Odżywianie - Karma dla psów i kotów w diecie szczurów - temat ogólny
Fea - Sob Mar 31, 2007 10:36
Może Animonda Carny? Strasznie mnie kusi. A Chappi to syf.
Opis produktu (z mruczacza.pl)
Przeznaczenie: koty dorosłe powyżej 12 miesiąca życia.
Carny - czyste mięso dla zapewnienia prawdziwego smaku. Wszystkie składniki Carny są świeżo przyrządzone. W ten sposób zachowana zostaje struktura mięsa. Dobrze widoczne kawałeczki są tego najlepszym dowodem. Czyste mięso robi najlepsze wrażenie - zwłaszcza na Twoim kocie. Twój kot poczuje różnicę... a Ty to widzisz. Ponadto: świadomie nie używamy sztucznych aromatów smakowych.
Skład produktu
mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (85% wołowina, 10% kurczak, 5% kaczka), mięczaki i skorupiaki (4% krewetki), substancje mineralne
Analiza składu
białko 11,5%; tłuszcz 5%; błonnik 0,5%; popiół 1,4%; wilgotność 79%; wit. D3 200 j.m./kg; wit. E 60mg/kg
devilline - Sob Mar 31, 2007 12:19
o wiele się nie mylę na kocich forach bardzo lubią tą karmę i polecają ją.
Natalia - Sob Mar 31, 2007 15:58
A - Pol!Karm ? Nie znam składu, ale może ktoś zna? Co o niej myślicie?
AngelsDream - Sob Mar 31, 2007 16:47
http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=346243 WAŻNE!
helen.ch - Sob Mar 31, 2007 17:02
Matko jedyna ,no niezłe ... dzięki podałam dalej znajomym...
AngelsDream - Sob Mar 31, 2007 17:04
Off-Topic: | helen.ch, słusznie - panikować nie ma co, ale uważać trzeba. |
Anonymous - Śro Kwi 25, 2007 15:31
Eukanube jadły kociaste kurde mój Zgred ma cos z pęcherzem (teraz można czarną drzymordę podziwiać na modlińskiej w Vetce ) nie wiem czy to od tego. Co myślicie o royalu ? dla karmiących suk ? nada sie dla samca jako smakołyk?
devilline - Śro Kwi 25, 2007 16:52
Belial znam tylko Royala dla kotów, moja koleżanka karmi tym swojego persa i wychodzi na to że to wartościowa karma.
A ja chcę coś powiedzieć na temat białka w psich produktach. Zauważyłam że mniej białka jest np. w psich ciastkach niż w karmach dla psów.
Anonymous - Śro Kwi 25, 2007 17:39
a jakie ciasteczka pedigree? Charnel uwielbiał takie coś z słonecznikiem bodajże ale jak ja tego spróbowałam ( ) było obrzydliwe takie troszke tłuste. są takie ciacha firmy Bosh czy jakoś tak takie dietetyczne musze je przetestować
devilline - Czw Kwi 26, 2007 14:27
Belial, odradzam Ci pedigree (czy jak to się pisze). Osobiście uważam że jest to firma w której płaci się za markę, a nie za jakość jedzenia. I odradzam produkty tłuste. Idź do zoologicznego i poszukaj ciastek dla psów, popatrz w tabele, składniki. Znalezienie odpowiedniej firmy często wymaga długich poszukiwań, ale zapewniam Cię, że warto.
Anonymous - Czw Kwi 26, 2007 14:55
psów nawet pedigree nie karmie, ale te ciacha wyglądały dobrze miały niby fajne składniki które dają ładną sierść. a aa bym zapomniała Chapi czy coś takiego też nie?
myślałam o frolickach ale są tłuste i jakieś kolorowe (czyt chemia)
devilline - Czw Kwi 26, 2007 16:10
Belial, do Frolicków i Chapi też nie mam jakoś zaufania. To trzeba iść do zoologa i poszukać czegoś co wyda nam się odpowiednie, nie tłuste, z niskim stanem białka, jakaś mała firma. To nie idzie tak siedzieć, trzeba iść i poszukać. I tyle.
Natalia - Czw Kwi 26, 2007 20:57
Ja ze swojej strony polecam Purinę .
Teraz planuję zrobić ogonom niespodziankę i kupić im puszkę, tyle że widziałam taką dla kotów na sali w Carrefourze, malutką w sam raz, zagraniczną, nie pamiętam nazwy, ale kosztuje 1,90. Zastanawiam się nad nią, ale sama nie wiem. Może ktoś kupował?
Anonymous - Czw Kwi 26, 2007 21:01
Cytat: | malutką w sam raz, zagraniczną, nie pamiętam nazwy, ale kosztuje 1,90. Zastanawiam się nad nią, ale sama nie wiem. Może ktoś kupował? |
A ja mam prawie takiego ale innego Jeśli ktoś orientuje się po cenach albo ma blisko i sprawdzi to pewnie i tak, ale jednak popatrz na nazwę następnym razem, popatrz na zawartość białka i sama oceń
karusia_bb - Pon Maj 21, 2007 08:18
Mój pies zjada więcej warzyw i owoców niż suchej karmy czy mięsa xD
Z tą suchą karmą to bywa różnie w moim domu... najczęściej to mam pedigree albo eukanubę i czasem coś z tej suchej karmy zawsze Szczurołapka sama sobie podkradnie...
|
|
|