To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - [ANKIETA] Najlepiej sprawdzające się półki w klatce ?

sachma - Sob Paź 25, 2008 12:52

Ja przerabialam juz wszystko... drewno, panele, drewno oklejone, malowane.. koszyczki, deski do krojenia.. i powiem ze najlepsze sa tarasy ferplast.. czyszcza sie super - latwe w montażu i demontażu - ja przy nich juz zostaje ;)
Oli - Sob Paź 25, 2008 14:43

sachma napisał/a:
i powiem ze najlepsze sa tarasy ferplast.. czyszcza sie super - latwe w montażu i demontażu - ja przy nich juz zostaje ;)

Tak, u mnie po zamontowaniu tarasów i kilkutygodniowym stosowaniu wszelkie innej maści półki powędrowały do śmietnika. 8)

L. - Sob Paź 25, 2008 16:04

Zgadzam się z przedmówczyniami :D
tylko tarasy ferplasta! :mrgreen:

strup - Sob Paź 25, 2008 16:14

Mi w tarasach ferplasta nie podob się to, ze jest ta siateczka, kratka na plastiku..
sachma - Sob Paź 25, 2008 16:41

Off-Topic:
strup, dzieki temu szczur sie nie śliska na mokrych polkach ;)

L. - Sob Paź 25, 2008 17:07

Off-Topic:
strup, poza tym to nie przeszkadza w myciu czy przecieraniu :)

Oli - Sob Paź 25, 2008 17:33

Off-Topic:
No i dzięki tej siateczce siuśki nie rozlewają się po całej półce, a ograniczają do pewnego obszaru. Mnie to bardzo ułatwia przecieranie ich, bo nie muszę całej półki, tylko wystarczy w jednym/dwóch miejscach. Podczas sprzątania natomiast wystarczy polać prysznicem i ewentualnie przetrzeć gąbką/ściereczką. Nawet nie potrzeba jakichś detergentów, bo one nie nasiąkają zapachem. :wink:

sachma - Sob Paź 25, 2008 17:46

Off-Topic:
widze ze nie tylko ja jestem wyznawca tarasow ferplast :lol: szkoda tylko ze sa takie drogie :|

strup - Sob Paź 25, 2008 18:23

no w sumie tak. ale jak kupkę zrobią i rozmażą to wchodzi w rogi i wtedy jest trudniej. ; P a jak myślicie lepiej by było gdyby zamiast tej kratki były wypukłe kółeczka? znaczy w myciu tak, ale dal szczura/
Oli - Sob Paź 25, 2008 18:30

strup napisał/a:
ale jak kupkę zrobią i rozmażą to wchodzi w rogi i wtedy jest trudniej

Nic bardziej mylnego. :P Wystarczy prysznic i wcale nie z jakimś nie wiadomo jak mocnym strumieniem, a demontaż takiej półki zajmuje mniej niż minutę. :wink:

Pomijam fakt, że jak Twoje szczury robią rozmazujące się kupy, to nie jest to dobry objaw.

strup - Sob Paź 25, 2008 19:20

Cytat:
Pomijam fakt, że jak Twoje szczury robią rozmazujące się kupy, to nie jest to dobry objaw.

wiem. ; P nie mają biegunki, tylko po prostu tak 8bab przejdzie po kupce to sie wgniecie ; P

U mnie jakoś trudno idzie odczepienie tych półek, w klatce je wodą myję. ; P

Anonymous - Nie Paź 26, 2008 09:04

strup, 8 bab to dużo, więc polecam co drugi dzień przetarcie półek szmatką, ręcznikiem jednorazowym, to trwa naprawdę chwilę i nie potrzeba demontować. :)
strup - Nie Paź 26, 2008 18:33

Viss, Ja każdą kupkę zbieram, każde siki wycieram jak tylko zobaczę, ze coś jest. ; P
nutaka - Pon Paź 27, 2008 16:24

a przecieram co 2 dzien takimi chusteczkami do pupek niemowląt :P
Anouk - Czw Gru 11, 2008 16:56

Nie wie ktoś, czy istnieje takie coś, jak taras ferplasta "mini", trochę mniejszy od tego zwykłego? Na forum nic takiego nie znalazłam, a znalazłam w internecie klatkę, w której zabrakłoby mi 2cm, żeby się zmieściła :(