To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - "El" Emerald Moon - 3 urodziny :)

vedzion - Pon Lis 17, 2008 02:01

Czas leci, to prawda... Moi panowie rosną przewspaniale i są absolutnie odjazdowi.

Elmo waży już 350g
Elsik 345g
Diabełek 340g
Elfik 317g (najmniej z całej czwórki, ale dokazuje i zaczepia resztę nadrabiając swoją drobną posturkę). Do tego Elfik ma naprawdę Elfie uszy - dumbowo duże, ale lekko szpiczaste.

Wszyscy szaleją i rozrabiają, choć nie robią żadnych szkód. Obok woliery postawiłam szafkę z przejściem na kanapę - mają chłopcy radochę!!! Ogólnie są wspaniali.
Cały czas zbieram się, żeby obszerniej wszystkich opisać i obrobić fotki, ale tak odkładam z dnia na dzień bo pracy mam strasznie dużo. I jak już siądę do roboty przed kompem, to wsiąkam w robotę i tak mijają kolejne dni. Całe szczęście, że pracuję w domu, bo maluchy, a raczej już młodzież szczurkową mam cały czas przy sobie i dzięki nim nawet w pochmurne dni świeci słońce jak na karaibach.

A Eliśka, wspaniała. Moi panowie, prosili, by pozdrowić, wymiziać i ucałować w noseczek ich siostrzyczkę. A sami swoją drogą są też bardzo całuśni i przytulaśni i uwielbiają chować się w kapturach od bluz - oczywiście, jak mam bluzę na sobie.

L. - Pon Lis 17, 2008 17:51

No to super te moje wielorybiątka rosną :D
Waga całkiem całkiem :mrgreen:

Cieszę się, że sprawiają tyle radości :D

A jak reszta rodzeństwa? ;>

[ Dodano: Pon Lut 02, 2009 15:32 ]
Ależ wy jesteście ;]
zawiodłam się na was. babci niema i już wszyscy zapomnieli.
w sobote ELki skończyły pół roku! całe 6 miesięcy :D

:urodziny: :urodziny: :urodziny:

jak tam moje wunki ? ;>

Elwuś.

Elektron.

El.

Else Effect.

Eldorado.

Kto da więcej ? ;>

nutaka - Pon Lut 02, 2009 21:24

zdrówka życzę! :tummykiss:
vedzion - Wto Lut 03, 2009 13:26

L., Twoje wnuki są najcudowniejsze na świecie!!! Pięknie wyrosły i charakterki mają wspaniałe. Są najsłodsze i najwspanialsze na świecie. Nie wyobrażam sobie, jak mogłoby wyglądać moje życie, gdyby ich nie było. Kochają mizianie i przytulanie, zabawy i zwiedzanie wszystkich zakamarków, jakie tylko mogą odwiedzić. Postaram się niebawem wrzucić zdjęcia.

A dla całego Elkowego rodzeństwa - STO LAT!!!!! i buziaczki dla mamusi!!! i tatusia !!! :mrgreen:

[ Dodano: Wto Lut 03, 2009 13:37 ]
Może zdjęcia się załadują :]

[ Dodano: Wto Lut 03, 2009 13:39 ]
To nie są ostatnie zdjęcia, ale moi panowie wyszli na nich przecudnie, dlatego wrzuciłam właśnie te. Najnowsze zdjęcia już niebawem... :mrgreen:

Anonymous - Wto Lut 03, 2009 13:40

Łaaa, jakie piękne zdjęcia :serducho: :serducho: :serducho:

I oczywiście najlepszego życzę :urodziny:

vedzion - Wto Lut 03, 2009 13:57

L., specjalnie dla Ciebie wrzucam to zdjęcie. Ta Elfikowa minka jest chyba genetyczna... :mrgreen:

[ Dodano: Wto Lut 03, 2009 14:08 ]
A w zbliżeniu, wygląda to tak...

