To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Q-uleczki Emerald Moon

mrófka - Śro Lis 24, 2010 10:07

to strasznie smutne :(
Qookie [*]

U Quenciaka także wszystko w porządku, do tego stopnia, że zyskała przydomek "Demolka" :wink:
Są rzeczy których unicestwianie przyjęła sobie za punk honoru, np. deskę zabezpieczającą wejście za szafę :P
Dziś ją zważę, ale na pierwszy rzut oka widać, że pupka jej się zaokrągliła i cała sylwetka nabrała krąglejszych kształtów..
a co nas cieszy najbardziej, zrobiła się bardzo towarzyska :)

baradwys - Śro Lis 24, 2010 13:56

L. napisał/a:
ostry z niego chłoptaś
ano ostry, do tego stopnia, że z blizn schodzi juz ten brzydki róż mieszany z tandetnym fioletem (z mojego placa a nie z Qupa)
kaś napisał/a:
Querido naleśnik
chciałabym naleśnika, Qupiś to taka mała zbita kulka :P
cytryn007 - Nie Sty 02, 2011 11:57

dopiero dzis przeczytalam o Qooki.. przykro nam strasznie, przeczytalam temat o ropomaciczu jednak nie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie czy sklonnosci do tego sa uwarunkowae genetycznie?

Nasza Kaśka to przekochany gałgan i gryzon, gryzie wszystko ale nie umiem się na nią gniewac bo robi przesłodkie miny i daje chetnie buziaki i jest taka wieelka, najwieksza u mie w stadzie :) tydzien temu wazyla 452g :)

L. - Nie Sty 02, 2011 13:59

cytryn007, ropomacicze to kwestia indywidualna, chyba, że często występuje w danej linii - wtedy może świadczyć o kłopotach hormonalnych. w chwili obecnej nie ma podstaw aby sądzić, że to genetyczne.
poza tym jedyne co można zrobić , aby tego uniknąć (bo spotyka to i samice, które miały miot i takie, które nigdy nie miały) to wykastrować samice.

ależ klusior :serducho: :shock:
:foty:

marlena85 - Pią Sty 07, 2011 19:24

na osłodę po tych przykrych wiadomościach :wink: Panna Quanti Novell

mrófka - Pią Sty 07, 2011 19:38

jaką mamy śliczną siostrę :serducho:
cytryn007 - Nie Sty 09, 2011 19:42

Nasze niemałe szczęscie, siersc ma niepokrecona ale za to jaka gesta! :)

powoli zlizamy sie do pierwszych urodzin! :)

baradwys - Nie Sty 09, 2011 19:49

cytryn007 napisał/a:
siersc ma niepokrecona ale za to jaka gesta!
no a jak bo chyba wszystkie loki miotu ma Qup :P Jak zwykle nie mam zajęć :P ale musicie wierzyć mi na słowo. Tak jak śmiałam się z gratisem, że L. mnie oszukała i to nie mój szczur bo ja chciałam rexa a nie standarda tak dziś cofam wszystkie te słowa :P
mam rexa, ładniejszego od Oriona choć nie tak ładnego jak Au lait.

cytryn007 - Pon Sty 10, 2011 14:29

Shy_Lady, oj to kombinuj zdjecia kombinuj!
i oddaj nam troche loków :P
a i Kaska uszy ma wieksze, jakos na zdjeciu male wyszly ale to pewnie w porownaniu do niej bo wielkie to to ;)

baradwys - Pon Sty 10, 2011 20:03

ni dy rydy loków nie oddamy!
mrófka - Pon Lut 14, 2011 03:31

jeszcze dwa dni :nuci:
baradwys - Wto Lut 15, 2011 22:58

to już jutro i nie ważne że Silverowi składałam życzenia dziś... Ja po prostu nie znam się na kalendarzu (bo tam powinny być dni robocze i dni wolne ;) )
reszcie złożę jutro może przed pracą dam radę ;)
a teraz kilka obiecanych zdjęć ;)
słabe bo Qup nie lubi siedzieć w miejscu :(
https://picasaweb.google.com/112187621544100738670/Qupisiowe?authkey=Gv1sRgCNrFqJy-1JivVw#

Bel - Wto Lut 15, 2011 23:37

Qpeeek :serducho: Quick za życzenia dziękuje :D i reszcie rodzeństwa złoży ale jutro :P Shy a gdzie Qp ma futro koło szyi :shock:
baradwys - Wto Lut 15, 2011 23:39

nie ma, za uchem nie miał nigdy a przynajmniej sobie nie przypominam :)

edyta:
to jest rowek :P
ma rozgarniętą sierść :P

Bel - Wto Lut 15, 2011 23:44

Shy_Lady, to co ty mu za zaczeskę robisz :P nie wiesz,że wiosna 2011 to trend grzywek? :lol: