Mioty urodzone - rok 2011 - Narodziny miotu U SunRat's - rezerwacje str. 10
AngelsDream - Wto Maj 07, 2013 21:14
radzioo81, ja nie heniok, ale mogę podpowiedzieć, że to może świadczyć o jakimś zwyrodnieniu w ogonie/kręgosłupie.
quagmire miała jeden lub dwa takie przypadki, można podpytać.
radzioo81 - Wto Maj 07, 2013 21:15
AngelsDream, Ty jak zwykle Skrzydlaku na posterunku. Dziękuję.
AngelsDream - Wto Maj 07, 2013 21:18
radzioo81, nie ma za co.
Warto skonsultować z lekarzem podanie leków przeciwzapalnych lub poprawiających przewodnictwo nerwowe, oczywiście po wykluczeniu innych przyczyn.
heniok - Śro Maj 08, 2013 07:21
radzioo81, tak jak napisała AD, pewnie zwyrodnienie, może na RTG by coś wyszło, nasza Fifa wyglądała dużo gorzej aż ją przekrzywiało na bok, a pożyła z tym ponad rok
Pućka - Śro Maj 08, 2013 14:04
Mój Czarnuch jak jeszcze był sprawny też tak podkręcał ogon. Nic z tym nie robiłam, teraz ma prawie 3 latka i żyje i żadnych problemów w związku z tym nigdy nie miał. Co prawda ogon się sam wyprostował, jak przestał szczur mieć w nim władzę.
radzioo81 - Śro Maj 08, 2013 15:09
dziękuję za uspokojenie mnie
radzioo81 - Sob Maj 11, 2013 21:40
pomiar wagi Ulfika z dnia 7 maja wskazał nam 719 gram więc jest lepiej niż było (maks 814 gram a 26 kwietnia 750 gram) ale trochę mu skóra wisi na tym pięknym ciałku.
ogólnie szykuje się dla niego ciężki okres upałów no i kilka zdjęć zarzucam:
radzioo81 - Wto Maj 14, 2013 20:21
Ulfik...pojechał profilaktycznie z tym "krzywym" ogonem...pani Daria się uśmiała mówiąc ze czegoś takiego jeszcze nie widziała a wrócił z diagnozą posiadania w sobie "czegoś" bliżej nieokreślonego... to "coś" ma około 1,8 cm i jest umiejscowione w jamie brzusznej... pani Daria go wzięła zaczęła macać i macać i USG zrobiła i wymacała...a ja tam nic nie czuję i to jest najgorsze za tydzień mamy się pokazać a teraz podajemy Enro i Papaję w tabletkach (pomaga ponoć na trawienie) bo pani Daria pierwszą diagnozę stawia na zator jelitowy albo ślepe jelito się zapchało czy coś takiego... (wkleiłem z mojego tematu-moderacjo wybacz wielokropkowość)
AngelsDream - Śro Maj 15, 2013 09:02
Off-Topic: | radzioo81, wybaczamy. |
Usię ostatnio w piątek dokarmiałam, ależ to piękna dziewczyna jest.
radzioo81 - Śro Maj 15, 2013 09:03
AngelsDream, dziękuję
Pyl - Nie Maj 19, 2013 18:19
Usia dziś w trybie pilnym odwiedziła weta (stęskniła się od czwartku ) - niestety ma obrzęk płuc
Dostała krótko działający steryd, Furosemid i kolejny (trzeci już) antybiotyk. Została też nieco natleniona - tylko niecałą godzinkę, bo już zamykali lecznicę. Kciuki się przydadzą.
radzioo81 - Nie Maj 19, 2013 19:26
Pyl, nasze są zdrówka dla siostry życzymy
heniok - Pon Maj 20, 2013 16:07
Pyl, dziękuje za wszystko co dla niej i pozostałych robisz
Kciukam żeby się wylizała
Pyl - Pon Maj 20, 2013 21:06
heniok, kciukaj mocno. Dziś nie jest lepiej, wczorajsza poprawa po lekach widać była krótka. Dziś dostała kolejny zestaw steryd + Furosemid, no i antybiotyk oczywiście. Jutro znów do weta, być może nawet zawiozę ją rano to dostanie tlen.
Jeszcze parę dni musi wytrzymać, żeby antybiotyk dał radę. A mi się serce kraje
radzioo81 - Pon Maj 20, 2013 21:13
aż tak źle ? niech zdrowieje siostra Ulfika
|
|
|