Klatki i wyposażenie - Klatki - nasze doświadczenia i problemy
Nik - Śro Gru 30, 2009 12:42
Bo czy ocynk czernieje, to zależy od jego jakości. Pan Asaurus robi tak: miesza małą ilość domestosu z wodą i wlewa do spryskiwacza, potem psika tym dokładnie klatkę, czeka i obficie spłukuje wodą. W jego postach wyczytałam, że to praktycznie likwiduje tą czerń (przy regularnym myciu klatki takim sposobem, ale wydaje mi się to bardzo fajnym pomysłem, bo czyszczenie i b.dokładna dezynfekcja w 1 ).
Devona - Śro Gru 30, 2009 12:46
Nik napisał/a: | Pan Asaurus robi tak: miesza małą ilość domestosu z wodą i wlewa do spryskiwacza, potem psika tym dokładnie klatkę, czeka i obficie spłukuje wodą. W jego postach wyczytałam, że to praktycznie likwiduje tą czerń (przy regularnym myciu klatki takim sposobem, ale wydaje mi się to bardzo fajnym pomysłem, bo czyszczenie i b.dokładna dezynfekcja w 1 ). | Na moją jedyną ocynkowaną klatkę, jaką do tej pory miałam, ta metoda w ogóle nie skutkowała . Nikt mnie do ocynku nie przekona .
Nikky - Śro Gru 30, 2009 19:59
Powinni wymyślić coś innego niż ocynk i farba, mieliby branie na takie klatki, bo i to i to w sumie jest złe, ocynk czernieje, farba jest obgryzana, potrzebujemy czegoś nowego!
Nik - Śro Gru 30, 2009 21:20
Może malowany ocynk? Chociaż w sumie niezły pomysł... No bo jak szczury zeżrą farbę, to i tak nie zardzewieje . Ale nie wiadomo, czy farba by trzymała, poza tym byłaby to podwójna cena, więc pomysł poroniony.
Naixinka - Śro Gru 30, 2009 22:22
Ferplast ma malowane klatki i są świetne. Moje często gryzą pręty i nie ma nigdzie śladu, farba nie odpada, dobrze się trzyma, więc wszystko zależy od jakości, a to już niestety kosztuje
gratis - Śro Gru 30, 2009 22:58
Off-Topic: | Nik napisał/a: | Asaurus robi tak |
Nik, ależ my wiemy jak robili A&AD |
Nik - Śro Gru 30, 2009 23:45
gratis napisał/a: | Nik napisał/a:
Asaurus robi tak
Nik, ależ my wiemy jak robili A&AD |
...Czyli państwo AA. No, w sumie tak, ta ich sława... Ale ktoś mógł niedoczytać
Oli - Śro Gru 30, 2009 23:51
Nikky napisał/a: | farba jest obgryzana | dobrej jakości farba nie schodzi - z klatek ferplasta z jakimi miałam do tej pory do czynienia nie schodziła w ogóle.
Nikky - Czw Gru 31, 2009 11:34
Tak? Nie wiedziałam, że farba Ferplastu jest taka genialna, dawno bym się przerzuciła na te klatki, bo te ocynkowane doprowadzają mnie do nerwicy, niestabilne, brzydkie ... Chociaż to i tak klatka dla koszatniczek będzie .
EpKee - Czw Gru 31, 2009 12:38
u mnie jedynym powodem zadrapania farby jest otwieranie klatki i zaczepianie hamakow i rur, a tak to normalnie funkiel nowka
Nik - Czw Gru 31, 2009 12:38
Off-Topic: | A jak ja będę miała kiedyś szczury, to kupię sobie ocynkowaną. Dlaczego? Bo klatki ferplasta są potwornie drogie . A jak miałam malowaną, to od używania (ciągłego wyjmowania-wkładania do mycia) farba zlazła w rogach, które się wkłada do kuwety. Potem to rdzewiało w szalonym tempie, aż narosła gruba warstwa rdzy, na którą nie działał żaden cudowny środek. No i bałam się, że Suzulce[*] coś się stanie od tego świństwa. Potem to szurało, rysując kuwetkę coraz mocniej. Teraz wygląda ona delikatnie mówiąc nieciekawie (przebarwienia od rdzy i siuśków, przetarcia, rysy)i od tej pory nie zależy mi na wyglądzie klatki, może być sobie czarna jak smoła, byle byłaby zawsze czysta, funkcjonalna i higieniczna. |
Dumisia - Czw Gru 31, 2009 16:55
Nie chce Freplasta.Dlaczego drewnianą?bo nie plastikową.Owszem,plastikowe są tanie,duże czasem,łatwo się je domywa.Ale nie mogę.Czemu?Chciałam Mini kupić plastikową,ale ona wszystko zeżre.
Dlatego.
Oli - Czw Gru 31, 2009 17:10
Dumisia napisał/a: | Chciałam Mini kupić plastikową,ale ona wszystko zeżre. | I myślisz, że w drewnianej dłużej posiedzi?
Dumisia - Czw Gru 31, 2009 20:21
nooo... oby...
Nik - Pią Sty 01, 2010 21:45
Hahaha! To są żarty, czy nie, bo już nie wiem? Przecież szczurów nie można trzymać w drewnianej klatce, bo strasznie by śmierdziało, a poza tym ciury potrują się oparami z własnych siuśków! No i ogólnie nie byłoby nawet jak jej umyć! Dumisia, jeśli to nie są żarty, to powiedz, skąd wzięłaś to 'cudeńko' i wstaw zdjęcia.
|
|
|