To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Q-uleczki Emerald Moon

Bel - Pon Kwi 26, 2010 15:56

aleeeeeeeee śliczny :D
L. - Pon Kwi 26, 2010 21:02

osz kurczę!
jak ona się patrzy :falover: wymiękam..
http://picasaweb.google.c...embedwebsite%22
tylko przytulać i całować http://picasaweb.google.c...embedwebsite%22

kasia_w - Pon Kwi 26, 2010 21:19

L. napisał/a:
jak ona się patrzy

Oj tak, ten jej wzrok zawsze mnie rozczula... :serduszka: Cieszę się, że zdjęcia się podobają :)

marlena85 - Pią Kwi 30, 2010 18:03

Quanti Novell :] ledwo wysiedziała na planie zdjęciowym

[ Dodano: Pią Maj 28, 2010 20:47 ]
moja Quleczka :)

L. - Pon Cze 21, 2010 00:25

Hej, hej jak tam Q-uleczki :mrgreen: ?
Już im stuknęły 4 miesiące :) lada chwila zacznie się okres dojrzewania i będziemy mieli kobitki i mężczyzn :serducho:

Ps. Czy ja jestem komuś winna jakieś papiery? Umowy są. Karty zdrowia wszystkim dałam.
Czy ktoś nie dostał metryki (nie dotyczy osób wyrabiających rodowody, które metryki nie chciały). :wink:
Jeśli komuś czegoś brakuje bądź coś zgubił proszę o informacje na PW :mrgreen:

Bel - Pon Cze 21, 2010 00:32

Quick miewa się świetnie.Duży dzieciak choć waleczne ma serce :D nadal sztamę trzyma z velvetem,podskakuje do starszych i większych ale respekt ma przed tatusiem :D kolorek ma cudowny,może rex nie jest jakiś super wyjątkowo poskręcany... ale za to futerko gęste,że ciężko znaleźć skórę :D

baradwys - Pon Cze 21, 2010 09:01

Qupiś też ma się świetnie, robi się z niego mały indywidualista i zaczyna drzeć koty z Pietem i czasem z Orionem :/
Długie to to, przypomina mi Othella :P

kaś - Pon Cze 21, 2010 10:52

A Querido... Leje na półki, kradnie jedzenie, grzebie w czym może, rozbebesza śmieci, straszy myszy i ciągnie za skarpetki jak mu się nudzi... Uwielbiam go :mrgreen: :serducho:
Jest strasznie kontaktowy i lubi bawić się w berka, włazi mi na głowę w dosłownym tego słowa znaczeniu i wyczynia takie głupie rzeczy, że po prostu mózg staje. Ach, no i przybiega na cmokanie :)

L. - Pon Cze 21, 2010 14:05

Dzisiaj gadałam Iloną , u której jest Quna :)
Mówiła, że mała trzyma się świetnie, zawsze ma dobry humor i biega za nią jak piesek :D
Do Ilony się garnie, ale do jej synka podchodzi z większym dystansem :-P (nie dziwie się Qunie - te małe dziecięce rączki ;P )

marlena85 - Pon Cze 21, 2010 17:40

Quanti Novell jest raczej typem dominującym, "znęca się" nad Maruną, co chwilę ją mocno iska, albo tylko Maruna jest taką panikarą i piszczy jak tylko Novelka ją dopadnie :mrgreen: natomiast w stosunku do MissTi jest nieziemsko łagodna, nie zauważyłam jakichkolwiek kłótni między Novelką a MissTi.
mrófka - Pon Cze 21, 2010 19:45

Quenipha to Quentipha, jedyna w swoim rodzaju, inna od wszystkich i zaskakujaca, taka chodząca niespodzianka. Do dziś jej zostało od malucha, że jak reszta stada chodzi po klatce to ona śpi, a jak reszta śpi to ona biega. Nie lubi buziaków i przed cmokiem w pysia wyrywa się jak by ją ktoś ze skóry obdzierał, ale do czochrania i głaskania sama przychodzi pod rękę. Pierwsza zdobyła segment i jest najlepszym nurkiem. Podczas kąpieli wkłada całą głowę pod wodę i wyławia pyszczkiem przysmaki, skutkiem czego wygląda potem jak taki mokry bober z irokezem :mrgreen: Ponadto jest bardzo kochana w stosunku do swoich młodszych siostrzyczek i nigdy jej nie ma tam gdzie wybuchają jakieś sprzeczki :serducho:
kasia_w - Śro Cze 23, 2010 11:02

U Qukardki (przydomek - Koka) też wszystko ok. Waży 280-290g, nie wiem ile dokładnie, bo strasznie się wierci podczas ważenia. Z dnia na dzień widzę jak zmienia się jej charakter - robi się coraz bardziej kontaktowa i "miziasta" (nie lubi pieszczot ale gdy jest na wybiegu, co chwila przybiega i zaczepia np. podgryzając mnie w stopę, żebym się z nią pobawiła :lol: ). Kiedy była na etapie odkrywania świata, za nic nie chciała wrócić do klatki, nie interesowała się nawet pełną michą jedzenia. Teraz, gdy wołam "dziewczynki, chodźcie na jedzonko" Koka przybiega razem z pozostałymi :D Jest pojętna, uparta, lubi mnie podgryzać (paznokcie i stopy), a w stosunku do innych szczurków bezkonfliktowa :) No i to jej spojrzenie... Jak coś spsoci, a potem się tak na mnie patrzy, jestem w stanie wszystko jej wybaczyć :zakochany:

baradwys - Wto Lip 20, 2010 20:46

powiem tyle, że kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham, kocham... Qupisia!!

Mimo iż marzyłam o kolosie rozmiarów dziadka Elektrona lub tatusia Perusia a dostałam kurdupelka ale kocham go nad życie :D
te jego miny, jego uszy, moje najcudowniejsze uszyska pod słońcem :D
W temacie dodałam filmik i gdzieś tam chyba pod koniec wyciągam go z chasioka (śmietnika) ze szczurzymi odpadami i robię Mu rzeczy straszne :P po których zawsze udaje że ma focha... naprawdę cudowny szczur, nie zamieniła bym go na żadnego innego...

wuwuna - Czw Lip 22, 2010 00:20

Łał Shy to on na prawdę musi być wyjątkowy. Ja już chce je zobaczyć (twoje skarby :* )
baradwys - Czw Lip 22, 2010 08:11

wuwuna, naprawdę, najcudowniejszy na świecie całym :)
poznasz, już w sobotę :)

[ Dodano: Czw Lip 22, 2010 15:16 ]
zważyliśmy mojego krasnala i waży baaardzo malutko :( tylko 386g :(

[ Dodano: Czw Sie 26, 2010 11:48 ]
halo halo... co tam u rodzeństwa?
Zauważyłam, że Qup zaczyna dojrzewać, wczoraj nawet mnie udziabał, tak sam z siebie :O
Już nie lubię samców i ich dojrzewania :/