Higiena i pielęgnacja - Poradnik kąpielowy.
furburger - Pon Lut 20, 2012 08:55
moje jako kato potrafią przeżyć kąpiel ale niedajboże włączanie suszarki, wtedy panikują strasznie
bchadzyn - Sob Lut 25, 2012 14:38
wczoraj wykąpałem swoje szczęścia, są na mnie od tamtej pory złe, boją się mnie, długo się zastanawiają czy wejść mi na rękę, a jak chcę pogłaskać to od razu uciekają
to normalne? czy muszę od nowa oswajać?
furburger - Sob Lut 25, 2012 14:42
bchadzyn, mają focha to normalne no bo jak mogłeś je wykąpać przecież one takie czyste i pachnące
bchadzyn - Sob Lut 25, 2012 14:50
no okkkkkkk.... niech im będzie nie lubię jak się robią niemiziaste xd
mmarcioszka - Nie Lut 26, 2012 00:31
bchadzyn, przejdzie im jak zasmierdną od nowa
bchadzyn - Nie Lut 26, 2012 13:11
na to liczę
Ale kąpiel się przydała! Dawno tak ładnie nie pachniały Za jakjieś parę tygodni postaram się je przyzwyczaić do wody.
może nie do mydła, ale do wody
taivas - Pon Mar 05, 2012 20:37
W weekend wykąpaliśmy nasze cuda. Potrzebowały kąpieli bardzo bardzo... Jeden z panów (konkretniej Nutek) popiskiwał, wyraźnie mu się to nie podobało, kiedy dotykały go mokre łapy i wmasowywały w niego dziecięcy szamponik, ale za to Net skorzystał z okazji, usiadł sobie w brodziku i w wodzie zaczął myć się po swojemu. Brakowało mu tylko szczotki i pieśni na ustach (pyszczku ). Ciężko było wysuszyć obydwa, ale przy tym żaden nie piszczał, tylko były trochę bardziej żwawe. Ogólnie pierwszą kąpiel oceniam na plus, oczywiście wcześniej przygotowywaliśmy ich do kontaktu z wodą, ale myśleliśmy, że będzie gorzej.
Karena - Wto Maj 01, 2012 18:15
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be może komuś się przyda.
Agniesha - Czw Sie 09, 2012 11:19 Temat postu: Łupież? Nie wiem gdzie szukać o tym info na forum więc pisze osobno i jak coś proszę o scalenie.
Jak wygląda szczurzy łupież?
I jeżeli już jest to wystarczy kąpiel w szamponie przeciwłupieżowym czy trzeba do weta?
[ Dodano: Pią Sie 10, 2012 13:19 ]
help help!
LawinaPL - Śro Kwi 24, 2013 17:42
Moje maluszki są za małe na kąpiel , ale w łazience mam cieplutko więc chyba do przeziębienia nie powinno dojść Mam anwet takie małe ręczniki w sam raz Ani wielki ani mały
mmarcioszka - Śro Kwi 24, 2013 18:18
LawinaPL, szczury nie są za małe na kąpiel, ale jest ona im zbędna. Poczytaj temat
LawinaPL - Śro Maj 01, 2013 19:40
mmarcioszka,
Kurde .. mooj sczurek ma katar , ale tez ma takie futro przetlusczone :c nie wiem co zrobic ..
Kasia_89 - Śro Maj 01, 2013 20:16
LawinaPL napisał/a: | nie wiem co zrobic .. |
Zostawić w spokoju To przetłuszczone futerko to naturalna bariera przed osiadaniem brudu i tak dalej, albo szczur zaczyna dojrzewanie
mmarcioszka - Śro Maj 01, 2013 20:44
Moje paskudy zrobiły w nocy bagno (nasikały i nabobczyły na jeden z tarasów i się w tym wyspały ), więc je dzisiaj wykąpałam, obyło się bez większych m protestów
AyumI - Śro Mar 05, 2014 14:12 Temat postu: kąpiel w wannie ? No to tak ..
Czy Mogę moim szczurom nalać trochę letniej wody do wanny/brodzika żeby sb w niej posiedziały ...?
Czy są np jakieś preparaty w sklepach do kąpieli szczurów ?
|
|
|