Wystawy szczurów rodowodowych - III Ogolnopolska Wystawa Szczurow Rasowych! GDANSK
sachma - Śro Sie 06, 2008 13:07
Off-Topic: | Layla, oj tak zadziwila mnie twoja wiedza o chomikach, bo mimo ze ja mialam ich kilka nie wiedzialam ze w dzien nie mozna ich budzic |
Cola - Śro Sie 06, 2008 13:39
Off-Topic: | ale wy sobie tu słodzicie |
Layla - Śro Sie 06, 2008 13:44
Cola, bo jesteśmy sektą, nie wiedziałaś? Wystawa to był punkt werbunkowy
ciacho - Czw Sie 07, 2008 07:17
Layla napisał/a: | bierz pod uwagę, że wystawy szczurów RASOWYCH | to nie były szczury rasowe tylko rodowodowe nie mylmy pojęć, to fakt może i macie racje, ale ja tylko wygłaszam swoją opinie, że spodziewałam się czegoś więcej bo to miło być ogólno polskie- a u mnie zwykła wystawa była większa więc się zawiodłam w Gdańsku i tylko tyle- nie mówie, że było źle ale skromnie
Layla - Czw Sie 07, 2008 07:20
ciacho napisał/a: | to nie były szczury rasowe tylko rodowodowe |
RASOWY = RODOWODOWY, ileż razy można to powtarzać Rasowość zwierzęcia tkwi właśnie w rodowodzie, jeśli nie ma rodowodu, to jest co najwyżej w typie rasy.
Anonymous - Czw Sie 07, 2008 08:01
a mi brakuje plakietej dla wystawców;p bo nie wiem kto jest kto:p ale ogólnie wam powiem, że na zdjęciach i filmikach wygląda to spoko spodziewałam się piętnastu szczurów i zrobionych w wordzie dyplomów:P
Layla - Czw Sie 07, 2008 08:02
aga, wystawcy mieli plakietki przypięte do cycków
Anonymous - Czw Sie 07, 2008 08:37
Layla,
ciacho - Czw Sie 07, 2008 11:23
Layla napisał/a: | RASOWY = RODOWODOWY, ileż razy można to powtarzać Rasowość zwierzęcia tkwi właśnie w rodowodzie, jeśli nie ma rodowodu, to jest co najwyżej w typie rasy | nie zgadazam się z Toba i przykro mi, ale się bardzo mylisz
Anonymous - Czw Sie 07, 2008 11:31
ciacho napisał/a: | nie zgadazam się z Toba i przykro mi, ale się bardzo mylisz | rotfl, a jakies argumenty?
ntliee - Czw Sie 07, 2008 11:32
ciacho napisał/a: | nie zgadazam się z Toba i przykro mi, ale się bardzo mylisz |
to może powiedz jak widzisz różnicę
ciacho - Czw Sie 07, 2008 11:36
wielka już był taki temat, poszukajcie w zamkniętych, bo ten temat jest o wystawie
Tygrys - Czw Sie 07, 2008 11:41
ciacho, Layla nie myli się.
L. - Czw Sie 07, 2008 12:52
ciacho, sorry ale chyba wiem co hoduje
Szczury rasowe nasz związek nazwał rasowymi dlatego, że posiadają rodowody.
Właśnie rodowód daje możliwość nazywania zwierzęcia rasowym.
Chociaż szczury nie mają ras tylko odmiany.
Jeśli szczur nie jest zarejestrowany w Stowarzyszeniu zrzeszającym hodowców szczurów i niema rodowodu - jest nierasowy.
Tak samo koty mają odmiany chociaż powszechnie mówi się, że rasy.
Nezu, już to tłumaczyła w jednym temacie - napisała wręcz cały elaborat
Anonymous - Czw Sie 07, 2008 12:55
Off-Topic: | czyli jakby ktoś dwa rodowodowe szczury rozmnożył i nie zapisał się do spsu, to maluchy byłyby nie rasowe? |
|
|
|