O szczurach ogólnie - Red Eyed Devil
cytryn007 - Śro Lis 30, 2011 14:09
quagmire napisał/a: | ja nie wiem, jak to do końca działa |
no ja własnie też, ale dzięki, trudny temat te devilki
Nakota - Śro Lis 30, 2011 14:19
cytryn007 napisał/a: | to na ciemnych czy nie tylko na ciemnych? jak odróznic w takim razie zwkłego syjama od red eyed devila na syjamie? |
Wszystkie devile na początku są szare. Niektóre są ciemniejsze, inne jaśniejsze, w zależności do tego na jakiej są bazie. Black RED zjaśnieją troszkę i np. będą grafitowe, natomiast syjamy RED będą udawać syjama, ale nie będą kremowe, a takie z szarym odcieniem. Pozwolę sobie wrzucić porównawcze zdjęcia wunki:
http://vrzucacz.chill-lab...4_110685119.jpg
http://vrzucacz.chill-lab...7_451322465.jpg
Po lewej devil syjam, po prawej syjam
Bel - Śro Lis 30, 2011 14:52
jak słusznie Monia zauważyła to chyba jest temat miotu a nie samych diabłów
cytryn007 - Śro Lis 30, 2011 16:29
Nakota, dziękuję, czuję się usatysfakcjonowana .
wuwuna - Nie Kwi 01, 2012 13:05
baradwys napisał/a: | niebieskie to russian silver, potwierdzone przez kilku czeskich hodowców oraz samego Rene. | baradwys, gdyby czescy hodowcy lub Rene widzieli na 100% devila RS to by można było tak powiedzieć.Takich miotów nie było. A tak to tylko mogą tak podejrzewać. Nic więcej
baradwys napisał/a: | Xawery wyglądał tak samo kiedy był w ich wieku a teraz nie nazwała byś go himem | Skoro tak mówisz to mogą być i niebieskie pointy, ale wtedy mama musiałaby być devilem z pointem.
baradwys - Nie Kwi 01, 2012 13:13
wuwuna napisał/a: | baradwys, gdyby czescy hodowcy lub Rene widzieli na 100% devila RS to by można było tak powiedzieć.Takich miotów nie było. A tak to tylko mogą tak podejrzewać. Nic więcej | Ale głos Rene jest dla mnie najważniejszy w tym momencie. Jeśli maluszki od narodzin wyglądały na RS w nie AB to dlaczego opisać je jako AB?
wuwuna napisał/a: | Skoro tak mówisz to mogą być i niebieskie pointy, ale wtedy mama musiałaby być devilem z pointem. | Mama nie jest pointem, nie doszukałam się niebieskich pointów, mamy tylko ciemne dupki
wuwuna - Nie Kwi 01, 2012 13:42
baradwys napisał/a: | Ale głos Rene jest dla mnie najważniejszy w tym momencie. | baradwys, jasne rozumiem. Ale on takich nie hoduje, więc może co najwyżej przypuszczać.
baradwys napisał/a: | Jeśli maluszki od narodzin wyglądały na RS w nie AB to dlaczego opisać je jako AB? | Opisz, je jak ci wygodniej, ale miej na uwadze późniejsze zmiany najwyżej. Weź pod uwagę, że one są z pointami. Czyli czym by nie były ich kolor na poincie jest jaśniejszy. A one są ciemne dosyć.
baradwys napisał/a: | Mama nie jest pointem, nie doszukałam się niebieskich pointów, mamy tylko ciemne dupki | no widzisz, na syjamy nie ani ani pół cienia szansy w takim razie.
baradwys - Nie Kwi 01, 2012 13:46
wuwuna, to są zdjęcia, przyjedź i zobacz na własne oczy w normalnym świetle dziennym Wtedy będziemy mogli porozmawiać.
wuwuna - Nie Kwi 01, 2012 13:48
baradwys napisał/a: | wuwuna, to są zdjęcia, przyjedź i zobacz na własne oczy w normalnym świetle dziennym | baradwys, czemu tak daleko mieszkasz?
Ja nie mówię po zdjęciach (choć one potwierdzają) ale z genetycznego punktu widzenia.
Rozpisz sobie rodziców to zobaczysz sama.
baradwys - Nie Kwi 01, 2012 13:51
wuwuna napisał/a: | baradwys, czemu tak daleko mieszkasz? | cóż, jeździsz dalej niż te 300km które Nas dzieli więc nie narzekaj.