Ninek - Wto Lut 03, 2009 15:33

Elishka ma sie rewelacyjnie :) Należy raczej do małych panienek (waga z niedzieli: 290g).
Moja mum chce ją oddać do cyrku :lol: Jako pierwsza wypada z klatki, wspina sie po wszystkim i wszystkich, skakanie też nieźle jej idzie, ale przy Trishnie każdy szczury skacze słabo :P
Jest strasznie kochana, przychodzi do mnie, liże, mizia sie, włazi na kolana i asystuje przy sprzątaniu :)
Bardzo fajny potworek, mój mały pokręceniec.
Aktualnych zdjęć nie mam i w najbliższym czasie niestety nie będe miała (kiepsko wypadło półrocze, oj kiepsko), więc napisze tylko, że Elinka jest bardzo ładnie wybarwiona na nosku i ma śliczne, gęste i mocno pokręcone futerko :]

Mona - Wto Lut 03, 2009 17:45

Sto lat dla LE-ek!!
Elize to totalne ADHD biega, skacze, szleje i zwiedza. Harakterek to ona ma zadziorny i obecnie rządzi swoim małym stadkiem i najmłodszemu co jakiś czas przypomina o swojej pozycji :] Jest cudowna i ciekawska. Przybiega na zawołanie, posiedzi na kolanach da się wymiziać, ale co za wiele to nie zdrowo. Przez pewien czas martwiłam się jej wyglądem, gdyż wszystkie szczury jakie miała to od początku do końca pulpety były, a ona jest hmm dłuuuuuga, nawet pokusiła bym się o stwierdzenie że jest chuda w porównaniu do reszty, ale jak się przyjrzeć to ma całkiem sporo tłuszczyku. :mrgreen: Pochłania ogromne porcje jedzenia. I te jej ogromne piękne oczęta.
Niestety na razie nie mam jak pozmniejszać zdjęć, ale jedno można zobaczyć tu: http://www.photoblog.pl/benedikte/30529262

L. - Wto Lut 03, 2009 20:49

vedzion, nie no, chłopaki są genialne ;d a mina Elfika na bank genetyczna :P a wiemy, że dowody zdjęciowe co do tego są ;P

Ninek, Mona, ja zauważyłam, że panie zdecydowanie wdały się w mamuńke :) ona chuda nie jest, jest strasznie dłuuuga i po prostu szczupła i widać damska część miotu to po niej odziedziczyła :}

W ogóle strasznie się ciesze, że maluchy trafiły do tak rewelacyjnych domków i że jak na razie (i odpukać!) na żadnym się nie zawiodłam. Co prawda wiadomości różnie do mnie dochodzą, raz częściej raz rzadziej, ale wiem, że mogę spokojnie spać, bo maluchy są otoczone miłością i troskliwą opieką.

ps. a może ktoś się pisze na kolejne El-kowe pokolenia xDD ? :cojest:

vedzion - Wto Lut 03, 2009 23:39

L., nie kuś!!! :mrgreen:
Mona - Wto Lut 10, 2009 13:48

To jeszcze parę fotek Elize :mrgreen:

niuchamy

pozujemy

latamy

wyginamy (śmiało ciało) :P

agggrrrrr

Badoha - Wto Lut 10, 2009 13:51

http://www.fotosik.pl/sho...3a9c60a4471da05 Piękna fotka :serducho: :serducho: :serducho:
H. - Wto Lut 10, 2009 15:21

Mona, ostatnia fota: :rotfl:
L. - Wto Lut 10, 2009 20:37

Mona, genialne zdjęcia :D :D
mała cudownie wyrosła :serducho:

ps. weź zaktualizuj podpis ;d

Ninek - Śro Lut 11, 2009 10:57

Dla babci L. ;)

Zrobienie ostrego zdjęcia temu szczurowi graniczy z cudem! To jest kompletne adhd, najbardziej zwariowany szczur z mojego stada! Wlezie wszędzie, ciągle biega, skacze, wspina sie (na nogi uwielbia :lol: ) a jednocześnie przychodzi sie pomiziać :serducho:
Żeby zrobić te 3 ostre (w miare) fotki ganiałam za nią z aparatem 40 minut :roll: A i tak nie są ładne... Na noge wlazła sama :) Mam zdjęcia po kolei jak włazi, ale marne są.