro Lip 23, 2008 15:23
ja wieszam też po jednej. najszybciej znikają bekonowe i serowe. kokosowych nie próbowałam ale chyba muszę przetestować.
przy kolbie bekonowej nawet gerberek odpada
Nisia - Czw Lip 24, 2008 12:35
Ja generalnie daję ogonom kolby tylko jako urozmaicenie diety. I jedną na 1-2 tygodnie. Jeśli zjedzą w ciągu jednego dnia, trudno, więcej nie dostaną. Kolby tuczą.
Teraz gwoli eksperymentu zamówiłam kolby JR Farm. Ciekawa jestem tych z krabami, z dziką różą, z ostropestem...
[ Dodano: Pią Lip 25, 2008 10:38 ]
Co do kolb JR Farm. W porównaniu z kolbami Vitapolu.
W Vitapolu jest tak, że mało jest ziaren i dodatków, a więcej lepiszcza. W kolbach JR Farm jest odwrotnie. Poza tym, w JR Farm nie ma enigmatycznych "produktów piekarniczych".
Wszystkie kolby JR Farm zawierają: jaja i produkty z jaj, nasiona i zboża, dodatki zależnie od kolby i orzechy. Z tego powodu wydaje mi się, że nie można ich za często dawać.
Same kolby JR Farm są ze dwa razy większe od tych z Vitapolu.
|
|
|