To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2011 - Narodziny miotu U SunRat's - rezerwacje str. 10

radzioo81 - Pon Mar 04, 2013 15:35

quagmire, ogólnie dobrze, łasica z niego jest cały czas jak mają wybiegi to pcha sie na ręce a jak wyczuje że coś jem to obaj nie dadzą mi spokoju :roll: "odpycham" ich (jego i Alfika) bokiem to zachodzą od tyłu, odpycham z tyłu to od przodka atakują pieruny jedne ;)
Ulfik waży teraz 764 gramy wiec od 29 stycznia stracił 55 gram, jest mały sukces ale nie zapeszam.

quagmire - Pon Mar 04, 2013 16:17

To fajnie, że mu się udało.
Wiem, że to trudne i że pewnie nawet niewiele widać. Ale warto.

radzioo81 - Pon Mar 04, 2013 16:20

quagmire napisał/a:
Wiem, że to trudne i że pewnie nawet niewiele widać. Ale warto.
no łatwe to nie jest ;) ale choćby dla jego kondycji warto no nie ? choć nie widzę żeby się mocno męczył, szybciej Alfik zasypia na wybiegach niż ten pierun łognisty kulisty ;)
radzioo81 - Nie Mar 10, 2013 07:59

halooooo czy inne domki mogłyby dać znać co z wagą u reszty samców miotu U ?
AngelsDream - Nie Mar 10, 2013 10:21

radzioo81, na 10 stronie jest pst z rezerwacjami, czasem warto pisać PW z takim zapytaniem. Albo napisz bezpośrednio do hodowli, może mają takie dane?
radzioo81 - Nie Mar 10, 2013 15:43

AngelsDream, no właśnie Rob nie ma. domki nie piszą z takimi "pierdołami" tylko jak coś poważnego się dzieje. :/
heniok - Nie Mar 10, 2013 16:22

radzioo81, z tego co udało mi się na szybko dowiedzieć to Umbo waży 564g, a Uzo 719g.
radzioo81 - Nie Mar 10, 2013 16:35

heniok, dzięki Robercie. waga Umbo jest taka "normalna" no nie..? Uzo tez dużo waży a Ulfika udało mi się odchudzić o 55 gram póki co. ;)
heniok - Wto Kwi 23, 2013 21:19

W związku z sytuacją, która miała miejsce w ostatnich dniach, a dotyczy szczurów z tego miotu pozwolę sobie przekazać Wam garść przykrych informacji.

10.04.2013 zostaliśmy poinformowani przez PW, że właścicielka Aiszy, Aurei, Safiry i Usi nie jest w stanie dalej zajmować się swoimi szczurami i chce im szukać DT w Poznaniu, a docelowo je oddać. Nie zgodziliśmy się na to, postanowiliśmy, że szczury wrócą do nas jak tylko uda się znaleźć dla nich transport, a domku będziemy szukać już my. Dzięki pomocy pszczółki wczoraj, a więc 12 dni od informacji o konieczności oddania szczurów, dziewczynki były już w Warszawie. Niestety tylko 3, gdyż jedna z nich (Aisza) wg słów właścicielki została znaleziona w klatce martwa rano w dniu transportu (wg informacji od właścicielki miała guza, co przyczyniło się do jej śmierci).

Po obejrzeniu pozostałych 3 szczurzyc w Warszawie przez zaufane osoby z forum (nie mogliśmy ich odebrać wczoraj bezpośrednio) zapadła decyzja o jak najszybszej wizycie z nimi u lekarza weterynarii. Informację jakie uzyskałem po tej wizycie przyprawiły mnie o palpitację serca, dziewczynki są w bardzo złym stanie fizycznym, dr Ania bała się im podać koniecznych leków odrobaczających ze względu na ich stan. Safira ma ropnie w uszach, Usia ropne zapalenie płuc, dodatkowo mają roztocza/grzybicę…

Obecnie dziewczynki są już w trakcie leczenia, będę informował o stanie ich zdrowia.
Dziękuję osobom zaangażowanym w pomoc dziewczynkom i być może ratowanie ich życia.
Prosimy o kciuki za dziewczynki. :(

MalaBoo - Wto Kwi 23, 2013 22:00

heniok, przykro mi, że nie tłumaczysz do końca sytuacji. Gdybym była na miejscu w Poznaniu, nie doszłoby do tego do czego doszło, dowiedziałam się przez telefon o stanie dziewczyn i z innego miasta pisałam do Ciebie od razu jak sytuacja wygląda, co wiem i kiedy będę w Poznaniu żeby móc dziewczyny oddać.

/edit.
moim błędem było to, ze nie oddałam ich przed wyjazdem do innego miasta kiedy były w 100% zdrowe ale w tamtym momencie nie wiedziałam, że nie będzie mnie tak długo w Poznaniu i że dojdzie do czegoś takiego, cały czas miałam nadzieje, że wrócę i nie będę musiała im szukać nowego domu. Nikomu nie życzę stawienia się w mojej sytuacji, zobaczenia moich wyrzutów sumienia i tego, że Ty jako hodowca wiedzący jak sprawa wygląda stawiasz mnie w takim świetle. Wyszłam w tym momencie na osobę która dopuściła do takiego stanu szczurów będąc przy nich na co dzień i na osobę bez serca która szukała domu dla nich żeby pozbyć się problemu.

radzioo81 - Nie Kwi 28, 2013 13:42

https://www.youtube.com/w...d&v=9D0Glw1TrlE część miotu U leży po lewej stronie :)
Pyl - Śro Maj 01, 2013 01:13

Usia dziś po kontroli - jej stan jest niemal bez zmian, osłuchowo nic się nie zmieniło, boczki nadal bardzo mocno pracują, a w stresie się przydusza. Ponieważ jednak na RTG jest widoczna minimalna poprawa to kontynuujemy antybiotyk, za tydzień kolejna kontrola i kolejne RTG.
Dziś dziewczyny dostały leki na pasożyty, więc może przynajmniej pasażerowie na gapę przestaną obciążać ich organizmy.

AngelsDream - Śro Maj 01, 2013 07:57

Pyl, za wszystkie panienki mocno, mocno kciuki. :kciuki:
Nakasha - Śro Maj 01, 2013 09:28

Biedactwo. :( Kciukam! :kciuki:
radzioo81 - Wto Maj 07, 2013 21:10

http://www.youtube.com/watch?v=THCJ0gPMmx4 heniok, spotkałeś się może z czymś takim ? chodzi o to dziwne moim zdaniem podwinięcie tego ogona.