To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Husky i ich wybarwianie się

Oli - Pon Sty 07, 2008 20:12

Off-Topic:
czarny husky? :shock: pierwsze slysze... grafitowy tak, ale nie czarny. :drap:

AngelsDream - Pon Sty 07, 2008 20:27

Off-Topic:
Olimpia, a jak ludzie się znają na szczurzych kolorach? :twisted:

nezu - Wto Sty 08, 2008 10:30

Aide, jeśli to szczurek z twojego zdjęcia w podpisie, to najprawdopodobniej mała zmienia futerko na dorosłe. Widzę że młoda jest. One właśnie takimi płatami zmieniają futro. Widocznie ona podszerstek ma czekoladowy, jak to dziecięcy puch, a za to dorosłe futerko czarne i lśniące.

Nie ma się według mnie czym martwić... ;)

Aide - Wto Sty 08, 2008 21:58

Bardzo dziękuję :)
idaa - Pon Maj 12, 2008 21:56

No własnie mój Hektor był chyba grafitowy na początku. Tak wyglądał pierwszego dnia http://forum.szczury.biz/...t=3647&start=15

a tak wygląda teraz:
http://forum.szczury.biz/...r=asc&start=255

Znaczy, w kwietniu tak wygladał, bo nadal jaśnieje :roll: , nie ma już tej ciemnej plamy na karku. A maść określiłabym po ludzku :oops: jako szpakowaty.

Anonymous - Sob Maj 17, 2008 09:11

ja mam dwa szczurki typu husky i ten starszy z ciemnego szarego przypruszonego bialym zrobil sie lekko przypruszony ciemnym brazowym szczegolnie za glowka :) a drugi jeszcze malutki jest taki jasny szary na plecach wiec kto wie czy calkiem nie zbieleje :P
Marcik - Sob Maj 17, 2008 17:44

ooo :) A to ciekawostka :) Moja to chyba też husky prawda? I już jaśnieje jej szare futerko na pleckach.
Ka$ka9141868 - Sob Maj 17, 2008 18:07

Mojemu łepek zjaśniał i koło ogonka :) :)
czarrnaa - Czw Maj 22, 2008 22:37

ja mam 2 szczurki husky
jedna jest jasniejsza i ciagle jasnieje a druga prawie wogole. nie wiem jak to jest z tymi huskimi. dopiero sie dzisiaj dowiedzialam ze to husky bo wczesniej nie zwracalam na to uwagi, az sie zdziwilam :P myslalam ze husky wygladaja jak... husky :P

mateuszk - Pią Maj 23, 2008 10:46

Moja husky jest szara , i ma ten urok w sobie :D Kupiłem ja odrazy małą taką szarutką i od tamtej pory się nie zmienia.
idaa - Pią Maj 23, 2008 21:22

Mam pytanie. Czy shaszczały husky może ściemnieć ponownie? Bo mój Hektor z grafitowego zrobił się srebrny (zdjęcia są gdzieś wcześniej), a teraz wydaje mi się, że obrzeża plamy na grzbiecie ma ciemniejsze niż miał. Ma dopiero 3 miesiące.
Czarodziejowa - Sob Sie 14, 2010 14:39

a'propos wybarwiania-kilka fotek mojej Spinki, której już nieststy ze mną nie ma.
Asica21 - Sob Sie 14, 2010 16:53

Spinka jest bardzo podobna do mojej Ziuzi ale nie zauważyłam żeby jej fyterko jakoś się zmieniało.
Czarodziejowa - Sob Sie 14, 2010 17:23

noo serio jest podobna dość, a miałaś ją od małego?
Asica21 - Sob Sie 14, 2010 17:29

niestety nie, Zuzulej jest adoptowany i mam ją od kilku miesięcy....niech pomyślę mmm....przyjechała do mnie pod koniec marca z Pruszkowa. Nie zauważyłam żadnych zmian z jej futerkiem do tej pory.