W określaniu kolorów pomagali mi hodowcy zajmujący się przede wszystkim devilami oraz pani genetyczka. Stąd takie a nie inne opisy.
wuwuna - Nie Kwi 01, 2012 21:22
baradwys napisał/a: | cóż, jeździsz dalej niż te 300km które Nas dzieli więc nie narzekaj. | ale nie po drodze
baradwys napisał/a: | W określaniu kolorów pomagali mi hodowcy zajmujący się przede wszystkim devilami oraz pani genetyczka. Stąd takie a nie inne opisy. | niestety, ale niektóre oczywistości dla większości (tak to przykre) są dla hodowców czarną magią.
Czasem aż się biorę za głowę jakie to farmazony niektórzy potrafią pisać.
baradwys - Pon Kwi 02, 2012 14:33
wuwuna napisał/a: | baradwys, gdyby czescy hodowcy lub Rene widzieli na 100% devila RS to by można było tak powiedzieć.Takich miotów nie było. A tak to tylko mogą tak podejrzewać. Nic więcej |
A czy Ty widziałaś kiedykolwiek devila RS? Jeśli nie to skąd możesz wiedzieć jak wygląda?
Z genetycznego punktu widzenia A ku-ku NIE jest albino RED. Nie ma pointów, to prawda, ale jest za ciemna by być albinosem. Dla potwierdzenia, zdjęcia:
- A ku-ku za młodu:
- albino devil za młodu:
- A ku-ku obecnie:
- dorosły albino RED:
Osobiście nie znajduję punktów wspólnych. A ku-ku jest o wiele za ciemna na albino devila, więc obstawiam, że jest homozygotycznym devilem. A skoro tak to łącząc ją z siamese uzyskałam siamese i siamese devile, black RED + russian silver RED, a nie żadne himalayany i american blue W miocie pojawiły się najpewniej seal i agouti pointy, ponieważ z podobnych, pokrewnych połączeń powychodziły agouti pointy (drugi miot po ojcu i miot po siostrze).
wuwuna napisał/a: | niestety, ale niektóre oczywistości dla większości (tak to przykre) są dla hodowców czarną magią. |
Czasem się zdarza, ale nikt nie jest nieomylny. Ty również
wuwuna - Pon Kwi 02, 2012 15:05
baradwys napisał/a: | A czy Ty widziałaś kiedykolwiek devila RS? Jeśli nie to skąd możesz wiedzieć jak wygląda? | Devili i ich połączeń się dopiero uczymy. A RS jest jeszcze jaśniejszy niż RB. A twoje pyszczki są odcieniowo tak nasycone jak ruski. Ale to tylko moje podejrzenia.
baradwys napisał/a: | Z genetycznego punktu widzenia A ku-ku NIE jest albino RED | O popatrz, jakaś nowa szkoła.
Każdy devil jest umiejscowiony na locusie c i nie ma innej opcji (chyba, że dalej zmutuje)
No jak ty to sobie myślisz? Że jaki kod ma matka miotu jak nie c?
A albino devil to właśnie devil. Jasne devile to spontaniczne rozjaśnienia spowodowane rozmyciem się genów i wielu dodatków.
Drugie zdjęcie od góry to nie zwykły devil tylko agouti. Plus możliwe że z pointami
A na samym dole zdjęcie jest przepalone, jakieś świecące oczy, a barwa na pewno nie black. Wygląda jak agut +blut. Lub tylko barwa zdjęcia, lampy.
baradwys napisał/a: | Czasem się zdarza, ale nikt nie jest nieomylny. Ty również | Pewnie. Ale chętnie się uczę.
baradwys - Pon Kwi 02, 2012 15:13
wuwuna, zdjęcia należą do hodowli Utahraptor. Oba szczury urodziły się blackami, nijak nie przypominając agouti. No chyba, że zaraz stwierdzisz, że Aglája nie potrafi rozróżnić blacka od aguta
Homozygotyczny RED różni się od REDa albinotycznego i różnice te są widoczne na zdjęciach.
EDYTA:
Cytat: | A na samym dole zdjęcie jest przepalone, jakieś świecące oczy, a barwa na pewno nie black. Wygląda jak agut +blut. Lub tylko barwa zdjęcia, lampy. | Tylko, że ten szczur jest po albinosie i siamese agouti point RED
smeg - Pon Kwi 02, 2012 16:01
Przeniosłam posty z tematu Miot MITYCZNY Rat's Baradwys.
|
|
|