To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Imiona dla szczurów

ko93 - Pią Kwi 23, 2010 18:44

Ja moje szczurki nazywalam pod kątem ich zachowania imiona bralam z jezyka Indyjskiego , Japońskiego i Polskiego ale szczególne są te z indyjskiego i japońskiego :sirwwt: ponieważ każde oznacza charakter mojego ogonka :)
PATY$$ka - Czw Cze 03, 2010 17:44

Viking, Vernon, Vip, Lodzio, Tarzan, Gibek, Uszatek, Pysiek, Riki, Dźery, Ben, Sajmon, Albinos...(chłopcy) :wink:
Można samemu wymyśleć np. Wielkonos :P

Armida, Kalina, Sepia, Erynia...(dziewczynki) :wink:

Jogi - Śro Lip 14, 2010 23:20

Ludzie! Mam zacmienie imionkowe!! :roll: Potrzebuje pomocy z imieniem dla chłopca z miotu T Anahata Rattery.

Mi się podobają te
- Tymbark
- Timon
..no i to wszystko :idea:

Jeden chłopiec to na pewno będzie Tutti. No ale na drugiego kompletnie straciłam wenę. Pomożecie? :>

asia030984 - Śro Lip 14, 2010 23:34

może Tako, Torress???!!!! :wink:
Mao - Czw Lip 15, 2010 00:15

Taurus, Takao, Tommy, Toledo, Terry.
Zależy, czy lubisz proste, czy bardziej wyszukane ;) Ja zazwyczaj przed wyborem imienia albo zaglądam do słowników, albo zaczynam zwracać większą uwagę na samochody :P

Jogi - Czw Lip 15, 2010 00:19

Mao napisał/a:
Taurus, Takao, Tommy, Toledo, Terry.
Zależy, czy lubisz proste, czy bardziej wyszukane ;)

Takao mi się podoba. Ja o wiele bardziej wole takie wyszukane, długie, ale bez przesady. Po jakimś czasie najprawdopodobniej obu samców wykastruje tak więc coś mi się zdaje, że będę mogła je traktowac jak samiczki, co znaczy, że dla mnie bezproblemowo wchodzą w grę i imiona żeńskie :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Oli - Czw Lip 15, 2010 00:24

Tumnus ;)
aneczka1-13 - Pon Sty 10, 2011 19:51

A czy ktoś mi pomoże z wyborem imienia na K?? Jakiegoś fajnego. To w związku z miotem K SunRat"s Jeden na pewno będzie Karolek a na drugiego nie mam pomysłu.
pszczoła - Wto Sty 18, 2011 15:40

proszę pomóżcie mi wymyślić męskie imię na Y :P najlepiej krótkie i dźwięczne... ja mam pustkę w głowie.... pisanie pracy wypruło ze mnie resztki wyobraźni... :roll:
Szczurczybyk - Wto Sty 18, 2011 15:52

Yordan ? :lol:
Bel - Wto Sty 18, 2011 16:05

pszczółka, a może jednak Yupikayey ;)
Ogoniasta - Wto Sty 18, 2011 16:08

Kilka indyjskich ;)

Yamir: księżyc

Yamaraj: król śmierci

Yash: sukces/sława

Yatin / Yogi: miłośnik

Yuvraj: książę

quagmire - Wto Sty 18, 2011 16:09

pszczółka, ja bym go nazwała Yami :mrgreen:
Vincencik - Wto Sty 18, 2011 16:30

pszczółka napisał/a:
proszę pomóżcie mi wymyślić męskie imię na Y :P najlepiej krótkie i dźwięczne... ja mam pustkę w głowie.... pisanie pracy wypruło ze mnie resztki wyobraźni... :roll:

Nazwiemy go Yulian The King. Heh...Yulian The King of Anahata...ja pier*** jak to dumnie brzmi :D

pszczoła - Wto Sty 18, 2011 16:34

hehe.... Potrzebujemy dwóch imion... Drugi może Yami / Yamir, Yankes (?), albo Yupikayey.... trudny wybór :P