Mioty adoptowane - [Miot] Gluty - w nowych domkach. O maluchach słów kilka :)
valhalla - Wto Lis 13, 2012 16:06
Chyba dopiero 9 grudnia skończą 1,5 roku?
Vaco! Jak Piet'ruszek?
Vaco - Wto Lis 13, 2012 23:16
tyje ale chyba dieta się zbliża
valhalla - Wto Lis 13, 2012 23:22
Znaczy żyje w dobrobycie Pytam, bo dawno nie wrzucałaś fot, a masz i cudne stado, i cudne foty robisz, więc byłoby fajnie zobaczyć zmiany
Vaco - Śro Lis 14, 2012 23:49
no właśnie nie robię, bo nie mam czym... ewentualnie telefonem ale to tylko jak "coś" się nie rusza, a tak to ni dy rydy
madziastan - Pon Gru 10, 2012 09:48
Córeczka czuje się świetnie, zgarnia do miziania, dużo je i pije Tabletki widocznie pomagają. Podejrzewam że Córeczka ma początkowy stadium zaćmy.
madziastan - Nie Gru 23, 2012 22:13
Z Córunią źle, jutro lecę do weta, prawdopodobnie ma albo zapalenie ucha albo mózgu. Mam nadzieję że to będzie to pierwsze... Czasami zatacza, ma drgawki i trzęsie główką.
Vaco - Pon Gru 24, 2012 00:01
kciuki za siostrzyczkę naszą oby było lepiej niż wygląda!
valhalla - Pon Gru 24, 2012 00:09
madziastan, trzymam kciuki Koszmarny czas na chorowanie szczurów...
mataforgana - Pon Gru 24, 2012 00:42
Ja w piątek straciłam szczura i czemu przed wigilią to nie wiem...
madziastan - Pon Gru 24, 2012 11:46
Filmik (trza kliknąć) -
Z Córunią źle, mam nadzieję że po jakimś czasie jej polepszy... dostała Biotryl.. i mam ją męczyć 3xdz furosemidem 0,1ml. Oczywiscie dostaje leki Cardicure 1/6 tabl + co 2 dni Encorton 1/4. I 0,1ml 2x dziennie kalium gluconicum...
Podkarmiam ją nurtidrinkiem...
Biała - Pon Gru 24, 2012 22:10
madziastan, Taki stan się pojawił nagle?? Czy były wcześniej jakieś symptomy??
Jeśli chodzi o steryd dr Piasecki poleca dla gryzoni Rapidexon/Dexafort i ja z doświadczenia wiem, że działają one lepiej ( też mniej obciążają organizm).
Oczywiście przeogromne kciuki!
A jak ona z jedzeniem??
Jest poprawa po lekach ??
Edycja
W takim stanie myślę, że powinna dostać steryd inj.
madziastan - Pon Gru 24, 2012 23:06
Biała napisał/a: | madziastan, Taki stan się pojawił nagle?? Czy były wcześniej jakieś symptomy??
Jeśli chodzi o steryd dr Piasecki poleca dla gryzoni Rapidexon/Dexafort i ja z doświadczenia wiem, że działają one lepiej ( też mniej obciążają organizm).
Oczywiście przeogromne kciuki!
A jak ona z jedzeniem??
Jest poprawa po lekach ??
Edycja
W takim stanie myślę, że powinna dostać steryd inj. |
Nagle się pojawił, wczoraj ok 22-23 zaczęła mieć lekkie objawy, zataczała w kółko ale jadła i była aktywna a rano już taką zastałam. Jutro wpadnę znowu do lecznicy żeby omówić dokładniej sytuację i spytam się o dexafort oraz o leki do obj neurologicznych (nivalin bądź nootropil). Ona sama nie je, poprawa jest ale minimalna. Karmię ją nutridrinkiem, sama zaczęła starać się myć i raz zachowywała już jak normalny zdrowy szczur myjąc pupkę i dokładniej twarz, tyle że tylko to trwało 5 sekund, a potem opadła bezwładnie i zaczęła spowrotem być 'roślinką'.
Vaco - Wto Gru 25, 2012 01:57
Z Rapidexonem nie miałam styczności ale myślę że w razie czego Dexafort byłby dobrą opcją... trzymam kciuki za malutką
Biała - Wto Gru 25, 2012 13:53
Vaco napisał/a: | Z Rapidexonem nie miałam styczności ale myślę że w razie czego Dexafort byłby dobrą opcją... trzymam kciuki za malutką |
To dokładnie to samo
Madziastan dużo sił i kciuków może zapytaj również o leki na guzy przysadki ( min Bromergon)
madziastan - Wto Gru 25, 2012 15:30
Zapytam... wetka bedzie dopiero w czwartek..
|
|
|