To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Co piją i co mogą pić szczury?

helen.ch - Wto Cze 19, 2007 07:28

U mnie też kranówa, od zawsze, ale mineralną tez lubią, jak mi sie pamięta, żeby im nalać to nie gardzą.
Layla - Wto Cze 19, 2007 07:53

Ja daję mineralną lub kranówę, nie mam specjalnych oporów. Ale ja ogólnie jestem mało ortodoksyjną opiekunką ;)
Oleczka - Wto Cze 19, 2007 21:47

Mysia dostawala do picia Naleczowianke bo to moja mama z pracy przynosila a teraz firma kupuje cisowianke i Myska bedzie musiala sie przyzwyczaic do nowej wody :D
a tak to jeszcze ziolka do picia i czasami jakis soczek typu bobofrut lub kubus

Ratata - Pią Cze 22, 2007 22:46

A nasze brzydactwa równie chętnie piją kranówkę jak i przegotowaną, więc od jakiegoś czasu przestałam certolić sie w gotowanie i wszyscy (szczury, koszatniczki i Jarek) piją wodę z kranu :-P .
Oczywiście, gdybyśmy mieszkali w Nowej Hucie, to nawet przegotowanej bym im nie dała, tylko źródlaną, ale w naszej dzielnicy akurat woda w kranie jest całkiem przyzwoita 8)

Fea - Sob Cze 23, 2007 14:12

Kranówę, sama chlam. Tu na prowincji jest całkiem niezla woda. Tylko Heike dostane na przemian kaszki, Kubusie, jogurty i mleko dla kotów, bowiem drań wody nie pije nawet wtedy, gdy go skręca z pragnienia.
Anonymous - Nie Cze 24, 2007 14:27

Moje dzis pija sok malinowy HORTEXU. Smakuje strasznie. sklad nie jest taki zly bo sklad to: woda, przecier malinowy (40%), cukier i/lub syrop glukozowo-fruktozowy, sok aroniowy wyprodukowany z soku zageszczonego.
Dziewczynki bija sie o poidelko juz z 10 min ;)

Anonymous - Nie Cze 24, 2007 14:40

A moje piją od wczoraj mleko sojowe o smaku waniliowym. Strrrasznie im smakuje (kupiłam, żeby zastąpić mleko krowie, bo jestem w trakie odczulania wszystkiego jak leci). Mnie też bardzo smakuje. Polecam. Nie ma cholesterolu, za to dużo wapnia i jest naprawdę pyszne. Również z kawą.
ivi - Nie Cze 24, 2007 17:10

Też piłem to mleko, ale z importu... W Zako nie widziałem (właściwie nie szukałem :P ) Moja mała dostaje regularnie Vitakraft Nager-Trank (mam nadzieję, że pomoże coś na martwice), no i kubusie, bo sam pije... Strasznie jej smakuje...
marhef - Nie Lip 01, 2007 22:16

Słuchajcie, czy ja mogę dać ogonom od czasu do czasu do picia Veroni Mineral Fit (woda smakowa "ibezkonserwantów" od Ani Przybylskiej)?

Podaję skład:
woda, zagęszczone soki z owoców: jabłek (17%), cytryn (3%), naturalny cukier z owoców gruszek i winogron.

Porcja napoju (1,5 litra) zawiera: potas 14,5mg, magnez 19mg, wapń 85mg.

Anonymous - Nie Lip 01, 2007 22:41

marhef, moje głupole zlizują z zapamiętaniem pianę z płynu do mycia naczyń (muszę strasznie pilnować) i NIC im nie jest, więc myślę, że od Przybylskiej raczej nie padną. ;)
marhef - Nie Lip 01, 2007 22:46

No to super, dostaną od czasu do czasu jako smakołyk, bo ja się teraz Przybylską ibezkonserwantów rozpijam strasznie 8)
sachma - Pon Lip 02, 2007 18:32

moje dostaja mineralna nie gazowana zywiec zdroj.. woda u nas w kranach fatalna - sama boje sie pic, a co dopiero im dawac.. a tak to jestem spokojna.
mrowka456 - Pią Lip 13, 2007 13:10

no ogolnie to mojego Fredzela jakos ciagnie do piwa, ostanio kolo klatki lezal kapsel od swiezo otworzonego piwka a futrzak wychylil sie z klatki i porwal kapsel i schowal sie w rozku i wylizywal namietnie ;p a tak w ogole to lubi wode, jogurt (potem caly nos ma usmarowany :P ) i mleko (wsadzil leb do miski z platkami na mleku )

Proszę o wyraźniejsze pisanie. Literówki i błędy poprawione. Mod. Juni

Anonymous - Pią Lip 13, 2007 13:23

Woda niegazowana, woda przegotowana, Vibovit raz w tygodniu, spróbuję herbatę miętową - H wygryzł mi dziurę w spodniach jak wyniuchał tam nitkę do zębów. Herbata owocowa nie robi furory. Nad mlekiem się mocno zastanawiam - czasem dostają trochę serka Danio (wanilia) - to może mleko nie?
falka - Pią Lip 13, 2007 13:34

Sztwiara, mleko niekoniecznie, mogą mieć sensacje żołądkowe - lepiej zwykły jogurt