Klatki i wyposażenie - Tunele
jolaada - Pon Lis 14, 2011 15:07
Majszczur, kusiło mnie to już dawno. Jak to się stało,że Ci tego nie zjadły jeszcze? Opowiedz nam zainteresowanym, jak się myje to to?
Niamey Ty kusicielko! Takie cuda wynajdujesz,że nie śpię po nocach. Wszystkie kolory tarasów i sputników bym chciała.Jak zapanowałam nad żądzą posiadania to znowu rura. A dziecku powiem,że na mleko nie ma ale szczury pławią się w zagranicznych, kolorowych luksusach cotki Niamey
Majszczur - Pon Lis 14, 2011 15:14
a czy ja gdzieś napisałam że nie zjadły w pierwszą noc ozdobiły brzeżki po swojemu, ale poza tym ok. Myję tak samo jak inne rury i te ferplastowskie fretkowe i pcv-ki kanalizacyjne - namaczam w mydlinach w wannie, a potem wpuszczam do środka prysznicem wodę pod ciśnieniem. Ale jalaada powiem szczerze, że bardziej opłaca się i są równie chętnie okupowane (jak nie chętniej) tekturowe tuby, które mi poleciłaś mam tych tub popodwieszanych do sufitu klatki aktualnie 6 sztuk
jolaada - Pon Lis 14, 2011 15:15
Też lubię koronki
Teraz, po wpadce z allegro,kupuję je na takiej małej osiedlowej poczcie i kroję nożem na pół ,bo są tylko długie. Mają różną grubość, służą do pakowania plakatów, rysunków itp.Niszczycielki je uwielbiają!
natkapatka - Pon Lis 14, 2011 15:24
Dziewczyny jakie tuby.....
Kami - Pon Lis 14, 2011 15:26
jolaada, a ile taka tuba na poczcie kosztuje?
trutlen - Pon Lis 14, 2011 15:33
natkapatka napisał/a: | Dziewczyny jakie tuby..... |
Nie dziewczyna co prawda, ale odpowiem
Np takie.
jolaada - Pon Lis 14, 2011 15:34
Różnie. Zależy jaka gruba i jaka długa. Od 3 do 20 zł.Taka akurat gruba, na chyba 80 cm to ok 7 zł.Ja robię z niej dwie, ale trzeba powalczyć ostrym nożem.
A w papierniczym widziałam kolorowe, ale nie wiem jaka cena.
Niamey zaraz nam znajdzie całą ofertę internetową- nasza mistrzyni koloru. (pamiętam o ściółce)
Karena - Pon Lis 14, 2011 15:35
Majszczur, Niamey, ja dziś odebrałam z poczty fioletowy piekny kolor , właśnie szczury biegają aż miło popatrzeć. już dawno takiej radochy w oczach nie widziałam
Mika29 - Pon Lis 14, 2011 15:38
Ja te tunele rozciągliwe {te większe dla szczurów, fretek} widziałam u siebie w Tesco, ale następnego dnia zostały już tylko te małe Cena dużego tunelu wynosiła 11 zł..
Kami - Pon Lis 14, 2011 15:41
jolaada, dzięki
Majszczur, Karena, zróbcie zdjęcie przy okazji jak ten tunel rozciągany w klatce wygląda. Już wcześniej się nad nim zastanawiałam, może w przyszłym miesiącu zamówię.
natkapatka - Pon Lis 14, 2011 15:42
Karena, jak fioletowy to ja chce.....gdzie kupilas?
Karena - Pon Lis 14, 2011 15:51
natkapatka, na allegro
tunel trixie
bardzo polecam, szczuraki mają niesamowity ubaw.
nie wiem jak na samce ale na samiczki albo młode szczury idealny
Mika29 - Pon Lis 14, 2011 16:07
natkapatka, http://www.zooplus.pl/sho...a_fretek/263692 tutaj masz na pewno fioletowe, na allegro losowe
Karena - Pon Lis 14, 2011 16:17
Niamey, ahahaa ale nie na poczcie
kupiłam z allegro tylko odbierałam na poczcie
mam wrażenie że się nie zrozumiałyśmy
Fioletowy jest boski, nawet nie zauważyłam że zooplus ma je już w sprzedaży.
Karena - Pon Lis 14, 2011 16:40
Niamey, spoko też tak myślałam właśnie
Zamotanie,pogoda i reszta daje popalić.
Jak szukałam na allegro w zooplusie ich nie było ale mam koncepcję na urządzenie klatki i potrzebna mi jeszcze jedna rura więc tez będę zamawiać w zooplusie tak dla pewności.
Bardzo fajnie można układać różne kształty, wyginać itd jest dosyć sztywna ale nie bez przesady
|
|
|