To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Wystawy szczurów rodowodowych - Wystawa Szczurów - Wrocław 2009

Anonymous - Pon Sie 17, 2009 12:16

ja mialam kanapki bo mi zostaly z podrozy, ale mozecie spokojnie wyjsc cos sobie kupic. W tamtym roku byly pierogi, jakis chleb itp. Nikt was do krzesla nie przywiaze :D
L. - Pon Sie 17, 2009 12:20

zalbi, można wychodzić coś zjeść/zapalić itp.
tylko zawsze muszą jakieś 3-4 osoby zostać przy stolikach pilnować szczurów.

oceniać będzie z tego co wiem Azi i Wuwuna.
Viss i Zirr nie dadzą radę przyjechać.

karola - Pon Sie 17, 2009 12:29

L., dziękuję za odpowiedź.
W takim razie przyjeżdżamy na całą sobotę :mrgreen:

Oli - Pon Sie 17, 2009 13:46

zalbi napisał/a:
a będzie można wychodzic w międzyczasie cos zjesc czy cos? czu mamy zabra jakiś suchy prowiant? jak to będzie?
nie, wszyscy siedzą pod kluczem w jednej wielkiej klatce i próbują się połączyć w wielkie kochające się stado. ;) żartuję oczywiście. :mrgreen:
L. - Pon Sie 17, 2009 13:49

Oli, :hahaha: omg, ale jakieś ziarenko prawdy w tym jest.
karola - Pon Sie 17, 2009 15:35

Oli napisał/a:
próbują się połączyć w wielkie kochające się stado
Oli powalasz :mrgreen:
Jolka - Pon Sie 17, 2009 17:26

A ja szukałam w internecie informacji na temat wystaw gdzies w "poblizu" mnie !:) a tu wszysto mialam pod nosem;) postaram sie napewno przyjechac ale bez moich nierodowodowych;)szczurkow bo 160 km to by bylo dla nich za duzo,a one jak sa zmeczone to strasznie marudne;)
L. - Pon Sie 17, 2009 17:47

Jolka, poza tym nawet gdybyś chciała z nimi przyjechać to i tak nie mogłabyś z dwóch prostych powodów:
1) bez zgłoszenia nie możesz wystawiać ani wejść ze szczurami na wystawe
2) zgłoszenia już dawno zostały zakończone :)

trzeba szukać informacji odpowiednio wcześnie :wink:
ale miło będzie Cie poznać.

Azi - Pon Sie 17, 2009 18:36

Dobra, KILKA WAŻNYCH spraw.

-w sobotę jesteśmy przez całe otwarcie Tagów, czyli pewnie od 9 do 18. To nie jest kocia wystawa, to są targi, udział w nich ma pewne... obwarowania, na które musimy przystać. Ludzie odwiedzający Targi, płacą za wstęp - i nie są to grosze, więc nagle połowa wystawców nie może się zwinąć. Spróbuję w trakcie coś utargować, ale nie obiecuję.

-w niedzielę wystawa nie trwa do 12! L., nie wprowadzaj słonko zamieszania ;) Ci, którzy nie mogą zostać - bo są z drugiego końca Polski i musieliby np. jechać nocnym pociągiem, mogą się wymknąć i jechać wcześniej, ale nie tak, żeby nagle mi zostały trzy szczury na stoisku, bo wtedy podziękują nam w przyszłym roku.

- na wystawie będzie spirytus salicylowy do dezynfekcji rąk. Jak zobaczę, że toś mi daje macać nawet swojego szczura publiczności bez wcześniejszej dezynfekcji - szczury zdyskwalifikuje, a delikwenta z wystawy wyproszę. To są MINIMALNE środki ostrożności. Tam będą, myszki, świnki, szynszyle, koty, psy i nie wiadomo co jeszcze, więc chociaż dbajmy o to, aby nic naszym zwierzętom nie zostało przywleczone. Kontakt z publicznością jest ważny, ale nie przesadzajmy. A już szczególnie jak ktoś mówi, że ma szczura w domu - wtedy najchętniej bym tę osobę w takim uniformie radioaktywnym zamknęła :P

- na teren hali wchodzimy z identyfikatorami. Więc najpierw kontakt ze mną i ja Wam te plakietki daję.

- oczywiście, że w tracie wystawy można wyjść coś zjeść. Stoisk z jedzeniem jest sporo i na terenie hali i na zewnątrz. Poza tym ja nie wyobrażam sobie wymknięcia, aby obejrzeć inne wystawy. Tylko ważne jest jedno - gdy odchodzimy ze stoiska, znajdujemy kogoś, kto będzie w tym czasie zwracał uwagę na nasze szczury.

Reszta ogłoszeń parafialnych - niebawem :]

Aha - ponieważ ja będę jednocześnie - organizatorem, wystawcą, hodowcą i sędzią - mogę gryźć :P

Devona - Pon Sie 17, 2009 18:51

Rozumiem, że gdybym chciała tak sobie towarzysko przyjechać, to wystarczy, że kupię bilet wstępu na Targi? Nie muszę wcześniej zgłaszać uczestnictwa? Azi, czy orientujesz się, jaka jest cena biletu?
Azi - Pon Sie 17, 2009 18:56

Devona, ekhm... no wiesz... nie mamy podpisanych identyfikatorów :P

nie mam pojęcia, jaka jest cena.

Devona - Pon Sie 17, 2009 19:00

Azi, chodziło mi o to, czy wstęp do tej "szczurzej" części jest dla wszystkich uczestników targów, czy tylko dla tych, którzy wcześniej zadeklarują swoją obecność ;) , ale rozumiem, że dla wszystkich :] .
Azi - Pon Sie 17, 2009 19:06

Devona, nie, no dla wszystkich :D
Devona - Pon Sie 17, 2009 19:40

Bardzo chciałam się pojawić, jeszcze dziś rano byłam pewna, że to niemożliwe, ale wszystko wskazuje na to, że szanse są :D .
Naixinka - Pon Sie 17, 2009 20:30

Devona, z tego co wyczytałam na stronie organizatora targów to:
Cytat:
CENA BILETU: bilet normalny – 12 zł
bilet ulgowy (dla dzieci, młodzieży szkolnej i studentów) – 8 zł
bilet grupowy (tylko w piątek i tylko dla szkół, min.12 osób) – 6 zł

Żałuję, że zaklepałam sobie wolne tylko na sobotę, gdybym wiedziała że w niedzielę będą wyniki to bym wzięła wolne na 2 dni. A tak dobre i to ;)